Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Onnodig puntverlies in Rijsbergen

Gepost door:Nieuwkomer // 2013-09-22 00:00:00 // 2942 keer bekeken

'Ziek en teleurgesteld' was Erwin van der Woerdt geweest na het onnodige gelijke spel tegen Gloria UC. Na het duel in Rijsbergen tegen VVR zal de trainer erongetwijfeld opnieuw de pest in hebben. Wederom liet zijn ploeg twee punten liggen, deze keer na een 0-2 voorsprong.

RBC was in de eerste helft heer en meester en liet bij vlagen alleraardigst voetbal zien. Met name over de rechterflank werden de Roosendalers gevaarlijk, waar Redouane el Allaoui in goede vorm stak. Terwijl hij in eerdere wedstrijden vaak amper in het stuk voorkwam was hij nu juist erg bedrijvig met fraaie acties. De vleugelaanvaller was ook dicht bij een doelpunt toen hij werd weggestuurd door Nicky Duyvelaar, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Bij twee momentjes van onachtzaamheid kwam VVR er gevaarlijk uit, maar RBC kon een onterechte achterstand voorkomen. Zelf vergaten de oranje-witten echter ook te scoren, waardoor beide ploegen met een stand van 0-0 de kleedkamers opzochten voor de pauze.

RBC startte de tweede helft met Glenn van Meer op de plaats van Nick Smit. Kort na rust kwam de bal, na een mooie aanval over vele schijven, voor de voeten van Mike Magielse. Hij twijfelde niet en zette RBC op voorsprong. Enkele minuten later werd Redouane el Allaoui gevonden door de hard werkende Mark van der Wegen. Met een knap schot verschalkte hij de Rijsbergse goalie. RBC leek in veilige haven. Binnen het kwartier was het overwicht uitgedrukt in de score en VVR leek geslagen.

Tussen de twee treffers door raakte RBC wel Mitch Klijn kwijt met een hamstringblessure. Kort na zijn doelpunt moest ook El Allaoui met eenzelfde blessure naar de kant. De eveneens geblesseerde Ivo Vergouwen vermoedde dat hun blessures te wijten kunnen zijn aan het continu omschakelen van gras naar kunstgras.

Maar het leed was nog niet geleden. Tegen het einde van de wedstrijd leidde slecht verdedigen tot een penalty voor de thuisploeg. Zij lieten deze buitenkans niet onbenut. RBC kon zich opmaken voor een hectische slotfase. Niet iedereen leek dat te beseffen en binnen n minuut kwam de gelijkmaker op het bord.

RBC verloor niet alleen twee (dure?) punten maar kan ook weer twee basisspelers toevoegen aan de lange lijst met geblesseerden.

VVR - RBC 2-2 (0-0)
0-1 Mike Magielse
0-2 Redouane el Allaoui
1-2 (pen)
2-2

Opstelling RBC:
Maarten Hack; Nicky Maas, Dennis Voermans, David van Kiel, Jesse Verbraak; Nicky Duyvelaar, Mitch Klijn (Zakaria ben Slimane), Mike Magielse; Redouane el Allaoui (Edgar Wong), Mark van der Wegen, Nick Smit (Glenn van Meer).

Uitslagen overige wedstrijden:
Schijf-Advendo 3-4
Bavel-Zundert 3-1
Barca-WDS'19 2-1
Chaam-Sprundel 2-3
Viola-SAB 3-0
Wernhout-Gloria UC 2-1

Klik hier voor foto's van deze wedstrijd! (Met dank aan 'Ouwegetrouwe')




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd