RBC heeft geen problemen met DVO'60

Gepost door:ForzaRbc // 2017-09-09 00:00:00 // 2433 keer bekeken

RBC heeft ook de tweede bekerwedstrijd in winst weten om te zetten. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen won met 0-8 van stadsgenoot DVO'60.


Hoofdcoach Mathijssen wist dat er doelpunten gemaakt moesten worden om te zorgen dat het doelsaldo flink opgekrikt zou worden. SV Walcheren had namelijk eerder van DVO'60 met 11-0 gewonnen. RBC begon daarom in een 3-3-4 opstelling met Jovanni van Nijnatten en Wesley van Zundert naast elkaar en Kevin van Andel en Anwar Tarfit op de flanken.

Na vijf minuten was RBC al trefzeker. Een vrije trap van Randy Elst werd losgelaten door de keeper van de thuisploeg, waarna Mujib Yaqoubi de rebound binnen wist te schieten. Daarvoor leek Wesley van Zundert RBC al op voorsprong te brengen, maar zijn kopbal kon door  de doelman gekeerd worden. Een kwartier later was het wel weer raak. Elst zette Tarfit vrij voor de keeper die bekeken de 0-2 binnen schoot. Niet veel later werd Van Nijnatten gelanceerd die rustig de bal langs de keeper schoof, 0-3. De thuisploeg kreeg gedurende de eerste helft ook enkele kansen. Zo moest doelman Thierry Aarts een aantal keer redding brengen. Na een fout achterin kon een aanvaller van DVO'60 alleen op Aarts af. Zijn prachtige lob werd echter door de vingertoppen van Aarts over het doel heen getikt.  

Vijf minuten voor het rustsignaal moest Huub Schuit vervangen worden. De centrumverdediger schaafde zijn wond open die hij opliep in het oefenduel met sv MOC'17. Mike Schalk nam zijn positie over. Vlak voor het rustsignaal liet Van Zundert van zich spreken. Hij draaide zich knap vrij en schoot met een hard schot in de korte hoek de bal in het doel, 0-4. Even later schoot hij ook de 0-5 binnen.

In de tweede helft ging RBC door met aanvallen. Tarfit bracht de Roosendaalse ploeg na een uur spelen naar 0-6. Hij werd in het strafschopgebied neergelegd, ging zelf achter de strafschop staan en schoot binnen. Zes minuten later was het alweer Van Zundert die zijn derde van de avond maakte. Vlak voor het einde was het Elst zelf, die al meerdere assists op zijn naam had, die er 0-8 van maakte.

Door de overwinning van SV Walcheren bij VIVOO (1-2) is RBC op doelsaldo gelijk gekomen. Dit betekent dat de ploeg van Mathijssen moet winnen om door te gaan. 

DVO'60 - RBC 0-8
0-1 Yaqoubi
0-2 Tarfit
0-3 Van Nijnatten
0-4 Van Zundert
0-5 Van Zundert
0-6 Tarfit (strafschop)
0-7 Van Zundert
0-8 Elst

Opstelling RBC: Aarts; Verhulst, Schuit (Schalk), Kuipers; De Voogd (c), Yaqoubi, Elst; Van Andel, Van Nijnatten, Van Zundert, Tarfit




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd