Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Opnieuw nederlaag tegen Zundert

Gepost door:Remy // 2014-03-16 00:00:00 // 2850 keer bekeken

RBC heeft voor de derde keer op rij een competitieduel verloren. Zundert, dat eerder dit seizoen al met 4-0 te sterk was, won nu met 1-3 in Roosendaal. Mike Magielse zorgde voor de enige treffer voor de ploeg van trainer Erwin van der Woerdt.

De Roosendalers missen in de voorhoede nog steeds een hoop spelers wegens blessures en schorsingen. Van der Woerdt loste dat deze keer op door verdediger David van Kiel in de punt te posteren. Hij werd geflankeerd door Jajaj Memisi en Redouane el Allaoui.

RBC werd al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd, toen een doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd. De spits van Zundert kon tussen twee RBC'ers in aannemen en afronden, maar zou hands hebben gemaakt bij het controleren van de bal. Niet veel later kwam RBC opnieuw goed weg. De lat voorkwam een Zundertse goal. RBC stichtte gevaar via Memisi, die de bal met links net langs de kruising draaide, en Nicky Duyvelaar, die een vrije trap snoeihard op de paal schoot.

Na ruim twintig minuten kwam Zundert dan toch op voorsprong. RBC gaf veel ruimte weg en van net buiten het strafschopgebied werd de trekker overgehaald. Lang konden de gasten echter niet genieten van hun goal, want een minuut later was het alweer gelijk. Een vrije trap van Duyvelaar werd nu binnengelopen door Magielse. Zundert was vervolgens de betere ploeg, maar maakte ook veel fouten en slaagde er niet in door te drukken. De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld.

Een paar minuten na de pauze kwam Zundert op 1-2 en liep RBC weer achter de feiten aan. Opnieuw werd veel ruimte weggegeven, maar de manier waarop doelman Van den Broek werd verslagen, met een omhaal, was fraai.

De wedstrijd kabbelde voort, totdat Ivo Vergouwen na een ingooi de bal van afstand net naast het doel poeierde. De trainer van Zundert was van mening dat RBC de bal bij dit moment had moeten teruggeven aan zijn team en maakte zich flink druk langs de lijn. Even kwam er wat meer bezieling in het duel en leek de 2-2 er misschien nog in te zitten. Trainer Van der Woerdt viel zelf in en ging in de punt van de aanval spelen. Hij was dicht bij de gelijkmaker toen hij na een mooie pass van Eric Lankers zichzelf ruimte verschafte voor een schot. De poging ging echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Het was het laatste serieuze wapenfeit van RBC. Aan de overkant was Zundert nog wel trefzeker, waarmee het duel werd beslist en de bezoekers de verdiende zege veiligstelden.

RBC - Zundert 1-3 (1-1)
0-1
1-1 Magielse
1-2
1-3

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Jesse Verbraak, Eric Lankers, Dennis Voermans, Nicky Maas; Nicky Duyvelaar, Ivo Vergouwen, Mike Magielse; Jajaj Memisi (Ruben Bus), David van Kiel en Redouane el Allaoui (Erwin van der Woerdt).

Overige uitslagen:
Viola - Chaam 3-3
Wernhout - Barca 2-2
Gloria UC - Bavel 0-3
SAB - Schijf 1-2
Sprundel - VVR 2-1
WDS'19 - Advendo 2-0

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd