Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Interview: Patrick Duarte

Gepost door:Remy // 2008-09-10 00:00:00 // 2846 keer bekeken

Patrick Duarte verbaast. De 23-jarige vleugelaanvaller promoveerde deze zomer van de amateurs naar het profvoetbal en heeft die stap opvallend goed verteerd. De Amsterdammer werd op deze site zelfs tot Speler van de Maand augustus verkozen. Tijd voor een interview!

Duarte heeft twee Portugese ouders, maar is geboren in Amsterdam. Het talent kwam in de jeugdopleiding van Ajax terecht, waar hij op vijftienjarige leeftijd zijn kuit- en scheenbeen brak. Toen hij helemaal hersteld was, kreeg hij concurrentie van Tom de Mul. Duarte wilde voetballen en koos voor ADO Den Haag. Bij de club uit de Residentie trainde hij mee met het eerste elftal en speelde hij zijn wedstrijden bij het tweede. Twee jaar geleden verruilde hij ADO voor FC Lisse. Met die club werd hij afgelopen jaar amateurkampioen van Nederland, al miste hij de beslissende wedstrijd door een schorsing. Mogelijk promoveert de amateurkampioen na dit seizoen naar de eerste divisie. Het is echter de vraag of zon club daar klaar voor is. Duarte denkt van wel. Veel clubs uit de hoofdklasse hebben een heel goede organisatie. Ik denk zelf echter dat veel Bollenstreekclubs liever niet naar de Jupiler League willen, omdat de mooie derbys dan verdwijnen. Daarnaast zitten de supporters er niet op te wachten om helemaal naar Veendam te reizen.

Bij FC Lisse wekte de aanvaller de interesse van meerdere clubs. Zelf durft hij niet te zeggen dat hij het niveau van de hoofdklasse was ontgroeid. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Speel je slecht dan zien ze je als hoofdklasser en speel je goed dan zien ze je als aankomend topspeler die het gaat maken in het voetbal. Deze zomer kon hij naar FC Utrecht, maar Duarte ging in op het aanbod van RBC. Een basisplaats kan niemand je garanderen, maar ik heb voor RBC gekozen omdat ik hier wel meer kans zou maken om te spelen. Mijn ambitie is om een belangrijke speler te worden voor deze club. De overstap van amateurs naar het betaald voetbal is me goed bevallen. Het is wel allemaal even wennen om van je hobby ineens werk te maken!

Hoewel er vorig seizoen nogal wat te doen was over de trainingsintensiteit bij RBC is daar volgens Duarte niets mis mee. Er wordt goed en scherp getraind. Trainingsintensiteit moet je altijd bij jezelf zoeken, want je traint voor jezelf en niet voor een ander. Je kunt een partijvorm op zeventig procent doen en op honderd procent. Ik merk wel dat je het meteen te horen krijgt als je een keer niet op honderd procent zit.

Duarte kreeg al snel rugnummer 7 en startte alle wedstrijden tot nu toe in de basis. Een rugnummer 7 is leuk, maar het zegt niks. Als ik nummer 77 heb en ik speel, even goede vrienden. Sinds de komst van Pius Ikedia knokt Duarte om zijn plaats te behouden, en vooralsnog met succes. Ik doe mijn best. Dat ik concurrentie kreeg wist ik al. Ik heb n voordeel en dat is dat ik nog wel wat kan leren van mijn concurrent. Het Roosendaalse publiek wist hij al positief te verrassen, maar zelf is de aanvaller nog niet tevreden over zijn prestaties. Ik heb het gevoel dat ik nog niet in topvorm ben.

Als sterkste punt van dit RBC noemt Duarte het goede collectief. Zwakke punten noemen laat ik altijd aan anderen over. Ik vind dat we geen zwak team hebben, al worden er wel wat persoonlijke fouten gemaakt. Dat overkomt iedereen weleens, maar je moet geluk hebbenmet het moment waarop het gebeurt. Ik verwacht dat we de play-offs halen, als de KNVB dat tenminste ook wilt. De scheidsrechters hebben we niet mee gehad. Dat mag geen excuus zijn, maar met het voetbal van tegenwoordig gaat het om kleine details.

RBCfans.nl dankt Patrick Duarte voor dit interview

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd