Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

DVVC geen partij voor RBC

Gepost door:ForzaRbc // 2014-05-16 00:00:00 // 2791 keer bekeken

RBC heeft vanavond op simpele wijze met 2-0 gewonnen van Vierdeklasser DVVC. De RBC-supporters zagen voor het eerst enkele nieuwe spelers van komend seizoen in actie.

De al vastgelegde Danny Mathijssen, Lars de Voogd, Mohamed el Moussaoui en Mohamed Boulayhan begonnen in de opstelling. Ook was er een plekje gereserveerd op de rechtsbackpositie voor Mike Schalk, teammanager van RBC U11. Die had in het begin wat moeite, maar bloeide op in de tweede helft. De al vastgelegde spelerstilden het niveau gelijk een paar tandjes omhoog. De Voogd had een aantal mooie voet- en passeerbewegingen, Mathijssen strooide met crosspasses, El Moussaoui liep tegenstanders voorbij of ze er niet stonden en Boulahyan was als aanspeelpunt en in de kaats constant aanspeelbaar. De ooh's en de aah's vlogen voorbij na enkele mooi opgezette aanvallen of passeerbewegingen.

Uiteindelijk was het nog lang wachten op het eerste doelpunt. Boulayhan, El Moussaoui, El Khassim, De Voogd en Magielse zagen hun pogingen stranden. Uiteindelijk was het Mathijssen, die mee opgekomen was, en via een een-tweetje alleen voor de keeper kwam die de score opende. Tussendoor kreeg DVVC uit een van de spaarzame aanvallen nog kansen, maar doelman Arthur van den Broek liet zich vanavond niet passeren.

Aan het begin van de tweede helft wisselde hoofdcoach Erwin van der Woerdt wat spelers, waardoor weer een nieuweling in het veld kwam. Nordin Benjilali (eerder foutievelijk aangeduid als Nordin Zaha),ging op het middenveld spelen en liet ook een prima indruk achter. "Ik verwacht wel te komen naar RBC", zo liet hij na afloop weten.

Ook in de tweede helft had RBC moeite met scoren. Vooral Jahjah Memisi schoot een aantal keer wild over of naast het doel. Uiteindelijk was het Anouar el Khassim die via een intikker het tweede doelpunt van de avond voor zijn rekening nam.

Nicky Vromans kon vanavond niet in actie komen vanwege een blessure aan de enkel. De van FC Dordrecht A1 overgekomen speler heeft in ieder geval al een goede indruk achtergelaten op de trainingen:"Hij kwam hier een paar weken geleden bij een wedstrijd kijken en toen heb ik hem na afloop gesproken en hij zei van: 'dit wil ik, in dit stadion spelen'," zo liet hoofdtrainer Van der Woerdt na afloop weten. "Als je ziet wat een drive zo'n jongen op de training laat zien en wat een kwaliteit hij heeft, dat is echt genieten." RBC is nog wel op zoek naar spelers. "Ik heb er nu, met de spelers die blijven, zo'n negentien. Dus er moet nog wel wat bij, maar we hebben nog even de tijd."

RBC - DVVC 2-0 (1-0)
1-0 Mathijssen
2-0 El Khassim

Opstelling RBC: Van den Broek; Schalk (Maas), Mathijssen, Voermans, Verbraak (Van Kiel); Magielse (Benjilali), De Voogd, El Allaoui; El Khassim, Boulahyan, El Moussaoui (Memisi)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd