Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Speler van de Maand: Thierry Aarts

Gepost door:Remy // 2015-02-05 00:00:00 // 2780 keer bekeken

Een jaar geleden wist RBC Thierry Aarts aan zich te binden. De doelman werd gepresenteerd als een kind van Kalsdonk. Op 6 november 1982 werd Aarts er geboren in de Rntgenstraat en in zijn jonge jaren speelde hij in de RBC-jeugd. Ook zijn opa, vader en broer speelden voor RBC. Albert Jurgens is een oom van hem. Een telg uit een echte RBC-familie dus. Een doelman bovendien die op eerste klasseniveau actief was geweest. Aarts keepte acht seizoenen voor Klundert, waarmee hij opklom van de derde naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Bij RBC ging hij de concurrentie aan met Arthur van den Broek, die in voorgaande seizoenen na verloop van tijd de voorkeur had gekregen boven Jelte van Son en Maarten Hack. Nu werd echter voor de start van de competitie al een nummer n aangewezen. De keuze viel op Aarts en die beslissing pakte goed uit. In veertien competitieduels werd liefst tien maal de nul gehouden. Te danken aan een ijzersterke defensie, maar zeker ook aan Aarts, die zich een zeer betrouwbare doelman heeft getoond. Daarom is hij onze Speler van de Maand.

Verdedigend heeft RBC de zaken dus uitstekend op orde, zo beaamt ook Aarts. Als men aan het begin van het seizoen had gezegd dat wij na veertien wedstrijden zes tegendoelpunten zouden hebben dan was men voor gek verklaard. Maar de verdediging staat als een huis en we geven niet veel kansen weg. Het mooiste is ook dat de verdediging altijd de nul wil houden. Ook al staan we ruim voor, de wil om geen tegendoelpunt te krijgen blijft en iedereen blijft geconcentreerd spelen. Dat is voor mij het grootste verschil met mijn vorige ploeg. Daar kon een ruime voorsprong nog wel eens verspild worden of kon ternauwernood nog gewonnen worden, puur omdat iedereen het wel geloofde en de teugels liet vieren. Die instelling helpt Aarts ook om alert te blijven. Hoewel hij vaak weinig te doen krijgt, weet hij doorgaans bij de spaarzame mogelijkheden voor de tegenstander goed in te grijpen. Mede door de mentaliteit van de medespelers ga je daar in mee. Of die bal nu in de tiende, zestigste of 89e minuut komt, je staat daar om die bal te pakken en daar moet je dan 100% voor gaan.

Zelf ben ik niet ontevreden over hoe het gaat, vervolgt Aarts. Ik heb een paar keer belangrijk kunnen zijn voor de ploeg en hiermee kunnen bijdragen aan de positie waar we nu staan. Graag hadden we al bovenaan gestaan, maar iedereen wil iets halen tegen RBC en misschien is het daarom ook wel goed dat we nog niet bovenaan staan. Ik hoop dat de motivatie van de tegenstanders ook groot is om van de nummer 1 te winnen en dat hierdoor Steenbergen of een andere ploeg ook punten verspeelt.

Aarts zag tijdens de winterstop de andere doelman in de selectie, Arthur van den Broek, opstappen omdat deze het niet langer kon opbrengen op de reservebank plaats te nemen. Wessel Sloof van U17 neemt voortaan zijn plaats in. Aarts: Van de ene kant betreur ik de keuze van Arthur om te stoppen. Hij heeft toch wel iets bereikt met RBC, is ingestapt toen er nog niets was en is belangrijk geweest in het eerste kampioenschap. Zijn houding was nog altijd wel positief, dus eigenlijk had ik het moment van zijn besluit niet zien aankomen. Dat hij het niet helemaal naar zijn zin had, was natuurlijk wel duidelijk en begrijpelijk. Van de andere kant staat er nu wel een jonge keeper die enthousiast is om met het eerste mee te mogen, ook al zit hij op de bank. Het verschil is natuurlijk wel dat Wessel op zaterdag nog speelt met U17 en dat Arthur echt helemaal niet speelde. Al heeft hij zelf de keuze gemaakt om niet met het tweede mee te willen doen.

Van den Broek was alweer de vierde RBCer die gedurende het seizoen besloot te vertrekken. Natuurlijk is het jammer dat dit seizoen al een viertal spelers weg zijn gegaan en iedereen heeft daar zijn redenen voor gehad, maar dat is gebeurd. We zullen het moeten doen met de groep die we hebben en als iedereen hetzelfde doel in beeld heeft, dan hebben we zeker kans om onze doelstelling - promotie - te halen.

Onlangs gaf bestuurslid technische zaken John Vette aan dat binnenkort wordt genventariseerd wie van de huidige selectie bereid is volgend seizoen opnieuw voor RBC uit te komen. Aarts heeft zijn keuze al gemaakt. Ik heb het goed naar mijn zin bij RBC en zal volgend seizoen ook gewoon bij RBC spelen, bij promotie en anders ook. Wat ik wel hoop is dat het merendeel van de selectie hier hetzelfde over denkt. Als spelers weggaan omdat we niet gepromoveerd zijn, dan hebben we dat eigenlijk aan onszelf te danken. Dan kunnen wij als team maar n taak hebben en dat is promoveren.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd