Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

74%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

26%

Stemmen: 35

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Gehavend RBC pakt de punten

Gepost door:Remy // 2013-11-17 00:00:00 // 2882 keer bekeken

RBC zat duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Vier competitienederlagen op rij, uitschakeling in de Omroep Brabant Cup en ondertussen vielen wekelijks spelers weg met (zware) blessures. Trainer Erwin van der Woerdt moest zondag flink improviseren, maar de spelers die hij het veld instuurde wisten tegen het Bredase Barca wel de punten thuis te houden.

Spits Mark van der Wegen werd in de punt vervangen door verdediger Dennis Voermans. De positie rechts voorin werd ingenomen door rechtsback Nicky Maas. Ook aan de bezetting van de bank was te zien dat de spoeling dun is op dit moment: reservedoelman Maarten Hack, trainer Erwin van der Woerdt, U13-trainer Ruben Bus en Gijs Bogers en Jajaj Memisi van RBC 2.

RBC startte sterk en creerde al snel enkele aardige kansen, met onder meer een bal in het zijnet van Nicky Duyvelaar. De grootste mogelijkheid was voor Maas, die de bal naast tikte na een knappe actie en dito voorzet van Nick Smit. RBC bleef daarna de betere partij, maar wist de doelman van Barca niet meer in de problemen te brengen. De scheidsrechter liet vervolgens weinig toe, waardoor het spel veelvuldig stil lag. De man in het geel kende zelfs een strafschop toe aan de bezoekers, toen Redouane el Allaoui bij een standaardsituatie zijn tegenstander zou hebben vastgehouden. Doelman Arthur van den Broek koos de verkeerde hoek, maar de strafschop werd op de binnenkant van de paal geschoten.

De Roosendalers leken echter een beetje van slag en Barca werd de bovenliggende partij. Na een halfuur resulteerde dat in de 0-1. Barca brak snel uit over de rechterflank, aan de kant van RBC werd niet doortastend ingegrepen en doelman Van den Broek werd kansloos gelaten. In de fase daarna had RBC het lastig, maar wist het verdere schade te voorkomen.

Nog voor rust kantelde de wedstrijd. Een vrije trap werd door Voermans op de doelman gekopt, maar in de rebound knalde El Allaoui de bal in het dak van het doel. Een minuut later werd het zelfs 2-1, toen een geblokt schot voor de voeten van Voermans viel. De gelegenheidsspits twijfelde geen moment en schoot de bal van grote afstand schitterend binnen.

RBC startte scherp aan de tweede helft en het leek een kwestie van tijd voordat de ploeg van Van der Woerdt verder zou uitlopen. Dat lukte echter niet, waardoor het spannend bleef met de kleine marge op het scorebord. Barca kwam er nog maar eenmaal gevaarlijk uit, maar de spits schoot de bal hard over het doel. Aan de kant van de thuisploeg maakte Jajaj Memisi zijn debuut in het eerste. De aanvaller kwam in de ploeg voor Glenn van Meer, die al een gele kaart op zak had. Maas verhuisde daardoor naar de linksbackpositie.

In de slotfase werd Smit nog tweemaal gevaarlijk, maar hij schoot over en op de paal. Dankzij hard werken wist RBC de voorsprong te behouden. De opluchting was na afloop dan ook enorm. Komende week is RBC vrij en op zondag 1 december staat de uitwedstrijd tegen Sprundel op het programma.

RBC Barca 2-1 (2-1)
0-1
1-1 Redouane el Allaoui
2-1 Dennis Voermans

Opstelling RBC:
Arthur van den Broek; Jesse Verbraak, Eric Lankers, David van Kiel, Glenn van Meer (Jajaj Memisi); Nicky Duyvelaar, Redouane el Allaoui, Mike Magielse; Nicky Maas, Dennis Voermans en Nick Smit.

Overige uitslagen:
Chaam - Bavel 3-1
Viola Schijf 3-0
Wernhout VVR 3-0
Gloria UC Advendo 0-3
SAB Zundert 0-6
Sprundel WDS19 4-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd