Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 32

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC laat goede indruk achter op toernooi in Klundert

Gepost door:ForzaRbc // 2015-08-08 00:00:00 // 2974 keer bekeken

Het eerste elftal van RBC heeft de eerste oefenwedstrijden erop zitten. Op het Klunderttoernooi werd twee maal gewonnen en een keer verloren.

RBC - SEOLTO 2-0 (1-0)
RBC opende het toernooi tegen zaterdag vierdeklasser SEOLTO. Al snel nam het elftal van hoofdcoach Martijn van Galen het heft in handen. Lars de Voogd zag een inzet uit de tweede lijn op de lat belanden. De aanvoerder is uitstekend uit de zomerstop gekomen en liet zijn klasse in alle drie de wedstrijden duidelijk zien. Niet veel later belandde een schot op de bovenkant van de lat. Naast De Voogd maakte vooral Ybe Vermeulen een verpletterende indruk. "Als je hem ziet spelen lijkt het net of hij al jaren in dit elftal speelt," zo liet ook een tevreden bestuurslid John Vette tegenover RBCFans.nl weten. De Roosendaalse ploeg kwam voor rust nog wel op voorsprong. Via snel tikwerk werd De Voogd alleen voor de goalie gezet die zijn inzet nu wel promoveerde tot doelpunt.

In de tweede helft werd het niveau minder van RBC. SEOLTO zag een vrije trap op de lat gaan en ook een kopbal belandde op de lat. In de slotfase maakte John Jerry Asamoah aan alle onzekerheid een einde. Alleen voor de keeper schoot hij de bal in de kruising.

1-0 De Voogd
2-0 Asamoah

RBC - Kogelvangers 0-1 (0-0)
In de tweede wedstrijd kwam RBC wat minder voor de dag. Kansen waren schaars, en de eerste kans was voor de groen-witten die een kopbal voorlangs zagen gaan. RBC had in de eerste helft wel op voorsprong kunnen komen, maar een schot van Skender Memisi had niet genoeg kracht.

In het tweede bedrijf werd het elftal van RBC sterker. Ook omdat Gino Pieter weer in het veld kwam en meer kracht en snelheid in de ploeg bracht. Kogelvangers trok zich steeds meer terug op de eigen zestien en de middenlijn kwamen ze al helemaal niet meer over. Een keer braken ze echter wel uit en toen was het ook meteen raak. Ze hadden er echter wel een overtreding voor nodig. Danny Verstijlen werd in een luchtduel tegen de vlakte gewerkt, maar de leidende arbiter wuifde het echter weg. In de aanval bracht Thierry Aarts in eerste instantie nog redding, maar de bal ging tergend langzaam en via de binnenkant van de paal in het doel.

In de absolute slotfase leek RBC nog op gelijke hoogte te komen. De Voogd slalomde door de zestienmeter, zag zijn schot gekeerd worden, maar de meegelopen Kevin van Andel leek de 1-1 binnen te werken. Hij schoot de rebound voor een leeg goal echter hoog over.

0-1 Kogelvangers

Klundert - RBC 0-2 (0-0)
De laatste wedstrijd van het toernooi was tegen de gastheer. Ook nu nam RBC langzamerhand weer het heft in handen en leek een doelpunt een kwestie van tijd. In verschillende kansrijke posities werd echter de verkeerde keus gemaakt, waardoor een geheel vrijstaande speler overgeslagen werd. Klundert was vooral sterk in de omschakeling en probeerde RBC met counters pijn te doen.

In de tweede helft werd RBC sterker, maar was het oppassen voor de counter. Klundert was bij twee uitbraken akelig dichtbij de openingstreffer, maar de defensie van RBC bleef overeind.

Het vele balbezit van RBC resulteerde echter wel in een doelpunt voor de ploeg van Van Galen. De Voogd schoot een afgeslagen corner hard binnen. In de slotfase wist de goed spelende Van Andel met een voorzet Asamoah te bereiken die prachtig tegendraads de bal in het net kopte, 0-2.

0-1 De Voogd
0-2 Asamoah

Naast Papito Puril (vakantie) konden ook Deion Goveia (knie), Marcello van Daalhuizen (knie) en Redouan el Allaoui (vakantie) niet spelen. Vermeulen kon na het eerste duel met SEOLTO ook niet verder, nadat hij een zere teen opliep. Gedurende het toernooi varieerde hoofdcoach Van Galen met verschillende speltypes en speelde meerdere spelers ook op verschillende posities. "Conditioneel hebben we nog wel een achterstand, maar dat moeten we de komende weken wel wegwerken," zo stelde Van Galen tegenover RBCFans.nl. "De nederlaag tegen Kogelvangers, dat doelpunt had natuurlijk nooit mogen vallen. Die spits van hun begaat gewoon een overtreding op onze speler. Spelen we negentig minuten tegen Kogelvangers dan winnen we natuurlijk. We missen nog een aantal krachten, ook voorin. Het is een nieuw elftal en dat moet allemaal nog aan elkaar wennen. Met Goveia moeten we even afwachten, want als het de meniscus is moet hij onder het mes en zijn we hem weken kwijt. Misschien is het slechts een ontsteking en valt het allemaal mee. Daarom is het ook goed dat spelers als Dalampekis, Vermeulen en Asamoah er vandaag bij waren," zo besloot Van Galen. Van Daalhuizen verwacht pas in september inzetbaar te zijn.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd