Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC wint van Voorwaarts

Gepost door:ForzaRbc // 2014-06-04 00:00:00 // 2754 keer bekeken

RBC heeft het oefenduel met Voorwaarts uit Rotterdam met 3-2 weten te winnen. Vooral in de eerste helft liet het vernieuwde RBC een prima indruk achter.

RBC begon met de verdediging zoals die komend seizoen ook wel eens zou kunnen zijn. Nicky Vromans begon op de linksbackpositie en het centrale duo bestond uit Roy van Oeveren en Danny Mathijssen. Gino Pieter begon op de rechtsbackpositie. De verdediging gaf in de eerste helft helemaal niets weg. Alleen een directe vrije trap vlak voor rust werd door doelman Arthur van den Broek uit het doel getikt. Van Oeveren liet een stabiele indruk achter samen met Mathijssen. De oud-speler van VVC'68 was zowel aan de bal als verdedigend een verademing om te zien. De van Baronie overgekomen Pieter moet het vooral van zijn verdedigende kwaliteiten hebben. Hij werd in de eerste helft dan ook maar een keer gepasseerd, maar toen trok de fysiek zeer sterke verdediger ook meteen aan de noodrem.

Op het middenveld was een opvallende speler aanwezig. Guilliano Wierickx, oud jeugdspeler van RBC en tevens speler van BSC 1, speelde in de eerste helft mee. Mike Alderson deed ook alleen de eerste helft mee.

RBC begon voortvarend.Er werd continue op de helft van de tegenstander gespeeld in het eerste bedrijf. De ploeg van hoofdcoach Erwin van der Woerdt voetbalde erg makkelijk, maar liet wel een aantal doelrijke kansen liggen. Mohamed el Moussaoui kreeg de beste kans. Hij stoomde vanaf de middenlijn recht op de keeper af, maar zag zijn inzet naast de goal verdwijnen. De goed spelende Alderson, die opviel met goede loopacties, bekroonde zijn eerste helft met een doelpunt. Uit een voorzet vanHawar Mouhiddine schoot de aanvaller binnen, 1-0. Na de 1-0 liep RBC snel uit naar 2-0 via El Moussaoui.

In de tweede helft veranderde de zaak, ook omdat Van der Woerdt een hoop spelers vervangen had, wat tactisch compleet verkeerd uitpakte. Het niveau van RBC zakte drastisch naar beneden, de organisatie was compleet weg en er vielen enorme gaten in de verdediging. Het meest duidelijke voorbeeld wat symbool stond voor de tweede helft was Jagjah Memisi die als rechtsback werd uitgeprobeerd. Een pass die hij gaf aan Anouar el Khassim werd niet goed aangenomen, waarna Voorwaarts overnam en de aanval zocht. Memisi stopte direct met voetballen, stond op de middenlijn met zijn handen druk te gebaren naar El Khassim hoe het dan wel moest, terwijl Voorwaarts inmiddels via de linkerkant de zestien in dook en Mathijssen en broer Skender Memisi uit alle macht het gat moesten afsluiten.

Al na vijf minuten in het tweede bedrijf had het daarom al 2-2 kunnen staan. Een corner werd door Voorwaarts binnengewerkt, en even later kon een aanvaller dwars door het centrum zo binnen schieten, maar Van den broek kon redding bieden. RBC kwam er maar moeilijk aan te pas en ook aanvallend kon het weinig brengen. El Moussaoui, Alderson, Boulahyan en Wierickx waren vervangen, en de vervangers waren duidelijk van minder kwaliteit.

De in de spits geposteerde Remko van der Kruyssen kreeg weinig tot geen bruikbare ballen. Voorzetten werden, ondanks dat men tijd en ruimte had, over het doel heen gewerkt. Halverwege de tweede helft vergrootte RBC nog wel de voorsprong. Anouar el Khassim werd goed weggestuurd en vond de binnenkant van de paal, waarna de goed meegelopen Redouan el Allaoui de bal kon binnen schieten.

Na de 3-1wist Voorwaarts toch weer de aansluitingstreffer te maken,toen er miscommunicatie ontstond na een indraaiende vrije trap. Een speler van Voorwaarts profiteerde hiervan en kon de bal makkelijk binnen tikken, 3-2. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet meer.

RBC - Voorwaarts 3-2 (2-0)
1-0 Alderson
2-0 El Moussaoui
2-1
3-1 El Allaoui
3-2

Opstelling RBC: Van den Broek; Pieter, Mathijssen, Van Oeveren (J. Memisi), Vromans (Tyson); De Voogd, Mouhiddine, Wierickx (S. Memisi); El Moussaoui (El Khassim), Boulahyan (Van der Kruyssen), Alderson (El Allaoui)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd