Reacties spelers op vertrek Meppelink

Gepost door:Remy // 2008-10-07 00:00:00 // 2788 keer bekeken

De spelersgroep heeft verrast gereageerd op het vertrek van Rob Meppelink. Meppelink genoot bij ons nog het nodige vertrouwen, aldus Sjoerd Schrier in BN/DeStem. Het was wel duidelijk dat het rommelde rond zijn persoon, vooral met de supporters, maar dit had ik ook niet verwacht.

Verrassend ja, vindt ook routinier Henk Vos (foto). Vrijdag had ik hem nog horen zeggen dat hij hoe dan ook zijn contract uit zou dienen, dus deze stap had ik van hem nooit verwacht. Enkele uren eerder had de spits al wel wat vermoed, toen Meppelink een deel van de training overliet aan Eric Hellemons. Dat gebeurde normaal nooit, dus ik begreep: hier staat iets te gebeuren.

Arjan Christianen: Ik had een prima verhouding met hem. En dat gold, denk ik, voor de meeste spelers. Kijk, er zijn altijd wel reservespelers die uit teleurstelling iets roepen over een coach, maar dat heb je bij iedere voetbalclub. De doelman heeft te doen met zijn trainer. Hij heeft de afgelopen tijd wel heel veel over zich heen gekregen. Vooral van de supporters. En lang niet allemaal terecht. Want de spelers waren evengoed schuldig aan de tegenvallende prestaties. En we blijven allemaal mensen, h. Dus zoiets doet toch pijn, of je nu speler, trainer of directeur bent.

De taken van Meppelink worden voorlopig overgenomen door zijn voormalig assistenten Eric Hellemons en Frans Vermeulen, die gistermiddag eveneens verrast werden. Nee, wij waren vooraf niet ingelicht. Maar dat vind ik ook niet nodig, zegt Hellemons, die als assistent eerder al het ontslag van Robert Maaskant meemaakte. Dat weet je, zo werkt het in de voetballerij. Trainers zijn passanten.

Ik heb de ambitie om hoofdtrainer te worden, dus dan is dit een mooie kans om ervaring op te doen, aldus Hellemons. Al is het dan maar tijdelijk, omdat ik nog niet over de vereiste papieren beschik. Het clubicoon hoopt volgend seizoen te worden toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal.

Aanvoerder Mels van Driel verwacht niet dat er meteen veel zal veranderen. Eric Hellemons en Frans Vermeulen hoorden toch al bij de technische staf. Maar goed, als we vrijdag van AGOVV winnen, zal iedereen roepen dat het een goed besluit was. Als we verliezen, zeggen ze wellicht dat het niet nodig was geweest. Zo gaat het.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd