Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt eerste overwinning

Gepost door:ForzaRbc // 2015-10-04 00:00:00 // 2901 keer bekeken

RBC heeft de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In de derby met NSV was de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen met 3-0 te sterk.

Bij de Roosendalers waren wel flink wat afwezigen. Andrej Numanovic en Andreas Dalampekis waren ziek en Redouan el Allaoui kon vanwege een bruiloft ook niet in actie komen. Zo waren er weinig reserves aanwezig. "Ik kon op zo'n korte termijn geen spelers van de A1 erbij pakken," zo stelde Van Galen na afloop.

RBC liep in de eerste helft wel tegen twee blessures aan. Remko van der Kruyssen, die begon in de spits, moest na twintig minuten van het veld, omdat zijn schouder uit de kom was. In het ziekenhuis werd deze weer goed gezet. "Ik heb zeven pijnstillers gekregen, maar hier heb ik wel vaker last van gehad. We moeten even kijken van de week, maar ik hoop zondag te kunnen spelen," zo stelde Van der Kruyssen. Deion Goveia mocht daardoor eerder dan verwacht zijn opwachting maken. Bij zijn eerste balcontact ging het al meteen mis. De spits zakte door zijn hoeven heen en voelde meteen aan de knie. Hij moest hinkend van het veld worden gedragen. Naar later zou blijken was het vooral de schrik, maar spelen doet Goveia sowieso volgende week niet.

Ondanks de personele problemen bleef RBC veruit de bovenliggende partij. NSV kwam er het gehele duel niet aan te pas. Tim Eggly zag een schot overzeilen en Van der Kruyssen was dichtbij de openingstreffer na een goede voorzet van Gino Pieter. Nadat Van der Kruyssen en Goveia van het veld waren, speelde Pieter de rest van het duel in de punt van de aanval. Dat was geen gekke gedachte, aangezien de normaliter als rechtsback spelende Pieter ooit gescout is door VVV-Venlo/Helmond Sport als spits. Hij speelde heel behoorlijk, al was hij in de tweede helft wel op, ook mede omdat hij nog maar een week in training is na vier weken vakantie.

Kevin van Andel bracht RBC halverwege het duel op voorsprong. De linkeraanvaller gleed uit, maar wist met een knal vanuit de tweede lijn de bal toch in de verre hoek te krijgen. Niet veel later was hij dichtbij de 2-0, maar een verkeerd gegeven voorzet belandde op de paal.
In de tweede helft nam RBC snel afstand. Van Andel snelde zijn directe tegenstander voorbij en faalde niet alleen voor de keeper. Ook Papito Puril bekroonde zijn optreden met een doelpunt, toen hij alleen voor de keeper verscheen. RBC nam wat gas terug, mede ook omdat de voorhoede vermoeid was. Zowel Pieter als Puril waren op, maar konden niet meer gewisseld worden. Van Andel was nog dichtbij de 4-0, maar nu kwam de keeper van NSV wel als winnaar uit de strijd. 

Volgende week gaat RBC op bezoek bij ODIO. Zij wonnen vandaag op bezoek bij SC Gastel. De achterstand van RBC op koploper Grenswachters is momenteel zeven punten. 

RBC - NSV 3-0 (1-0)
1-0 Van Andel
2-0 Van Andel
3-0 Puril

Opstelling RBC: Aarts; Tolenaars (Van Daalhuizen), Verstijlen, Mathijssen, Boomaars; De Voogd (c), Eggly, Pieter; Puril, Van der Kruyssen (Goveia/Schalk), Van Andel




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd