Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Sasa Stojanovic

Gepost door:Remy // 2007-11-02 00:00:00 // 2540 keer bekeken

Sasa Stojanovic is door RBCfans.nl gekozen als Speler van de Maand. Door de bezoekers van deze website werd hij al met een ruime voorsprong gekozen als beste nieuwe speler. Volgens ons verdient de 24-jarige Servir ook deze uitverkiezing. Met zijn vele doelpunten was hij erg belangrijk voor RBC.

Vorig seizoen scoorde Stojanovic elf keer bij het slecht presterende FC Eindhoven. De interesse van eredivisieclubs werd nooit echt concreet en daarom koos de nummer 10 begin mei 2007 voor RBC. Trainer Rob Meppelink koos echter voor een formatie zonder speler kort achter de spits. Stojanovic vormde samen met Peter Jungschlger en Sven Delanoy het Roosendaalse middenveld, maar hij kon zich niet onttrekken aan de algehele malaise tijdens het begin van de competitie.

Meppelink slachtofferde linkerspits Benjamin Martha en posteerde Stojanovic als hangende linkeraanvaller. Dat moment viel samen met de terugkeer van Henk Vos en sindsdien herstelt RBC zich. Stojanovic is inmiddels uitgegroeid tot clubtopscorer met zes competitiegoals. In het bekertoernooi was hij eenmaal trefzeker. Na zijn goal tegen RKC scoorde hij ook in de vijf daaropvolgende duels.

Stojanovic vond het net tegen FC Omniworld, kopte raak tegen BV Veendam en gaf de assist waaruit Henk Vos kon omhalen. In de uitwedstrijd bij TOP Oss maakte hij de 3-3 na een lange slalom over het halve veld. Ook tegen Stormvogels Telstar had de Servir met zijn doelpunt een belangrijk aandeel in de winst.

RB_071012_RBC07.jpg
Stojanovic na zijn goal tegen BV Veendam, Danny Guijt (rechts) komt hem feliciteren. (Foto: BN/DeStem)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd