Speler van de Maand: Gino Pieter

Gepost door:Remy // 2014-12-15 00:00:00 // 2795 keer bekeken

Al in maart van dit jaar meldde RBC de komst van Gino Pieter. Na Danny Mathijssen was hij de tweede defensieve versterking voor het volgende seizoen. De naam Pieter deed bij de meesten niet direct een belletje rinkelen, maar na het doornemen van zijn cv waren de verwachtingen hooggespannen. Pieter, die vanwege zijn imposante voorkomen al snel de bijnaam De Tank kreeg toebedeeld, bleek inderdaad een regelrechte aanwinst te zijn. Zijn goede spel levert hem nu de titel Speler van de Maand november op.

Eerst even kort dat cv doornemen. De nu 22-jarige verdediger stond op zijn vijftiende al in het eerste elftal van derdeklasser sc Helmondia en werd daarna opgepikt door Helmond Sport. Daar bleek het gecombineerde elftal Jong VVV-Venlo/Helmond Sport zijn eindstation. Met hoofdklasser UNA/Brinvast promoveerde hij vervolgens naar de Topklasse, om zich daarna bij hoofdklasser Baronie te voegen. Het baarde dan ook opzien dat Pieter zichzelf aanmeldde bij RBC om de club te helpen vanuit de vierde klasse op te klimmen. Een flinke stap terug. Ja, de omschakeling van hoofdklasseniveau naar vierde klasse vond ik wel groot. Je ziet dat je in de vierde klasse veel meer tijd hebt om een keuze te maken. Alles gaat sneller in de hoofdklasse; balhandeling, tempo van het spel, zo analyseert Pieter. 

De reden dat ik weg wilde bij Baronie was dat ik er geen plezier meer had. Normaal gesproken was ik een basisspeler, maar omdat het plezier ontbrak kwam ik niet altijd trainen. Ik was er meer niet dan wel. De motivatie was weg. Om die terug te krijgen wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan. Ik hoorde van een oud-ploeggenoot van me bij UNA dat RBC zo snel mogelijk naar de top wil gaan. Ik wil mijn bijdrage leveren aan de club, zo verklaart Pieter zijn opmerkelijke move. 

Pieter had zijn eerder aangehaalde bijnaam al snel te pakken, evenals een eigen spandoek. De verdediger is sterk en slim in de duels en doet ook in aanvallend opzicht van zijn spreken. Toch was hij zelf niet helemaal tevreden met zijn spel in de eerste fase van het seizoen. Ik vond mezelf in het begin matig voetballen en het was even wennen aan de andere jongens. Nu je weet welke kwaliteiten elke speler heeft, is het ook prettiger voetballen. En ik ben een speler die op de training of wedstrijd altijd wil presteren. Van mijzelf moet dat ook omdat ik van een hoofdklasseniveau kom, ik leg de druk bij mezelf dan hoog. Maakt niet uit tegen wie je speelt, je moet altijd honderd procent gefocust zijn. Ik vind dat ik elke week beter ga voetballen en wil deze lijn vasthouden.

De Helmonder werd gepresenteerd als rechtsback, maar heeft inmiddels ook al de nodige duels in het centrum van de verdediging gespeeld. Pieter heeft geen voorkeur, althans niet als het om die twee posities gaat. Als het aan mij ligt wil ik terug naar de voorhoede, waar ik ben begonnen bij sc Helmondia. Maar dat zit er denk ik niet in. In de B-jeugd ben ik pas gaan verdedigen als rechtsback. Dat was wel even wennen, maar met hard werken en honderd procent inzet ben ik nu een goede verdediger geworden.

In november boekte RBC ruime overwinningen tegen SVC en Nieuw Borgvliet, maar de oranje-witten speelden ook doelpuntloos gelijk tegen ODIO en Steenbergen en werden uit het bekertoernooi geknikkerd door Dubbeldam. RBC heeft bovendien steeds meer moeite met het creren van kansen. Onze tegenstanders zakken allemaal in en laten ons het spel maken. Dan weet je al dat je niet veel kansen gaat krijgen. Dan zal je je tegenstander moeten gaan uitdagen. Door niet altijd maar de bal naar voren te passen, maar de tegenstander te laten komen. En dan spelen op een counter, want we hebben snelle spelers die dat kunnen. Als je op de counter gaat spelen moet echter alles goed lopen. Als je een kans krijgt moet die ook worden benut. Juist daar hebben we het moeilijk mee, we hebben veel kansen nodig om te scoren. We moeten dus allemaal scherp zijn en niet makkelijk gaan denken van oh, die wedstrijd gaan we wel even winnen.

Buiten de sportieve prestaties om was de maand hectisch door het opstappen van de broertjes El Khassim en het tumult rond Skender Memisi, die inmiddels voor tien wedstrijden is geschorst. Wat voor invloed hebben dat soort zaken op de spelersgroep? De jongens zijn daar goed mee omgegaan, vindt Pieter. Wel denk ik dat het invloed heeft op het team dat we een paar jongens kwijt zijn. Er is minder concurrentie, waardoor het lastiger is iedereen scherp te houden. Terwijl we iedereen nodig hebben en niemand meer kunnen verliezen. Iedereen moet nu zijn koppie erbij houden en geen onnodige gele kaarten pakken.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd