Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

“Het door jullie behaalde kampioenschap in de Vijfde Klasse was voor ons een boost”

Gepost door:ForzaRbc // 2013-11-12 00:00:00 // 3003 keer bekeken

De afgelopen jaren zijn in de Jupiler League vier clubs vlak achterelkaar failliet gegaan. HFC Haarlem was de eerste club die in januari 2010 om viel, gevolgd door RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en BV Veendam. RBC promoveerde na de herstart binnen een jaar van de Vijfde Klasse naar de Vierde Klasse. Momenteel loopt het niet bij de ploeg van hoofdtrainer Erwin van der Woerdt. Afgelopen zondag verloor men weer, nu van de nummer laatst WDS19.

Via het Twitteraccount van RBCFans.nl wordt dit seizoen live de tussenstand bijgehouden voor RBC-supporters die niet kunnen of willen komen kijken. Na bekendmaking van de nieuwe tussenstand bij WDS19-RBC, waarin RBC de aansluitingstreffer maakt via Mike Magielse (2-1) verschijnt er een nieuwe follower op het twitteraccount: vv AGOVV, een lotgenoot. Via enkele privberichten wordt duidelijk dat Dennis ter Haar, namens AGOVV Apeldoorn, het twitteraccount van de Apeldoornse voetbalclub beheerd. Voor onze trouwe supporters is het moeilijk wennen dat AGOVV nu in de Vierde Klasse speelt en we vergelijken onszelf daarin een beetje met RBC. We zijn dit seizoen begonnen in de Vierde Klasse zaterdag en jullie spelen dit seizoen in dezelfde klasse, maar dan in het zondagvoetbal, zo vertelt Ter Haar tegenover RBCFans.nl.

Momenteel is hij werkzaam als bestuurder mediazaken voor vv AGOVV. In de tijd van AGOVV Apeldoorn was ik, namens de supportersvereniging Blauw Hart, beheerder van de AGOVV Fanshop. Helaas is AGOVV in januari van dit jaar failliet gegaan, net als RBC Roosendaal dat eerder overkwam. Ik vond het jammer dat een mooie club als RBC Roosendaal failliet ging. Het was altijd gezellig in Roosendaal tijdens RBC - AGOVV. Daarnaast was het zonde voor het Nederlands voetbal dat een club met de ambitie van RBC failliet ging. Nu er eindelijk rust is hier in Apeldoorn kunnen wij ook weer over voetbal praten.

De historie van AGOVV toont veel gelijkenissen met die van RBC. Ook AGOVV was bij de oprichting van het betaalde voetbal in Nederland en de Apeldoornse club werd net als RBC gesaneerd uit het profvoetbal in 1971. RBC keerde in 1983 terug, waar AGOVV in 2003 weer deelnam aan de Jupiler League. De twee failliete profclubs verloren ook een bekerfinale. AGOVV deed dat in 1938, waar RBC in 1986 aan het kortste eind trok tegen AFC Ajax. Beide clubs gingen echter vlak achterelkaar ook weer failliet. In tegenstelling tot RBC had AGOVV nog wel de beschikking over een amateurtak. Men switchte van zondagvoetbal naar de zaterdag toe in verband met dat het zaterdagvoetbal in die streek meer prestatiegericht is. Op dit moment hebben wij als ambitie om binnen vier jaar weer in de Tweede Klasse te spelen. Stiekem denken we al weer na over betaald voetbal, maar daar durven we ons nog niet echt over uit te spreken. Op dit moment hebben we de steun van 100 tot 150 AGOVV-supporters bij de wedstrijden van het eerste elftal, dat al een periodetitel heeft gepakt en op doelsaldo tweede staat.

RBC heeft ook de ambitie om weer het profvoetbal in te gaan, al heeft het bestuur ingezet op de Topklasse. Zodra de Topklasse bereikt is dient het bestuur, dat op dat moment zitting heeft, de knoop door te hakken of RBC weer rijp is voor het profvoetbal. RBC kan in ieder geval haar thuiswedstrijden weer op haar voormalige thuishaven afwerken. RBC heeft een prachtig stadion en is niet te vergelijken met normale amateurclubs. Wij hebben veel respect voor RBC en het door jullie behaalde kampioenschap vorig jaar in de Vijfde Klasse. Dat was voor ons een boost! Er is nog een hele lange weg te gaan naar sportieve handhaving, maar beide verenigingen kunnen voortborduren op hun glansrijke historie. Voor supporters is het natuurlijk vervelend dat het nu slecht gaat met de club, maar RBC zal mede door de hulp van de supporters zich handhaven. RBC-supporters, jullie mogen trots zijn op wat jullie club heeft bereikt, maar ook vooral op wat jullie nu nog allemaal gaan bereiken. We zien elkaar snel weer in de Jupiler League!, zo besluit Ter haar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd