Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Weergaloos RBC geeft voetballes

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-11 00:00:00 // 2903 keer bekeken

RBC lijkt na de 3-0 overwinning op NSV van afgelopen week helemaal los. Hoofdcoach Martijn van Galen sprak van te voren over een moeilijk te bespelen tegenstander, maar hij zag zijn elftal negentig minuten lang over ODIO heen denderen. De teller stopte bij 0-8, maar had ook dubbel zo hoog kunnen zijn.

Papito Puril ontbrak in de beginopstelling. "Ik heb nog last van mijn enkel, en bij 0-5 heeft het weinig zin om mij in te brengen. De kans op schoppen is dan gewoon te groot," zo stelde hij na afloop. Gino Pieter begon op het middenveld, Lars de Voogd vlak achter spits Andrej Numanovic die op zijn beurt weer geflankeerd werd door Redouan el Allaoui en Kevin van Andel.

RBC begon furieus en pakte ODIO meteen bij de strot en liet het gehele duel niet meer los. Andrej Numanovic opende het bal na een goede voorzet van Laszo Boomaars. De Roosendalers kregen daarna legio kansen op meer. De Voogd kon slechts een slap schot in kansrijke positie afleveren, evenals El Allaoui. Pieter kopte uit een corner over en Van Andel scoorde na een goede pass van De Voogd, maar deed dat in buitenspelpositie. Vlak voor rust was het wel raak. De Voogd werd met een totaal onnodige duw in de rug tegen de vlakte gewerkt en de vrije trap die daaruit volgde was een prooi voor het hoofd van Tim Eggly, 0-2.

In de tweede helft was RBC helemaal los. Vrijwel elke aanval binnen het kwartier was doeltreffend. Twee keer was het Van Andel achterelkaar die de stand naar 0-4 bracht en niet veel later schoot Pieter vanuit de tweede lijn RBC naar 0-5. RBC reeg de kansen verder aaneen. Van Andel stuitte op de keeper, Mathijssen schoot in kansrijke positie net over de kruising en Numanovic kopte een voorzet over. El Allaoui bracht de stand naar 0-6 na een harde voorzet van Van Andel.

RBC-hoofdcoach Van Galen wisselde een aantal belangrijke krachten. Danny Verstijlen was bij de rust uit voorzorg al naar de kant gehaald, vanwege een enkelblessure. Ook Pieter werd naar de kant gehaald. Zo maakte ook Andreas Dalampekis zijn officile competitiedebuut. Het veldspel werd daardoor een stuk minder, en ook ODIO kreeg enkele kansen, maar de verdediging van RBC en doelman Thierry Aarts waren een grote sta in de weg.

RBC bleef ondanks de wissels vrolijk doorgaan met aanvallen. De 0-7 kwam op naam van Numanovic, die met de punt van de schoen de bal met een sliding hard in de verre hoek kon duwen. Het slotakkoord was voor Eggly die een directe vrije trap dwars door de muur heen schoot, 0-8.

Volgende week ontvangt RBC WVV'67 in het Herstaco Stadion.

ODIO - RBC 0-8 (0-2)
0-1 Numanovic
0-2 Eggly
0-3 Van Andel
0-4 Van Andel
0-5 Pieter
0-6 El Allaoui
0-7 Numanovic
0-8 Eggly

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen (Tolenaars), Mathijssen, Boomaars; Eggly, Pieter (Dalampekis), De Voogd (c); Van Andel, Numanovic, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd