Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Arjan Ebbinge: 'Inzet tonen minste wat je kunt doen'

Gepost door:Remy // 2008-08-21 00:00:00 // 2684 keer bekeken

Arjan Ebbinge is begonnen aan zijn tweede seizoen bij FC Den Bosch, waar hij een vaste waarde is in de defensie. De twee jaren ervoor bij RBC hebben niet gebracht wat hij ervan had verwacht, verre van zelfs. Ik was opgelucht dat mijn contract niet werd verlengd.

De sympathieke Veendammer werd tijdens de Open Dag in 2005 gepresenteerd als nieuwste aanwinst. Na slechts negen wedstrijden sloeg het noodlot toe. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht liep hij een ernstige blessure op, waardoor hij wekenlang kunstmatig in een coma werd gehouden. Eppie knokte terug en maakte nog geen tien maanden later zijn rentree op de velden. De rest van dat seizoen zag hij voornamelijk vanaf de bank hoe RBC een zeker lijkende titel in de Jupiler League om zeep hielp. Ebbinge: Ik kijk met gemengde gevoelens terug op mijn periode bij RBC, omdat er sportief geen hoogtepunt is geweest en ik een zware blessure heb opgelopen, met alle gevolgen van dien. Wat ik wel als heel positief heb ervaren, is de steun die ik van de club en de supporters heb ontvangen in deze moeilijke periode. Al in maart 2007 besloot RBC aan het einde van het seizoen afscheid te nemen van Ebbinge. Ik was totaal niet verrast dat mijn contract niet werd verlengd en was eigenlijk wel opgelucht, omdat ik daardoor niet zelf een moeilijke beslissing hoefde te nemen. Het was namelijk voor de club en mij denk ik het beste om als vrienden uit elkaar te gaan.

FC Den Bosch sloeg toe en legde de verdediger vast voor n seizoen. Vanaf het eerste moment koos trainer Theo Bos voor Ebbinge en de eveneens ervaren Peter van den Berg in het centrum. Zijn nieuwe club werd derde, RBC eindigde acht plaatsen lager. Toch zegt dat volgens Ebbinge niets over het huidige seizoen. Ik vind beide clubs gelijkwaardig en verwacht zowel RBC als Den Bosch aan het einde van het seizoen in de play-offs. Ook nu verdedigt hij de kleuren van FC Den Bosch, want die club ging graag nog een jaar met hem door. Als zijn verbintenis komende zomer afloopt, is hij 34. Het gaat heel goed met me, zowel sportief als fysiek, dus ik weet nog niet of dit mijn laatste seizoen wordt. Ik ben me al wel aan het orinteren op een leuke baan voor na het voetbal. Ik zou graag voor een Nederlands bedrijf gaan werken, dat ook werkzaamheden in Spanje verricht. Ik denk dat in dat land mijn toekomst ligt.

In zijn lange loopbaan speelde Ebbinge verder voor FC Groningen, BV Veendam, SC Heerenveen, Helmond Sport en NEC. Mijn hoogtepunt is Europees voetbal spelen bij SC Heerenveen (Champions League) en NEC (UEFA Cup), terwijl ik een maand of twee daarvoor nog gewoon in de Jupiler League speelde. Overal waar hij kwam werd hij bovendien binnen de kortste keren een publiekslieveling. Ik denk dat de meeste supporters het waarderen dat ik altijd en overal inzet toon. Ook al zit je niet lekker in de wedstrijd, inzet is wel het minste wat je kunt doen. In Nijmegen werd zelfs de Happy with Eppie fanclub opgericht en een sjaal geproduceerd met de tekst Eppie powerrr. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat Ebbinge met het meeste plezier terugdenkt aan NEC. Sportief gezien is SC Heerenveen mijn beste club geweest, maar ik heb het warmste gevoel bij NEC. Dat is niet uit te leggen, dat moet je voelen....

RBCfans.nl dankt Arjan Ebbinge voor dit interview

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd