Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Volta Side Fanatics, een kijkje achter de schermen

Gepost door:Remy // 2006-08-28 00:00:00 // 4896 keer bekeken

Sinds dit seizoen is er iets veranderd op de Oosttribune! De sfeer is ongekend goed op het officieel tot sfeervak uitgeroepen vak OC! Alle voormalige kleine groepen staan nu bij elkaar achter de trommel en zorgen voor een ambiance die de spelers wel een kick moet geven! Dat dit wel eens anders is geweest kan waarschijnlijk iedereen wel bevestigen maar hoe dit tot stand is gekomen is bij vele medesupporters nog niet helemaal duidelijk.

Wat is tifo?
Om maar bij het begin te beginnen, wat is tifo nu eigenlijk? Tifo is het op alle mogelijke manieren aanmoedigen van je club. Dit kan dus middels spandoeken, banniers, vlaggen maar ook gewoon vocaal. Het hele gebeuren is in de jaren 70 begonnen in Itali, Frankrijk en in diverse Oostbloklanden. Begin jaren 90 waaide dit verschijnsel over naar Nederland en clubs als MVV en FC Twente hielden in die periode hun eerste acties. Sinds de laatste drie jaar is de scene in Nederland ineens hard gegroeid en heeft ook RBC zijn eigen tifo-groepering.

De Orange White Fanatics
Ongeveer 3 jaar geleden ontstond deze groep doordat een aantal jonge fanatiekelingen elkaar opzocht om gezamenlijk naar uitwedstrijden te rijden en hier een gezellige dag van te maken. Deze groep ging in het stadion ook bij elkaar staan en nam plaats op de rechterkant van OC. Al snel groeide de onvrede over de sfeer want zo sfeervol als op de Luiten was het in het nieuwe Vast en Goed stadion nog niet geweest. Ook vond de OWF dat de trommel moest verdwijnen en dit zorgde nogal voor wat irritaties tussen deze groep en de Volta Side. Ook had inmiddels het JFR zijn intrede gedaan op vak OC, een groep vrienden die ook zo hun eigen mening hadden over de sfeer! Kortom, echt gezelliger werd het er niet op.

Inmiddels werd er binnen de OWF al veel gesproken over tifo en de eerste banniertjes verschenen ongeveer 2,5 jaar geleden. De eerste echte tifo-actie vond ook in dat jaar plaats. Tegen NEC werden drie grote banniers van 3 bij 4 meter getoond met daarop in old English de letters R B C.



Er kwamen steeds meer banniers bij en het vak kwam er steeds sfeervoller uit te zien. Later dat seizoen volgden er nog een aantal sfeeracties met als uitschieter de Eric Hellemons actie in de nacompetitie tegen Volendam.




Het seizoen erop werden er nog diverse acties georganiseerd maar de sfeer tijdens de wedstrijden wilde maar niet beter worden. Dit lag natuurlijk ook aan de zakkenvullers die vorig seizoen RBC ten schande hebben gemaakt maar zeker ook omdat de OWF, JFR en de Volta Side tot op een bepaalde datum bij lange na niet op n lijn zaten.

Wesly Houtekamer
Een inktzwarte dag zorgde er eigenlijk voor dat de verschillende groepen meer respect voor elkaar kregen. Op 7 mei 2005 overleed onze maat Wesly Houtekamer na een tragisch ongeval in de OWF-bus op de terugreis na het gewonnen uitduel bij NAC Breda. De dagen die hierop volgden had iedereen zo veel steun aan elkaar dat de onderlinge strubbelingen naar de achtergrond verdwenen.




Volta Side Fanatics
De onderlinge sfeer op het vak verbeterde snel. Het was echter nog bij lange na niet wat het moest zijn. Na een heel seizoen slecht voetbal en slechte sfeer (op enkele uitzonderingen na) werd er eind vorig seizoen besloten dat er wat moest gebeuren. De Supporters Vereniging nodigde enkele fanatiekelingen van diverse groepen uit om eens rond de tafel te gaan zitten. Hier werd door alle groepen op zowel OC als Zuid (vak Zuid) positief op gereageerd en zo volgde een aantal vergaderingen. Toen de mensen die hierbij aanwezig waren het in grote lijnen met elkaar eens waren werd er door de SV een forumavond georganiseerd om zo veel mogelijk fanatiek volk erbij te betrekken. Op deze avond werden er weer wat puntjes op de i gezet. Zo werd onder andere besloten verder te gaan onder de naam die binnen de RBC-supporters toch het meest vertrouwd klinkt, de Volta Side met daarachter een kleine toevoeging. Compleet dus de Volta Side Fanatics.

Sindsdien is er veel veranderd! We hebben besloten weer vanaf 0 te beginnen en alles nieuw te maken, een streep onder het verleden dus. Alle groepen werken nu samen onder dezelfde naam en het wordt drukker en drukker op de werkavonden die tegenwoordig in het Supportershome plaatsvinden. Er is een permanente hijsconstructie aangelegd op vak OC en ook van de BVO RBC Roosendaal krijgen we perfecte medewerking. Ook wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Stichting zodat het voor ons financieel wat makkelijker zal gaan. En wat ons betreft zijn de resultaten al zichtbaar en zeker ook hoorbaar. De sfeeracties zijn prachtig en de sfeer tijdens de wedstrijden is vele malen beter. Hopelijk kunnen we dit zo blijven volhouden of zelfs nog verbeteren en gaan we een prachtige toekomst tegemoet! Wij zullen ons in ieder geval nog genoeg laten zien!




Wanneer en waar werken wij: Meestal op dinsdagavond in het supportershome en natuurlijk is iedereen welkom om eens een kijkje te komen nemen of mee te komen helpen! Wil je perfect op de hoogte blijven meldt je dan aan op het forum van www.rbcnet.nl. Daar wordt altijd alles van tevoren aangekondigd!

Sfeervolle groeten,
Volta Side Fanatics





Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd