Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC in tweede helft simpel langs De Fendert

Gepost door:ForzaRbc // 2016-01-16 00:00:00 // 2899 keer bekeken

RBC heeft de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met een goed gevoel afgesloten. RBC stond bij de rust nog met 1-0 achter, maar in de tweede helft poetste de Roosendalers deze achterstand weg. Het werd 1-6.

Hoofdtrainer Martijn van Galen had van te voren aangegeven met een aantal andere spelers te beginnen dan normaal gesproken het geval is. Danny Mathijssen was afwezig, maar ook Danny Verstijlen, Tim Eggly, Papito Puril en doelman Thierry Aarts werden aan de kant gehouden in de eerste helft. Gino Pieter vormde daardoor een centrum met Mike Schalk. Andries Tolenaars begon als rechtsback en Michael Kromdijk verving de eerste goalie Aarts.

Achterin was het daardoor wat onwennig, al was RBC in de eerste helft ook de bovenliggende partij. Andrej Numanovic kopte een inzet op de paal. Een goed uitgevoerde counter van De Fendert leidde echter de 1-0 in van de thuisploeg. De ploeg van Van Galen kreeg nog een aantal kansen, waaronder weer de paal die geraakt werd. Numanovic kon uit een goede voorzet van Kevin van Andel niet genoeg kracht zetten achter zijn kopbal, waardoor de keeper nog redding kon brengen.

In de tweede helft stond RBC binnen vijf minuten alweer op voorsprong. Een corner werd binnengewerkt door Pieter. Niet veel later tekende de ingevallen Puril voor de voorsprong met een hard schot. De Fendert kwam maar mondjesmaat op de helft van RBC, waar nu het verdedigingsduo Verstijlen-Eggly de dienst uitmaakte. Een doorgeschoten bal werd door Remko van der Kruyssen, die in de tweede helft in de spits speelde, met een intikker gepromoveerd tot doelpunt, 1-3.

Deion Goveia kwam er na zestig minuten in. De nummer tien van RBC eiste ook nu weer zijn plek op het middenveld op. Een goed lopende aanval via Puril, die goed het overzicht bewaarde, werd doeltreffend afgerond door Goveia. RBC-topscorer Van Andel bracht zichzelf ook nog op het scorebord en Puril besliste het duel op 1-6.

De Fendert - RBC 1-6 (1-0)
1-0
1-1 Pieter
1-2 Puril
1-3 Van der Kruyssen
1-4 Goveia
1-5 Van Andel
1-6 Puril

Opstelling RBC: Kromdijk (Aarts); Tolenaars (Verstijlen), Pieter, Schalk, Boomaars; De Voogd (c), Memisi (Goveia), Van der Kruyssen; El Allaoui (Eggly), Numanovic (Puril), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd