Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

"Vanaf het begin was de insteek om te verlengen met Van der Woerdt"

Gepost door:ForzaRbc // 2017-11-03 20:08:44 // 4992 keer bekeken

Bij de nieuwjaarsborrel van RBC werd in het supporterscafé het huidige contract van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt met een jaar verlengd. Het verlengen van het contract van de huidig hoofdcoach werd donderdagavond al bekend, wat wisselende reacties van RBC-supporters teweeg bracht. Zowel voor- als tegenstanders gaven hun mening erover. RBCFans.nl sprak de betrokkenen om erachter te komen op basis van welke argumenten er verlengd is met de huidig hoofdtrainer.

 

“Omdat wij tevreden zijn over Erwin,” zo stelt Joost van Oosterhout, bestuurslid algemene zaken. Is er discussie geweest? “Wij hebben geen lange vergaderingen erover gehad of we met hem gingen verlengen.” Het besluit was dus unaniem, iedereen was voor? “Een bestuursbesluit is altijd unaniem, dus iedereen van het bestuur stond achter het besluit om met Erwin door te gaan.” Heeft John Vette, die de technische portefeuille beheert, advies gegeven aan jullie over het functioneren van de hoofdtrainer? “Ja, dat heeft hij gedaan en dat was positief.” Is er nog gesproken met spelers om hun mening te peilen of zij door willen gaan met de huidig hoofdtrainer? “Nee, niet vanuit het bestuur.” Er is helemaal met niemand gesproken? Er zijn ook geen spelers geweest die bij jou of andere bestuursleden hebben aangegeven wat ze willen? “Nee, niet dat ik weet.” Had de mening van de spelersgroep invloed gehad als deze negatief was voor Erwin? “Nee, want ik vind dat de spelers daar niet over gaan. Je gaat toch niet aan de onderkant vragen wat zij er van vinden.” Stel dat het komende half jaar een groot fiasco wordt, is er dan de mogelijkheid dat hij alsnog vervangen wordt komende zomer? “Een contract is een contract.” Dat is dus helemaal geen optie? “Nee, we hebben met ons volle verstand dat contract ondertekend, hij blijft nog anderhalf jaar.”

 

Hierna spreekt RBCFans.nl John Vette zelf. Op basis van welke argumenten was u positief over het huidig functioneren van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt? “Ik heb gekeken naar trainingen, de motivatie van de spelers, de oefenstof en wedstrijden. Bij wedstrijden heb ik gekeken of de filosofie die Erwin uitdraagt ook wordt toegepast. RBC wil graag het spel maken, alleen bij Bavel is de tactiek aangepast. Daar speelde RBC teruggetrokken. Maar alle andere wedstrijden wilde RBC gewoon het spel maken en naar voren voetballen.” Vindt u dat het de juiste tactiek is? RBC krijgt veel tegendoelpunten, is het niet verstandiger om een oplossing te zoeken om bijvoorbeeld de verdediging te ontzetten? Niemand zegt tegen Erwin dat hij het spel moet maken. “Over de huidige tactiek kun je discussiëren of het de juiste is, dat ben ik met je eens.” U keek naar de motivatie van de spelers, u heeft met spelers gesproken? “Ja, daar heb ik mee gesproken.” Met hoeveel spelers heeft u gesproken? “Met drie spelers, en die waren allen positief over het functioneren van Erwin.” RBCFans.nl heeft er veel meer gesproken en die waren juist negatief, daar weet u niets van? “Ja, die geluiden ken ik ook.” En die waren niet relevant? “Nee, ik heb naar meerdere aspecten gekeken en die waren juist positief.”

 

Met Vette wordt ook nog even naar komend seizoen vooruitgeblikt. Want naast het functioneren van de hoofdtrainer gaat hij ook over het aantrekken van nieuwe spelers voor het eerste elftal. “Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan komend seizoen en er gaat zeker het een en ander veranderden, maar je begrijpt vast dat ik daar nu geen uitspraken over kan doen. Ik heb natuurlijk ook een mening over de huidige spelersgroep. De komende maanden wordt dat samen met Erwin allemaal uitgewerkt. Er gaat zeker wat veranderen.”

 

Voorzitter Jos Hermsen was wegens vakantie afwezig, maar vice-voorzitter Jos Hack stond RBCFans.nl ook nog even te woord: “We waren er met Erwin vlot uit. We hebben eerst gevraagd aan hem wat hij er zelf van vond. Zijn intentie was om te verlengen. En vanuit ons was vanaf het begin de insteek al om te verlengen. Het bestuur heeft zich laten adviseren door John Vette, de technische man, en die was positief. Dat advies hebben wij overgenomen en toen hebben wij ook contractverlenging aan Erwin aangeboden.” Erwin wilde graag verlengen, maar als jullie zo tevreden waren, waarom is er dan maar voor een jaar bijgetekend en niet voor twee jaar? “Erwin wilde zelf maar voor een jaar tekenen.” Maar een zesde plaats voor RBC in de Vierde Klasse, terwijl je voor het kampioenschap ging, dat zegt toch ook wel wat? “Jazeker, maar de vele blessures ook natuurlijk. Kijk, wij trekken hier ook lessen uit. Misschien is het maar goed dat wij het nu meemaken in de Vierde Klasse, met zoveel blessures en tegenslagen. Gelukkig hebben we nog een tweede elftal, recreatief weliswaar, maar daar zitten nog een of twee spelers in die in nood toegevoegd kunnen worden aan het eerste elftal. We hebben geen A-jeugd, dus vanuit de jeugd kunnen wij al helemaal niets inpassen. Je moet er toch niet aan denken dat dit ons was overkomen in de Derde Klasse en dat we zouden degraderen, puur omdat we geen kwalitatief tweede elftal of sterke A-jeugd hebben om op terug te vallen.” Dat gaat dus veranderen? “Ja, dat gaat zeker veranderden.”

Dan nog even terugkomend over de spelersgroep. Er zijn er natuurlijk ook een aantal, misschien wel meer dan een aantal, die niet tevreden zijn over contractverlenging. “Die geluiden hoor ik ook ja, zeker.” Ben je niet bang dat er dan aan het eind van dit seizoen een aantal het voor gezien houden en weggaan? “Ja, maar dat is waarschijnlijk overal zo. Je kan nooit iedereen tevreden houden,” zo besluit de vice-voorzitter.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd