RBC speelt zich veilig in Kloosterzande

Gepost door:Dennis // 2018-05-20 19:36:49 // 3059 keer bekeken

RBC heeft er lang op moeten wachten, maar in het allerlaatste uitduel werd voor het eerst dit seizoen gewonnen in een uitwedstrijd. De oranje-witten hebben zich door de 0-4 overwinning op bezoek bij Hontenisse tevens veilig weten te spelen. De Roosendaalse ploeg staat nu negende en is nog kanshebber voor de derde periodetitel.

RBC speelde met dezelfde basiself die vorige week dure punten lieten liggen in Ulvenhout tegen UVV'40 (2-0 verlies). Een overwinning was vandaag noodzakelijk om minimaal nog een jaar derde klasse veilig te stellen. De Roosendalers waren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar drukte dat pas halverwege de tweede helft uit in doelpunten.

Vanaf het beginsignaal trok RBC het initiatief naar zich toe. Een snel doelpunt leek ook te vallen toen Randy Elst met een mooie beweging een verdediger van de thuisploeg op de achterlijn uitkapte, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn weggewerkt. Daarna kreeg Mujib Yaqoubi een schotkans, maar zijn inzet werd simpel gepakt door de doelman. 

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Yaqoubi zette zelf zijn aanval op, via een een-twee kwam hij vrij voor de doelman, kapte onderweg nog een tegenstander uit en schoot rustig de 0-1 op het scorebord. Vlak voor het rustsignaal schoot Anwar Tarfit RBC op 0-2 na een mooie pass van Elst, maar zijn inzet werd afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft nam Hontenisse meer risico. De verdediging van RBC had, ondanks de druk van Hontenisse, weinig moeite om aanvallen onschadelijk te maken. De ruimte die achter de verdediging van de thuisploeg lag werd in eerste instantie niet goed benut. Na ruim twintig minuten in de tweede helft wist RBC de score te verdubbelen via een corner. Elst wist met een strakke voorzet Jovanni van Nijnatten te bereiken die de bal via het hoofd in de kruising liet belanden. Daarna maakte RBC aan alle illusies meteen een einde. Elst wist een minuut later de 0-3 op het scorebord te zetten via een bekeken lob. Tegen het eind van het duel wist RBC ook nog een vierde goal te maken via een mooi opgezette aanval. Yaqoubi lanceerde Aaron Dekkers, die vervolgens de doorgelopen Yaqoubi wist te bereiken en hij rondde af, 0-4. 

Door de overwinning doet RBC tevens goede zaken voor de derde periode. Naaste achtervolger Terneuzen is de enige kandidaat die de Roosendaalse ploeg nog van de winst kan afhouden. Zij hebben twee punten achterstand. RBC kan volgende week wel flink aan de bak. Hoeven, vandaag kampioen geworden in de derde klasse A, is dan de tegenstander.

vv Hontenisse - RBC 0-4 (0-1)
0-1 Yaqoubi
0-2 Van Nijnatten
0-3 Elst
0-4 Yaqoubi

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Schuit, Pieter (Verhulst), Tak; De Voogd (c), Dekkers (Van Son), Elst; Yaqoubi, Van Nijnatten, Tarfit (Voeten)




Reacties

Adje

2018-05-20 19:54:48

Ondanks dat ik eigenlijk niet meer wilde reageren kan ik het toch niet laten om vooral Danny van Nijnatten en Corne Veraart 'n groot compliment te maken met het behaalde resultaat, behoud 3e klasse en wie weet wat er nog meer in het vat zit. Deze mensen hebben ondanks het grillige seizoensverloop, spelers die vertrokken, bestuur wat niet bepaald achter hun visie stond, altijd zich voor 100% in gezet voor het elftal.

Hetzelde geldt voor onze aanvoerder. Vanaf jonge leeftijd zit hij al bij de club. Heeft de gehelejeugdopleiding in de BVO periode doorlopen en is daarna als enigste oud RBC jeugdspeler teruggekomen bij de club. Je mag wel spreken van 'n RBCér puur sang. Het wordt voor de club een aderlating nu hij ermee stopt aan het einde van dit seizoen, een speler die nooit verzaakte ook als hij eens een mindere wedstrijd had. Respect voor zijn beslissing, maar wel jammer, ik had hem nog graag op een hoger niveau bezig gezien.

Maar goed eindelijk een uit overwinning, een zeer belangrijke ook, nuj volgende week hopelijk het karwei afmaken tegen kampioen Hoeven, een periode titel zou boven verwachting zijn zeker gezien het verloop van dit seizoen. 

Nieuwkomer

2018-05-20 20:03:28

De laatste weken is het echt gaan lopen en vallen de goals ook makkelijk, enkel UVV was daarop een uitzondering maar toen vond ik het hele elftal ondermaats. Jovanni en Yakoubi zijn ook helemaal opengebloeid sinds Van Zundert vertrokken is. Randy was weer top vandaag en de 3-0 was een prachtige boogbal van onze nummer 10.

Sinds het middenveld bestaat uit 3-tal Lars - Aaron - Randy doen we de wedstrijden ook weer controleren. Het heeft lang geduurd dit seizoen maar dit is uiteindelijk de juiste formatie gebleken voor de ommekeer. Als ik Aaron was zou ik  ook lekker blijven bij RBC ipv een breedte versterking te zijn voor Cluzona (die stap is nu nog voorlopig te groot). Die jongen heeft talent en is hier ook basisspeler en heeft in korte tijd al de concurrentiestrijd met Jari gewonnen. Voor hem zelf en voor ons als club ook zou het beter zijn als hij blijft. Hij heeft hier ook bijna de gehele jeugd doorlopen, blijf gewoon lekker bij ons Aaron 

Adje

2018-05-20 20:17:24

Ondanks dat ik eigenlijk niet meer wilde reageren kan ik het toch niet laten om vooral Danny Mathijssen en Corne Veraart 'n groot compliment te maken met het behaalde resultaat, behoud 3e klasse en wie weet wat er nog meer in het vat zit. Deze mensen hebben ondanks het grillige seizoensverloop, spelers die vertrokken, bestuur wat niet bepaald achter hun visie stond, altijd zich voor 100% in gezet voor het elftal.

Hetzelde geldt voor onze aanvoerder. Vanaf jonge leeftijd zit hij al bij de club. Heeft de gehelejeugdopleiding in de BVO periode doorlopen en is daarna als enigste oud RBC jeugdspeler teruggekomen bij de club. Je mag wel spreken van 'n RBCér puur sang. Het wordt voor de club een aderlating nu hij ermee stopt aan het einde van dit seizoen, een speler die nooit verzaakte ook als hij eens een mindere wedstrijd had. Respect voor zijn beslissing, maar wel jammer, ik had hem nog graag op een hoger niveau bezig gezien.

Maar goed eindelijk een uit overwinning, een zeer belangrijke ook, nuj volgende week hopelijk het karwei afmaken tegen kampioen Hoeven, een periode titel zou boven verwachting zijn zeker gezien het verloop van dit seizoen. 

Adje

2018-05-20 20:19:27

Ik bedoelde dus Danny Mathijssen 

Krijg je als je wat meer afstand neemt van de club. 

Nieuwkomer

2018-05-20 20:22:42

Je word ook al een dagje ouder hé Adje 

Hopelijk volgende week de kers op de taart als we de 3e periode pakken. Dat verdiend dit elftal ook wel na deze prachtige wederopstanding van de laatste weken!

Adje

2018-05-20 20:24:19

Niet zeiken Nieuwkomer, dat weet ikzelf als de beste 

OD Sjon

2018-05-20 21:29:07

Top gedaan mannen. En veel succes volgende week!!

PL

2018-05-20 22:03:39

En weer zo'n grensrechter die zich geroepen voelt steeds onterecht voor buitenspel te vlaggen. Je word er zo moe van.

Ouwegetrouwe

2018-05-21 00:54:11

de foto's van de sterke wedstrijd van RBC:

https://myalbum.com/album/IaNkcdudpH2T

 

 

 

Ivo

2018-05-21 09:36:00

Mooi dat we veilig gespeeld zijn. Ik ben het helemaal met Adje eens, het ging allemaal niet vanzelf dit seizoen, maar complimenten voor iedereen en in het bijzonder voor Danny. 

RBC staat 2 punten voor op Terneuzen in de 3e periode met een beter doelsaldo (+5). Terneuzen speelt zondag tegen SC Gastel, dat zich zal sparen voor de nacompetitie. Bij winst tegen Hoeven is RBC zeker, bij een gelijkspel nagenoeg zeker (behalve als Gastel het helemaal laat lopen, qua doelsaldo), en bij verlies tegen hoeven ga je alleen de nacompetitie is als Terneuzen niet wint van Gastel. 

Over de nacompetitie: als we het halen dan spelen we als laagst geklasseerde perdiodekampioen tegen de nr. 12 uit 2E. Op dit moment is dat Unitas'30, maar Unitas kan vv Zundert nog inhalen en komende zondag spelen deze 2 ploegen tegen elkaar. 

Als we die tweestrijd doorkomen dan spelen we in de 2e ronde tegen de winnaar van de hoogste periodekampioen uit 3A (SC Gastel) tegen de een na hoogste periodekampioen uit 3B (TSC). 

Ger van der Hoeven

2018-05-21 19:51:05

Discussiepunt:

Is het,mede kijkend naar de resultaten van dit sedizoen in de 3e klasse, wel zinvol dat RBC via de nacompetite zou promoveren.

Graag lee ik hier jullie mening en dan ook waarop deze is gebaseerd.

Ik ben benieuwd naar de reacties.

Jove28

2018-05-21 20:21:27

de nieuwe spelers die komen zouden niet mistaan in de tweede klasse

Ivo

2018-05-21 20:21:38

Natuurlijk is dat zinvol. Er staat komend seizoen sowieso een heel ander team. Dankzij een promotie kan je misschien weer wat betere spelers naar RBC lokken. De 2e klasse spreekt toch weer meer aan dan de 3e. 

Het is ook goed voor de jeugdopleiding, de betere jeugdspelers vertrekken naar hoger spelende clubs omdat RBC slechts in de 3e klasse speelt. 

Jove28

2018-05-21 20:23:44

er komen goede spelers naar Rbc Ivo.

 

Jan68

2018-05-21 22:03:30

Wie dan?

 

Jove28

2018-05-21 22:25:47

binnenkort komt de lijst naar buiten.

 

Willempie

2018-05-23 16:58:21

Namen zeggen niet zoveel. Kijk maar naar het verleden. Er moet een team staan! Met zoveel mutaties en een nieuwe trainer ben je tot de winterstop bezig om het team te smeden. Wat wel jammer is en een slechte ontwikkeling in mijn ogen, dat de wat betere (jeugd) spelers de intentie hebben of al vertrokken zijn naar een iets hoger spelend team.

Ivo

2018-05-23 19:21:11

@Willempie

Echte clubspelers zijn een zeldzaamheid geworden, dit zie je in selectie-elftallen maar sommige jeugdspelers hebben ook al bij 3 of meer clubs gespeeld. Het is iedere zomer weer een enorme duiventil op de Brabantse velden, allemaal spelers die voor eigen gewin of geluk een andere club kiezen. Bij RBC is dat helaas niet anders. We hebben de afgelopen 3 seizoenen wel degelijk een vaste kern gehad, maar een deel daarvan vertrekt nu. Zo gaan die dingen. 

Volgend seizoen een frisse start met een nieuwe trainer, een grotendeels nieuwe selectie en wie weet....zelfs wel in de 2e klasse?

RFRbc

2018-05-25 13:06:50

Buiten Aaron hebben we nog geen spelers geproduceerd die vanuit de u19 direct hogerop gingen? Ik snap nooit zo goed wat men daarmee bedoeld. Ze hebben zelfs op begin allemaal enorme aanpassingsproblemen gehad buiten Aaron dan die er meteen staat.

Ik vind spelers van buitenaf ook helemaal niet erg hoor. Als je de laatste jaren telkens de 3 beste spelers van de selectie mag noemen zit daar nooit een jeugdspeler tussen dusja.