Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Ruime nederlaag voor RBC

Gepost door:Remy // 2014-02-23 00:00:00 // 2848 keer bekeken

RBC is de derde periode gestart met een fikse nederlaag. In Roosendaal werd het 1-4 voor Advendo, dat na een half uur al een marge van drie treffers had opgebouwd.

Trainer/coach Erwin van der Woerdt moest zijn elftal ten opzichte van vorige week op twee posities wijzigen. De geschorste Dennis Voermans en Anouar el Khassim werden vervangen door David van Kiel en Ruben Bus. Redouane el Allaoui verhuisde daardoor van de nummer tien-positie naar de linkerflank.

In het begin was het wat aftasten voor beide ploegen, maar RBC kreeg de eerste goede scoringsmogelijkheid. Jajaj Memisi kopte door op Ivo Vergouwen, waarna de aanvoerder net naast het doel vuurde. De thuisploeg zette af en toe een aardige aanval op, maar elke hoge bal was een prooi voor de centrumverdedigers van Advendo. Bij RBC oogde het achterin erg onstabiel. De verdedigers brachten elkaar met simpele korte passes die net niet op maat waren telkens in moeilijkheden. Na een half uur spelen had Advendo al een aantal keer geprofiteerd van het geklungel en stond het zowaar 0-3.

De eerste treffer viel uit een hoekschop en werd vooral erg knap ingekopt door de sterke spits van de bezoekers. De bal verdween in de kruising, waarmee Arthur van den Broek kansloos werd gelaten en ook de bij de tweede paal opgestelde Jesse Verbraak kon er niet meer bij. Het tweede doelpunt kon RBC zichzelf aanrekenen. Van den Broek nam een doeltrap op Nicky Maas, die geen afspeelmogelijkheid zag, terugkapte en vervolgens de bal verspeelde. Van den Broek werd vervolgens uitgekapt, waarna het doel vrij was om de 0-2 op het scorebord te schieten.

RBC probeerde snel wat terug te doen, maar schoten van Bus en Memisi waren te zwak om de doelman in de problemen te brengen. Binnen de kortste keren kon Van den Broek wel weer de bal uit het net vissen. Advendo zaaide verwarring door met veel mensen voorin te blijven hangen. Toen zij achterin de bal veroverden werd deze meteen naar voren gepompt, waar twee RBC'ers ineens tegen een overmacht aan Advendo-spelers stonden. Hoewel er bij het doorkoppen een buitenspelluchtje aan zat, ging de aanval door en na nog wat tegenstribbelen van RBC werd de trekker overgehaald. Van den Broek tastte mis en de bal verdween onder hem door tegen de touwen.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hoewel de ruime cijfers geen recht deden aan het algehele spelbeeld, had RBC ze wel volledig aan zichzelf te danken. Een doelpunt voor rust had wellicht nog wat geloof in een resultaat teruggebracht, maar dat zat er niet in voor RBC. Vergouwen schoot op aangeven van Nicky Duyvelaar rakelings naast.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Advendo al de 0-4 op het bord bracht en opnieuw zag het er niet goed uit achterin bij RBC. De bezoekers maakten makkelijk gebruik van de missers van de Roosendaalse defensie en de ruimte die werd weggegeven. Even leek een keiharde afstraffing in de maak, maar die bleef RBC bespaard.

Het viel de RBC'ers wel te prijzen dat zij er ondanks de kansloze achterstand het beste van probeerden te maken. Onder aanvoering van de in de tweede helft uitblinkende Duyvelaar kwam RBC er tegen het einde toe voetballend vaak aardig uit, al leverde het nog te weinig serieuze doelkansen op. RBC slaagde er met een goede aanval wel in Zakaria ben Slimane in stelling te brengen en de invaller zorgde op fraaie wijze voor de 1-4.

RBC - Advendo 1-4 (0-3)
0-1
0-2
0-3
0-4
1-4 Ben Slimane

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Nicky Maas, David van Kiel, Jesse Verbraak, Glenn van Meer; Ruben Bus, Mike Magielse (Zakaria ben Slimane), Nicky Duyvelaar; Jajaj Memisi, Ivo Vergouwen en Redouane el Allaoui.

Overige uitslagen:
Wernhout - Viola 2-2
Gloria UC - Chaam 0-0
SAB - Barca 1-1
Sprundel - Bavel 2-1
WDS'19 - Schijf 5-0
Zundert - VVR 0-3

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan SV RBC)




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd