Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 34

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

RBC weigert hand degradatiespook en wint in Chaam

Gepost door:ForzaRbc // 2014-03-23 00:00:00 // 2964 keer bekeken

RBC heeft vandaag drie hele belangrijke punten weten binnen te halen. Op bezoek bij Chaam won de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt verdiend met 3-4.

Het is de vraag hoe Chaam ooit op de vijfde plek terecht is gekomen. De grote overwinningen op koploper Bavel (3-1 winst) en nummer drie Zundert (5-1) staan in schril contrast met wat men op het veld laat zien. De thuisploeg heeft drie sterke aanvallers en daar is eigenlijk alles mee gezegd. In het Herstaco Stadion won Chaam met 1-2 van RBC, wat zeer onverdiend was. De rest van het elftal stelt bitter weinig voor en parasiteert volledig op het aanvalstrio. Daarnaast hebben ze ook een dosis geluk.

Zo begon RBC sterk aan de wedstrijd, maar na vijf minuten keek het alweer tegen een 1-0 achterstand aan toen doelman Arthur van den Broek gepasseerd werd in de korte hoek uit de allereerste kans van de thuisploeg, die nog niet over de middenlijn was gekomen. De ploeg van Van der Woerdt moest dus weer in de achtervolging. Uit een afgeslagen voorzet vanaf de linkerkant kon Zakaria ben Slimane in de scrimmage de gelijkmaker tegen de touwen werken.

Lang kon RBC niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kreeg de thuisploeg een penalty, toen een aanvaller over het uitgestoken been van Eric Lankers viel. De penalty werd binnengeschoten en weer moest de Roosendaalse club in de achtervolging. Nog voor de rust werd het 2-3 voor RBC. Tweemaal was het Ivo Vergouwen die de trekker overhaalde. Vooral zijn tweede doelpunt was knap uitgespeeld, toen David van Kiel de vrijgelopen Vergouwen bediende op de penaltystip, die de uitgekomen keeper nog voorbij slalomde, waarna hij letterlijk de bal in het doel liep. Tussen de doelpunten van RBC door kreeg Chaam nog enkele kansen. Zo werd een voorzet van ruim veertig meter in een keer op de pantoffel genomen door de rechtsbuiten van de thuisploeg, maar deze verdween hoog over.

In de tweede helft probeerde de ploeg van Van der Woerdt zo snel mogelijk de 2-4 op het bord te krijgen. Kansen kreeg RBC wel, maar deze werden ook vakkundig om zeep geholpen doordat men niet communiceerde of een verkeerde eindpass gaf. Chaam kon zo zijn geliefde spelletje spelen. De drie aanvallers werden op de middenlijn geposteerd die steeds tegen vier verdedigers van RBC kwamen te staan, wat ook leidde tot een bal op de lat. Ook een stuiterende bal van ruim dertig meter werd met een volley bijna in de kruising geschoten, maar de lat redde opnieuw.

Ruim een kwartier voor tijd was het wel raak voor RBC. Dennis Voermans was mee opgekomen en zag zijn schot via een speler van de tegenpartij in het doel belanden, 2-4. Na het doelpunt ontstonden er Wernhoutse taferelen. De mouwen werden bij RBC opgestroopt, evenals bij Chaam. Echter regende het gele kaarten bij RBC en waren er meer kolderieke beslissingen van de scheidsrechter. Zo kreeg Dennis Voermans een gele kaart, nadat hij de bal niet meer binnen kon houden en deze dus maar ver uit schoot. Doelman Van den Broek wachtte niet overdreven lang met het uitschieten, maar de leidende arbiter dacht daar anders over. Het leverde een directe vrije trap in het zestienmetergebied op, die door de muur werd tegengehouden.Zo kreeg Chaam ook enkele dubieuze vrije trappen. Een van die vrije trappen werd door middel van een kopbal ook gepromoveerd tot doelpunt, 3-4. Terwijl verschillende RBC-spelers geel kregen, mocht Chaam vrolijk door gaan met het maken van (zware) overtredingen.Zo werd Vergouwen van achteren neergehaald, wat een rode kaart zou moeten opleveren, maar dit werd slechts afgedaan met een vrije trap.De ingevallen Jahjah Memisi kon vanaf de middenlijn alleen op de keeper af, maar werd van achteren aan het shirt getrokken, wat ook slechts werd afgedaan met een vrije trap in plaats van rood.Daarnaast liet de keeper van Chaam tot tweemaal toe de bal pas los toen hij uit het zestienmetergebied was. Verschillende RBC-supporters merkten het op, behalve de leidende arbiter.

Uiteindelijk trok RBC de welverdiende overwinning over de streep. Door de overwinning stijgt de ploeg van hoofdtrainer Van der Woerdt weer naar plek zes. Over twee weken ontvangt het WDS'19 in het eigen Herstaco Stadion. Nick Smit en Anouar el Khassim hebben hun vier duels schorsing uitgezeten en zijn weer inzetbaar.

vv Chaam - RBC 3-4 (2-3)
1-0
1-1 Ben Slimane
2-1
2-2 Vergouwen
2-3 Vergouwen
2-4 Voermans
3-4

Opstelling RBC: Van den Broek; Maas, Lankers, Voermans, Verbraak; Duyvelaar, Magielse, Vergouwen; El Allaoui (Memisi), Van Kiel, Ben Slimane




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd