Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Drie standaardsituaties nekken RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2016-03-25 00:00:00 // 1416 keer bekeken

RBC heeft gisteravond het oefenduel met vv Zwaluwe verloren. In Lage Zwaluwe werd het 3-0 voor de ploeg uit de zaterdag tweede klasse.

Er waren een aantal wijzigingen ten opzichte van het vorige competitieduel. Andreas Dalampekis begon als linksback en Andrej Numanovic begon in de punt. Laszlo Boomaars was nog niet fit genoeg om te kunnen starten. "Ik heb een scheurtje in de knie. Dat liep ik al op in het duel met WVV'67. Ik doe elke dag oefeningen die ik meegekregen heb van de fysiotherapeut en dan hoop ik volgende week aan te kunnen haken," zo stelde hij.

De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen begon zwak aan het duel. Al snel kwam de thuisploeg op voorsprong. Vanuit een corner maakte Deion Goveia een eigen doelpunt. RBC kwam maar mondjesmaat bij de goal van Zwaluwe in de eerste helft. Een schot van Kevin van Andel dat net naast ging en een pegel van Goveia op de lat waren de enigste noemenswaardige wapenfeiten. Zwaluwe kreeg enkele grote kansen op meer, maar het verdubbelde de score via een vrije trap die binnen werd gewerkt.

In de tweede helft drukte RBC de thuisploeg naar achteren. Papito Puril kwam alleen voor de doelman, maar probeerde Van Andel een niet te missen kans geven. De bal kwam echter achter de topscorer van RBC terecht. De ingevallen Tim Eggly kopte uit een corner goed in, maar zijn inzet werd van de lijn gered. Redouan el Allaoui schoot tevens in het zijnet. Zwaluwe kwam pas tegen het einde weer voor de goal van doelman Thierry Aarts. Uit een corner was het weer raak. Eggly kopte tegen Andrej Numanovic aan, waarna de bal in de goal viel, 3-0.

Naast de nederlaag viel Goveia ook nog uit. Hij kreeg last van zijn hamstring. Het is op dit moment nog niet bekend hoe erg de situatie is. "Ik ben allang blij dat het zijn hamstring is en niet zijn knie. Hopelijk val het allemaal mee," zo liet Van Galen weten. 

vv Zwaluwe - RBC 3-0 (2-0)
1-0
2-0
3-0

Opstelling RBC: Aarts; Schalk (Eggly), Pieter, Verstijlen, Dalampekis; De Voogd (c), El Allaoui, Goveia (Schalk); Puril, Numanovic, Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd