Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC pakt punt in Breda

Gepost door:ForzaRbc // 2014-04-13 00:00:00 // 2734 keer bekeken

RBC heeft een waardevol punt gepakt in Breda. Op bezoek bij vv Barca bleef het 0-0. Schijf en Gloria UC verloren allebei.Daarmee is het gat met beide clubs nu zeven punten in het voordeel van de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt.

RBC was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar mede door enkele rare beslissingen van de leidende arbiter kwam de ploeg van Van der Woerdt niet tot scoren. Zo werd David van Kiel in de tweede helft neergehaald, maar de loepzuivere penalty werd niet toegekend. De Belgische verdediger kreeg daarentegen geen gele kaart voor een schwalbe.Even later kon Nick Smit zo de 0-1 binnen schieten, maar ondanks dat de bal met de hand van een verdediger uit het doel gehouden werd, gaf de scheidsrechter een vrije trap aan de thuisploeg.

RBC kwam zelf in de wedstrijd ook drie maal goed weg. Zo was doelman Arthur van den broek drie maal verslagen, maar even zo vaak werd hij gered. In de eerste helft kopte Eric Lankers een lobje weg van doellijn en in de tweede helft was het Dennis Voermans die overigens een meer dan prima wedstrijd speelde die een bal van de doellijn haalde. Van den Broek werd andermaal door een lob verslagen, maar Voermans wist wonderbaarlijk met zijn rug naar de bal met zijn omhoog gehaalde hak de bal van de doellijn te krijgen. Na dit incident werd Van den Broek verrast door een voorzet die op de deklat belandde.

RBC had het toen allang beslist moeten hebben. Zo kreeg Anouar el Khassim in de eerste helft een open schiet kans, maar kwam er niet meer uit dan een rolletje. Vlak daarna zette hij Jajah Memisi vrij voor de keeper die goed terug speelde op de mee gelopen Ivo Vergouwen die in plaats van hard schoot eveneens een zacht schot produceerde.

In de tweede helft kreeg Mike Machielse een schotkans, maar deze zeilde naast. Vergouwen was daarna twee maal dicht bij een goal, maar twee maal stond ook de keeper goed gepositioneerd en kon de bal makkelijk pakken.

Volgende week maandag op tweede paasdag speelt RBC tegen directe concurrent Sprundel. Bij winst is de Roosendaalse club veilig.

vv Barca - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Van den Broek; Verbraak, Lankers, Voermans, Van Kiel; Duyvelaar, Magielse (Maas), El Allaoui; Memisi (Smit), Vergouwen, El Khassim

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd