Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC mist een spits en speelt gelijk

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-20 00:00:00 // 2847 keer bekeken

RBC is het ook in de derde competitiewedstrijd niet gelukt om te winnen. Op bezoek bij Noordhoek kreeg het legio kansen, maar een doelpunt zat er niet in. De thuisploeg kwam slechts enkele malen op de helft van de Roosendalers, maar vierde het gelijkspel als een overwinning.

De oranje-witten begonnen goed aan het duel en het kreeg enkele honderd procent kansen. Kevin van Andel werd alleen voor de keeper gezet, maar ook bij hem ontbreekt het aan echte koelbloedigheid. Hij schoot recht op de keeper. Een schot uit de tweede lijn van diezelfde Van Andel werd uit de kruising getikt. Redouan el Allaoui kwam ook alleen voor de keeper na een goede pass van Lars de Voogd. Zijn bal ging wel langs de keeper, maar tergend langzaam aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Een kanonskogel van Tim Eggly ging voorlangs.

De eerste kans voor Noordhoek kwam pas tegen het einde van de tweede helft toen een kopbal over ging. RBC begon weer goed aan het tweede bedrijf, maar Van Andel en Andrej Numanovic schoten hoog over. Een kopbal van Eggly werd met een reflex over getikt. De Roosendalers, die nu voetbalden tegen de klok, gingen steeds meer foutieve passes geven door de enorme haast die er echter zat. Daardoor zakte het niveau van de ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen. Net als in de eerste helft kreeg RBC ook in de tweede helft veel hoekschoppen, maar kansen kwamen daar niet uit.

Het bleef daardoor bij 0-0 en de roep bij de RBC-supporters om een goede spits wordt daarmee steeds luider. In drie wedstrijden scoorde RBC slechts eenmaal. "Vandaag lag het niet aan de kansen. Er werd goed gespeeld, je had bij de rust gewoon met 0-3 voor moeten staan. Ze hebben geknokt, maar we komen zo in een negatieve spiraal en daar moeten we zo snel mogelijk uit," zo verzuchtte een teleurgestelde Van Galen.

Komende zaterdag staat de derby tegen SC Gastel al op het programma. RBC bezet momenteel de voorlaatste plaats.

Noordhoek - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC:
Aarts; Tolenaars, Verstijlen, Boomaars, Eggly; Mathijssen, De Voogd (c), Van der Kruyssen (Van Daalhuizen); Van Andel, Numanovic (Verduijn), El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd