Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Edouard Duplan

Gepost door:Remy // 2007-09-04 00:00:00 // 3299 keer bekeken

Het valt niet mee om na zo'n dramatische seizoenstart de beste RBC'er aan te wijzen. Als we dan toch iemand moeten kiezen, is hij het wel. De opvallendste was hij sowieso. Inmiddels onder contract bij Sparta, maar volgens ons toch RBC's Speler van de Maand: Edouard Duplan!

Edouard Duplan (Athis-Mons, 13 mei 1983) studeert filosofie in zijn vaderland Frankrijk. Hij leest graag boeken en luistert naar muziek van Jacques Brel. Daarnaast kan de jonge Edouard goed voetballen en zodoende speelt hij als nummer 10 in 'lquipe de France universitaire'. Hij belandt bij Clermont Foot Auvergne in de Franse eerste divisie. In het seizoen 2005/2006 degradeert deze club naar het derde niveau. Duplan scoort drie keer in negentien wedstrijden en eindigt als derde in het 'Speler van het Jaar-klassement' van Clermont.

Inmiddels is Duplan in beeld geraakt bij Rob Meppelink, die in de zomer van 2006 een verantwoorde gok neemt. Samen met zijn landgenoot Kevin Diaz, die zijn onderbuurman zou worden, komt de aanvaller naar Roosendaal. Beiden tekenen een njarige verbintenis, met daarin een optie voor nog drie seizoenen.

Duplan begint met nummer zeventien aan het seizoen, maar knokt zich gedurende de voorbereiding naar een basisplaats. Hans Denissen, toch wel een favoriet van trainer Robert Maaskant, moet zelfs naar de linkerkant van het veld verhuizen om plaats te maken voor de verrassende Duplan. Tijdens de eerste wedstrijd van de competitie vestigt hij meteen de aandacht op zich, door twee mooie doelpunten te maken. RBC wint met 3-1 van TOP Oss en Nederland maakt kennis met Edouard Duplan, terwijl Edouard Duplan kennis maakt met Nederland. Want om stipt zes uur 's avonds eten, is wel even vreemd voor een Fransman. Toch heeft hij het naar zijn zin en samen met Diaz (ze zijn de enige twee niet-Nederlandssprekenden in de selectie) probeert hij zo snel mogelijk bij te leren en overal aan mee te doen. Na enkele weken vragen de twee het woord en bedanken ze spelers en technische staf voor de goede ontvangst. Dat doen ze in het Nederlands.

Ook tijdens de wedstrijden blijft het goed gaan. Duplan groeit uit tot de revelatie van de Jupiler League. Door zijn snelheid en acties is hij niet te stoppen. Al na een paar duels wordt de driejarige optie in zijn contract gelicht. RBC ligt op titelkoers, wijkt daar na de winterstop te ver van af en wordt derde. Ook onze Fransman krijgt een dipje, wellicht omdat 'het uitschakelen van Duplan' bij veel clubs de belangrijkste opdracht lijkt. Duplan scoort uiteindelijk zes keer en bereidt tien goals voor. De play-offs wachten, Edou droomt van de eredivisie. Hij zegt zelfs niet te willen denken aan ng een seizoen Jupiler League. Duplan wil met RBC promoveren naar het hoogste niveau. Met een goal tegen FC Volendam n eentje in de finaleronde tegen Excelsior is hij wederom van grote waarde, maar de afloop is bekend.

De transfermarkt gaat open en de grote vraag luidt: 'Is Duplan te behouden?' 'Ja', lijkt lange tijd het antwoord. Totdat de deadline nadert. Op 31 augustus kaapt Sparta hem weg voor een transfersom die 'meer dan vier ton, maar minder dan een miljoen' bedraagt. Duplan tekent voor vier seizoenen. Zijn droom komt uit.

In zijn laatste maand in het RBC-shirt kan de 24-jarige Fransman niet voorkomen dat de seizoenstart buitengewoon slecht verloopt. Welzorgt hij voorhet enige door RBC zelf gescoorde doelpunt in de eerste vijf wedstrijden: de 1-0 tegen Fortuna Sittard. Daarna volgen nog een rode en twee gele kaarten, voordat hij op weg gaat naar het Kasteel.

Nu is het tijd om hm te bedanken. Dat doen we in het Frans.
Edou, merci pour tes belles actions et des beaux buts. Bonne chance Rotterdam et nous te revoyons avec plaisir dans le maillot de RBC aprs quelques annes. Au revoir!

Foto's: Clermont Foot, Sport-u.com, BN/DeStem, Sparta Rotterdam




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd