RBC neemt de tijd met opvolging Meppelink

Gepost door:Remy // 2008-10-09 00:00:00 // 2629 keer bekeken

RBC verwacht zo'n vier tot zes weken nodig te hebben om een nieuwe hoofdtrainer te vinden. Vervolgens wordt gezocht naar een vervanger voor Manfred Laros. Dat zal vermoedelijk iemand worden die ook de voetbaltechnische taken op zich kan nemen. 'Een dubbelrol van trainer en technisch manager ligt niet voor de hand. Een algemeen directeur met een technische achtergrond is waarschijnlijker. Een aparte technische man is voor een eerstedivisieclub financieel erg moeilijk', laat Mascha Simons weten in BN/DeStem.

De club probeert zich te houden aan het financile plan van aanpak, hoewel de ontslagvergoeding voor Rob Meppelink onvoorziene kosten met zich meebracht. 'Die kosten waren niet gereserveerd en zijn meegewogen in de besluitvorming. Maar als Rob was gebleven, had dat de bedrijfsvoering geschaad omdat supporters en sponsors ontevreden waren. Dat had ook geld gekost. We hebben het draagvlak van sponsors en fans hard genoeg nodig om onze commercile begroting te dichten.' Daarentegen is Laros zonder afkoopsom vertrokken, terwijl zijn functie wel was begroot. Dat gaf RBC dus wat extra ruimte.

Voorlopig is de situatie weer zoals die voor de komst van Laros was: Pollemans aan de leiding en Simons als interim-directrice. 'Maar we hebben niet de intentie om dat lang te laten duren.'




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd