Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

84%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

16%

Stemmen: 19

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

De haat tegen de club RBC zal nooit stoppen

Gepost door:Remy // 2014-08-19 00:00:00 // 3555 keer bekeken

Het is iets voor half zes als in de kantine van voetbalvereniging Cluzona door wethouder Saskia Schenk van de gemeente Roosendaal de eindstand van het dorpentoernooi bekend wordt gemaakt. RBC eindigde het toernooi als vijfde, en zodra de naam van de oranje-witten genoemd wordt steekt er luid gejuich en gejoel op. Cluzona-voorzitter Eric de Regt, en tevens gemeenteraadslid van de Roosendaalse Lijst, staat breedlachend naast de wethouder. Vervolgens wordt er bij het noemen van de andere clubs niet of nauwelijks gereageerd.

Omdat RBC slechts een doorstart kon maken dankzij Rimboe en FC Moerstraten, voelt RBC zich zeer verbonden met de dorpen. RBC wil die binding graag uitdragen door deelname aan het Dorpentoernooi.
Dat valt te lezen op de website van RBCvoetbal.nl. Dat RBC zich verbonden voelt met Rimboe en FC Moerstraten is meer dan prima. Zij zijn het immers die een wedstrijdveld en trainingsveld ter beschikking stelden, zodat RBC een doorstart kon maken. De clubs Cluzona, DVO60, RKVV Roosendaal, BSC en RSC Alliance weigerden dat pertinent, want: Als we ze nu niet de nek omdraaien, dan gebeurt het nooit meer, werd in een vergadering gezegd en overeengekomen.

Het treiteren, pesten, uitdagen en irriteren blijven deze clubs samen met nog een aantal clubs in West-Brabant steeds weer doen. De afgelopen twee weken verscheen een aantal berichten waarbij RBC in een negatief daglicht kwam te staan. Misschien (deels) zelf veroorzaakt, maar ook het onverwachte opstappen van assistent-trainer Richard den Ouden zorgt voor veel complicaties met de jeugdopleiding en het eerste elftal. Het zegt veel als een RBC-bestuurslid dan vertelt dat mensen van andere clubs opmerkingen maken tegen RBC-bestuursleden als: Het rotzooit weer lekker h, bij jullie! De hilariteit en op hetzelfde moment de haat straalt van de reactie af. Je zou verwachten dat berichten die op RBC websites geplaatst worden gelezen worden door de aanhang van de club zelf, of genteresseerden die de club een warm hart toedragen. Maar niets is minder waar. De ellende van RBC wordt ook gelezen door tegenstanders van de doorstart van RBC, die dan dansen van blijdschap op de tafel in de kantine van hun club.

De hernieuwde RBC-selectie heeft het ook al ondervonden hoe het is om tegen een elftal te spelen dat maar n ding wil en dat is je helemaal de vernieling in schoppen. Want zodra dit soort teams tegenover spelers met een oranje-witte shirts staan, ontstaat er een complete waas. Zes gele kaarten en een rode was de oogst van HSC28 in 45 minuten tegen RBC. Dat RBC geen blessures opliep was een wonder.

Maar niet alleen in het openbaar gaat het zo, ook achter de schermen. Een sponsorcommissielid van Cluzona bazuint rond dat RBC een compleet elftal heeft gekocht. Oftewel onze nieuwe jongens zijn allemaal ordinaire zakkenvullers, volgens hem. Ik vroeg me altijd af waarom er bij clubs altijd gesproken werd alsof de onzen elke maand duizenden euros bijgeschreven kregen. Maar nu is het helemaal duidelijk als onzin zoals dit wordt verkondigd en de aanhang van de tegenpartij een hekel aan RBC heeft. Jeroen Hack, vorig seizoen speler van RKVV Roosendaal, had een gesprek afgelopen winter met RBC om naar de oranje-witten te komen. Hack vond echter dat RBC te weinig betaalde en kon bij Cluzona veel meer geld krijgen. Hoe apart.

Zo zijn er talloze voorbeelden. BSC wilde met RBC een convenant overeenkomen, zodat RBC geen spelers mocht benaderen voor het eerste elftal. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat wij dit seizoen niet konden genieten van de prestaties van Skender Memisi, want die mochten we dan niet benaderen. RBC weigerde, zoals het hoort. De voorzitter van RKVV Roosendaal loopt te blaten in De Bode dat er door verschillende clubs aan de jeugdspelers wordt getrokken, zoals door RBC. Ja, u leest het goed: verschillende clubs. Hoeveel clubs leest u die genoemd worden? Juist.

Sv MOC17 houdt brieven, die vanuit de jeugdopleiding van RBC worden verstuurd om aan te geven dat men interesse in een bepaalde jeugdspeler heeft, achter voor spelers en ouders. Ook Cluzona doet dat. Bij die clubs mogen jeugdspelers en/of ouders blijkbaar niet zelf bepalen of ze bij de club blijven of graag naar RBC gaan, dat wordt door de clubs bepaald.
We zijn zeer blij dat Tom van Eck voor MOC heeft gekozen nadat hij een aanbieding kreeg van RBC. Dat valt in een artikel van MOC17 te lezen over hun D1. Een aanbieding, wat zouden we ons daar nu bij voor moeten stellen? Zou zon speler een contract krijgen en de ouders een baan?

RBC moet het heft in eigen hand nemen. Als eerste stoppen met het dorpentoernooi. We zijn daar helemaal niet welkom. Na verliespartijen word je als aanhang en club uitgelachen. De haat tegen RBC lijkt groter dan de liefde voor de eigen club. Dat valt te lezen op de Facebookpagina van RBC als de aanhang van HSC28 zich ermee gaat bemoeien. Waar bemoei je je mee, ga lekker naar je eigen website. Je zou er bijna van uitgaan dat RBC ooit iets heel ergs heeft gedaan tegen die clubs, maar ik kan me niet herinneren wat. De haat tegen onze club zal pas stoppen als RBC zijn doodskist van 8 juni 2011 weer openmaakt en er zelf weer in gaat liggen. Die kans moeten we ze in ieder geval nooit geven.

Dennis Willigers




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd