Speler van de Maand: Remko van der Kruyssen

Gepost door:Remy // 2014-10-08 00:00:00 // 2455 keer bekeken

Zon drienhalf jaar geleden wezen we voor het laatst een Speler van de Maand aan. De eer viel toen te beurt aan Melvin de Leeuw, die een heldenrol vertolkte bij RBCs handhaving in de eerste divisie in 2011. Nu pakken we deze rubriek weer op. In het verleden was het regelmatig een hels karwei een oranje-witte uitblinker te ontwaren, maar ook nu stonden we voor een lastige keuze. Deze keer zeer zeker niet vanwege een collectieve wanprestatie, want hoewel RBC tegen de verwachtingen in al vijf punten liet liggen hebben we genoeg fraaie dingen gezien.

Korte combinaties, afgemeten lange passes en prachtige passeerbewegingen. Wekelijks hebben we er al glimpen van opgevangen. Tegen Lepelstraatse Boys, dat weliswaar nu al lijkt af te stevenen op rechtstreekse degradatie, leverde dat een 0-5 overwinning op, waarmee RBC zichzelf eigenlijk nog tekort deed. Het fysiek sterke HSC28 werd overtuigend aan de kant gezet en tussendoor werd de knock-outfase van het bekertoernooi bereikt middels een 6-2 zege op Lewedorpse Boys. Dat er veel voetbal in de ploeg zit staat buiten kijf.

Tot Speler van de Maand september verkozen wij een RBCer die misschien niet altijd direct in het oog sprong, maar wel elke wedstrijd minstens een dikke voldoende scoorde: Remko van der Kruyssen. De nummer 8 van RBC heeft tot dusver aangetoond te beschikken over een goed gevoel voor ruimte. Bovendien heeft hij genoeg technische vaardigheden om werkelijk gebruik te maken van dat spelinzicht. Tegen HSC stond hij in de slotfase aan het eind van een snelle uitbraak van RBC en met zijn schot liet hij de keeper kansloos en bracht hij de 0-3 op het bord. Het was zijn tweede competitiedoelpunt, nadat hij in Lepelstraat al een strafschop had benut. In het bekertoernooi staat Van der Kruyssen op drie goals, dankzij een hattrick tegen SPS. Een middenvelder die sterk is in het combinatievoetbal en regelmatig een doelpuntje meepakt is een ware versterking!

De afgelopen twee seizoenen heb ik er lang uitgelegen vanwege twee schouderoperaties. Na de winterstop vorig jaar ben ik eindelijk weer begonnen met wedstrijden spelen. Het terugkomen had zijn tijd nodig. Ik ben blij dat het nu weer goed gaat en ben tevreden met mijn prestaties, maar er is altijd ruimte voor verbetering, zo reageert Van der Kruyssen op zijn uitverkiezing tegenover RBCfans.nl. Ik ben pas 20 jaar, dus ik wil me zeker nog doorontwikkelen.

De Bredanaar kwam als jong voetballertje bij NAC terecht, waar hij tegen zijn zin de rechtsbackpositie moest bekleden. Via Baronie dwong hij als spits een plaats af in de opleiding van RBC, waar hij van de D2 tot en met de B1 speelde. Vanaf de A-jeugd kwam Van der Kruyssen opnieuw uit voor Baronie en sinds dit seizoen is hij terug bij RBC. Op het middenveld is hij een vaste waarde in de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt. Uiteindelijk pik je van het spelen als rechtsback wel iets op, maar dat was niet mijn positie. Ook in de jeugd bij RBC heb ik al weleens op het middenveld gespeeld, je bent dan wat meer betrokken bij het spel. In de spits ben je toch vaak afhankelijk van de ballen die je krijgt van achteruit. Ik ben tevreden met de plek waar ik nu sta en kan me hierin ook nog goed ontwikkelen.

In de RBC-jeugd was Van der Kruyssen jarenlang ploeggenoot van Mitch Klijn, die vorig jaar al terugkeerde op het oude nest. Mitch was destijds ook weleens spits, haha, aldus Van der Kruyssen. Lars de Voogd is twee jaar ouder dan ik en zat een lichting hoger, maar ook met hem heb ik weleens samengespeeld in de jeugd. Het is leuk dat je elkaar dan op deze manier weer tegenkomt op het veld. Ik ben blij dat ik nu weer voetbal bij mijn oude vertrouwde RBC en we gaan samen vol voor het kampioenschap!

Op weg daarnaartoe liet RBC in de maand september wel de eerste steekjes vallen, al werd in de vier competitiewedstrijden driemaal de nul gehouden. De defensie van de Roosendalers staat doorgaans als een huis. Tegen Grenswachters had de ploeg de pech dat de twee kansjes die werden toegestaan direct keihard werden afgestraft. In diezelfde wedstrijd en ook thuis tegen METO had RBC tevens te veel moeite om openingen te vinden in de verdediging van de tegenstander en hadden de spitsen het vizier niet op scherp. Tegenstanders willen alles geven en sommige komen puur naar het stadion om de nul te houden. Wij moeten ons daar als team tegen kunnen wapenen. De laatste wedstrijden die we hebben gewonnen zie je dat we blijven voetballen en niet uit wanhoop de lange bal gaan spelen. Als we blijven voetballen, kunnen we elke tegenstander aan met dit team. Daar ben ik van overtuigd.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd