Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

71%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

29%

Stemmen: 31

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC verliest twee punten in Oudenbosch

Gepost door:ForzaRbc // 2015-09-06 00:00:00 // 2968 keer bekeken

RBC heeft zijn eerste competitiewedstrijd tegen titelconcurrent Victoria'03 met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van hoofdcoach Martijn van Galen kreeg diverse kansen om het duel in Roosendaals voordeel te besluiten, maar deze werden niet verzilverd. 

Van Galen moest diverse wijzigingen doorvoeren door het groot aantal absenten. Danny Mathijssen, Deion Goveia en Papito Puril konden niet spelen vanwege blessures. Gino Pieter en Kevin van Andel zijn op vakantie en konden vandaag ook niet deelnemen. Marcello van Daalhuizen begon vanaf de bank, maar kreeg geen speelminuten. Door het groot aantal afwezigen werd er ook aan de opstelling gesleuteld. Laszo Boomaars vormde een centraal duo met Danny Verstijlen en Tim Eggly speelde het gehele duel als linksback. De van TVC Breda overgekomen speler speelde overigens een geweldige wedstrijd. Met zijn kracht, onverzettelijkheid en mentaliteit was hij een voorbeeld voor andere RBC-spelers.

Door de vele wijzigingen was het voor RBC in het begin aftasten. Ook Victoria'03 had hier zichtbaar last van. Beide wilde vooral niet verliezen. De thuisploeg creerde echter weinig, waar RBC een afstandsschot van Lars de Voogd net over zag gaan. Voor de rust had RBC al op voorsprong moeten komen toen Andrej Numanovic door Remko van der Kruyssen vrij voor de keeper werd gezet. De spits schoot echter recht in de handen van de doelman.

Victoria'03 stelde teleur en kon het de gemproviseerde verdediging totaal niet moeilijk maken. Kansen kreeg de thuisploeg helemaal niet. Tot het een half uur voor tijd een penalty toebedeeld kreeg. Een aanvaller van de Oudenbossche ploeg werd op onhandige wijze door Skender Memisi neergelegd. De strafschop werd benut, waardoor RBC meteen het tempo opvoerde. Daarvoor had de ploeg van Van Galen al op voorsprong kunnen komen toen Memisi een schot uit de tweede lijn snoeihard op de paal zag afketsen. Vlak na de penalty kreeg Victoria'03 wel de enige echte kans van de wedstrijd, maar doelman Thierry Aarts stond goed opgesteld.

RBC bleef de betere van de twee en Victoria'03-spits Nicky Musters kreeg na een flinke charge op Eggly zijn tweede gele prent. RBC was inmiddels al wel op 1-1 gekomen. Eggly kwam door via de rechterkant en wist met een lage voorzet Redouan el Allaoui te vinden die met een puntertje de verre hoek wist te vinden, 1-1. De Roosendalers gingen door en Numanovic had de beslissing op zijn schoen. Hij slalomde langs drie spelers, kwam alleen voor de doelman, maar zijn schot belandde op de lat. 

Ook bij diverse spelers heerste teleurstelling na afloop. "We hadden dit gewoon moeten winnen," zo liet Boomaars weten. "Maar we missen er nog een aantal, en we hebben in ieder geval niet verloren." Ook Eggly zag met lede ogen aan dat voorin de scherpte ontbrak: "We krijgen gewoon meerdere opgelegde kansen, daar moeten er gewoon een aantal van in."

Hoofdcoach Van Galen vond een gelijkspel op zijn plaats. "De laatste minuten gingen we er pas echt in geloven. De jongens hebben alles gegeven en waren na afloop teleurgesteld, dat is een goed teken. De laatste vijftien minuten speelde we zoals het zou moeten. Nu maar hopen dat de geblesseerden en vakantiegangers snel fit en terug zijn," zo besloot de coach.  

Volgende week zaterdagavond ontvangt RBC Grenswachters, dat vandaag verrassend won van SC Gastel (2-0).

Victoria'03 - RBC 1-1 (0-0)
1-0
1-1 El Allaoui

bijz: rode kaart Musters(twee keer geel)

Opstelling RBC: Aarts; Schalk, Verstijlen, Boomaars, Eggly; De Voogd (c), Memisi (Verduijn), Tolenaars; Van der Kruyssen, Numanovic, El Allaoui




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd