Speler van de Maand: Mike Alderson

Gepost door:Remy // 2015-04-13 00:00:00 // 2640 keer bekeken

Mike Alderson werd met RKVV Roosendaal kampioen van de tweede klasse, kwam vervolgens naar zijn zin te weinig aan spelen toe op een niveau hoger en zocht dit seizoen een nieuwe uitdaging bij RBC. Met nog een paar duels voor de boeg is de flankaanvaller clubtopscorer. In de vierde klasse was hij tot dusver goed voor dertien goals, in het bekertoernooi vond hij viermaal het net. Onlangs was hij nog trefzeker tegen ODIO en SVC (twee keer). Het levert Alderson de titel Speler van de Maand op. 

Sinds dat Alderson voetbalt, staat hij in de voorhoede. Toen hij vorig seizoen, om het plezier in het spelletje terug te vinden, ging spelen in Roosendaal 10, maakte hij in een paar maanden tijd zon vijftig treffers. Het viel hem dan ook wat tegen dat de teller bij de winterstop van het huidige seizoen pas op zeven goals in de vierde klasse stond. Ik heb voor mijn gevoel voor de winterstop te veel kansen laten liggen. Maar na de winterstop begint het qua kansen afmaken wat beter te lopen. Dieptepuntje was wel de wedstrijd tegen Grenswachters, daar had ik de kansen zeker moeten afmaken. Daar moeten er gewoon minstens twee in liggen. De laatste tijd vind ik mezelf wat zekerder in de kansen. Tegen ODIO was ik naar mijn gevoel scherp en tegen SVC vliegen er twee in. Dat geeft wel een lekker gevoel.

Het voetballen in de vierde klasse is niet te vergelijken met de tweede of eerste klasse, vervolgt Alderson op de vraag in hoeverre het gelukt is de gewenste nieuwe uitdaging te vinden. Het klinkt misschien raar, maar in de vierde klasse is het als buitenspeler wat moeilijker spelen. Je krijgt gewoon wat minder ruimte, omdat tegen ons vaak heel verdedigend wordt gespeeld, zoals 5-4-1. Dan sta je soms tegen twee of drie man te spelen, waarbij door de tegenstander niet op de enkeltjes gelet wordt. De uitdaging is natuurlijk om dan met het team de rust te bewaren en te wachten op het gaatje. In zoverre is de uitdaging zeker gevonden om met het team door de verdedigende ploegen te komen en de drie punten elke keer mee te nemen. 

De zelfkritische Alderson is niet elke wedstrijd even zichtbaar, maar creert vrijwel altijd een doelrijpe kans. Het stoort de aanvaller dat hij een dergelijke kans niet altijd weet om te zetten in een goal. Ik weet gewoon dat dit nog lang niet alles is wat ik kan. Dat is voor mij erg frustrerend, omdat ik weet dat ik het wel kan. Zoals gezegd moet ik er gewoon meer in hebben liggen dan dertien, ik had er al minstens twintig moeten maken. Het is dus aan mij om de komende wedstrijden nog de rust te bewaren voor de goal en vooral niet na te denken. Daar ligt ook een deel van het probleem, ik moet niet nadenken, maar doen. Als ik te veel tijd krijg gaat het meestal mis. Dus rust in het koppie is belangrijk!

In maart raakte het kampioenschap voor RBC wel erg ver uit het zicht na de nederlaag in Nispen tegen NSV. Een week later leverde het gewonnen inhaalduel tegen Grenswachters wel de tweede periodetitel op, maar op het maken van een groepsfoto na werd daar niet veel bij stilgestaan. Alderson benadrukt echter het belang van die prijs. Tuurlijk is het teleurstellend als je de wedstrijd tegen NSV door omstandigheden verliest, we misten gewoon te veel bepalende spelers. Maar dan is het toch belangrijk dat we ons de volgende wedstrijd herpakken en die wel winnen. We pakten zo de periodetitel en voor mij persoonlijk was dat nog steeds een echte prijs, omdat je zo toch nog kan promoveren naar de derde klasse. Het was jammer dat de sfeer er omheen niet was zoals bij ODIO, maar ik kan het me ook wel indenken na de wedstrijd tegen NSV.

Hoewel de hoofdprijzen nog moeten worden verdeeld, gaat de blik ook al voorzichtig uit naar het volgende seizoen. Een nieuwe trainer, wie komt erbij, wie gaat er weg? RBCs topschutter is er voor zichzelf nog niet helemaal uit. Ik heb nog niet besloten wat ik volgend seizoen doe. Er spelen een aantal dingen daarbij een rol. Een van die dingen is mijn huidige opleiding op de Sporthogeschool. Ik heb het daar erg druk mee en naast dat ik elke dag op en neer moet reizen naar Eindhoven, is mijn opleiding fysiek ook redelijk zwaar. Daarbij denk ik na over het feit dat als ik een ernstige blessure oploop, ik hoogstwaarschijnlijk ook studievertraging oploop. Ik moet dus nog het een en ander overwegen.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd