Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Lankers: 'Fantastisch wat we voor elkaar hebben gekregen'

Gepost door:Remy // 2013-04-15 00:00:00 // 3083 keer bekeken

Zondagmiddag om iets voor half vijf klinkt het laatste fluitsignaal van de leidende arbiter in Standdaarbuiten. RBC wordt daarofficieel tot kampioen gekroond van de Vijfde Klasse C. Eric Lankers is echter niet aanwezig. De eigenlijke aanvoerder van het elftal en boegbeeld van het nieuwe RBC zit op Curaao te genieten van zijn vakantie.

Jean-Pierre Lankers, de vader van Eric, weet dat zijn zoon het erg jammer vindt dat hij niet aanwezig kan zijn. "Hij had de vakantie al geboekt in december. Hij had niet verwacht dat het al tegen SVC beklonken zou zijn. Hij baalt enorm."

Lankers zelf is, ondanks dat hij fysiek niet aanwezig kon zijn, trots dat de spelersgroep de titel heeft weten te pakken. "Vanuit Curaao in ieder geval een dikke proficiat aan de spelersgroep en technische staf van RBC! Een prachtige prestatie."

Hij blikt terug naar het jaar zonder voetbal: "Ik kan me nog goed herinneren zo'n anderhalf jaar geleden, toen we met niets begonnen. We hadden niets, geen trainer, geen spelers en geen tenues, helemaal niets. Dan is het fantastisch dat we het toch maar mooi voor elkaar hebben gekregen."

Na vijf wedstrijden sloeg het noodlot toe bij hem. In de wedstrijd tegen DEVO kwam hij erin, nadat hij was teruggekeerd van een blessure. Het ging echter hopeloos fout. Hij scheurde zijn knie- en kruisband af. Het betekende meteen einde seizoen. "Dat deed heel erg pijn. Ik had heel graag als speler het kampioenschap willen beleven. Maar dan zit er niets anders op dan de knop om te draaien. Zeker als je weet dat ik het grootste gedeelte van de selectie bij elkaar heb gehaald. En ook dat ik de gesprekken heb gevoerd met Erwin van der Woerdt om trainer te worden. Daardoor is het makkelijker de knop om te draaien en de ploeg te steunen."

Lankers is zeer te spreken over de trainer Van der Woerdt: "Ik vind dat Erwin het fantastisch heeft gedaan. We hadden ons in dit stadium geen betere trainer dan Erwin kunnen wensen! Ook Erwin heeft moeten dealen met bepaalde zaken die horen bij een vereniging in opbouw. Locatie, smalle selectie en onzekerheid. Erwin klaagde nooit, daar is hij erg professioneel mee omgegaan. Erwin is de ideale man voor RBC."

"Ik wil ook nog graag een compliment aan de spelersgroep geven. Ze hebben zich allemaal gestort in het project RBC. Vooraf wist niemand hoe het eruit zou zien, hoe het zou lopen. Velen kenden elkaar niet eens. Een totaal nieuwe groep. In zon korte tijd zo hecht worden en zon prestatie neerzetten op de mat, dan zeg ik: chapeau! En geloof me, het is makkelijker gezegd dan gedaan, kampioen worden in de Vijfde Klasse."

Ook de andere leden van de technische staf bleven niet onbenoemd: "Ook een compliment aan de rest van de technische staf (Gommy Nooijens en Mark Wildeman, keeperstrainer), alle begeleiders zoals Antoon (vlagger), mn pa Jean-Pierre (verzorger, die ons uit de brand heeft geholpen toen de vorige verzorger vanwege tijdgebrek het niet kon behappen) en natuurlijk Corn Veraart (elftalleider)."

Ook de jeugdopleiding van RBC doet het uitstekend. Het D2-elftal van trainer/coach Mark Koops draait na een stroeve start in de Tweede Klasse goed mee onderaan de middenmoot. D1-trainer Ruben Bus zag zijn team na een aantal verliespartijen vroeg in het seizoen opklimmen en zelfs aan kop gaan samen met Kloetinge D1 in de Hoofdklasse G met uitzicht op een kampioenschap en de beker. "In algemene bewoordingen kan ik zeggen dat de jeugdopleiding van RBC een fantastische ontwikkeling heeft doorgemaakt. Daar zie je dat RBC nog veel knowhow heeft. Uiteraard vanwege de trainers, maar ook de randzaken zijn goed verzorgd. Onder anderen Noud Bominaar heeft dat goed neergezet."

Het boegbeeld van het nieuwe RBC kijkt ook al naar volgend seizoen: "Nu eerst even genieten van het kampioenschap en dan weer de focus op volgend seizoen. Dit is pas de eerste stap." Op de vraag hoe hij kijkt naar volgend seizoen is hij duidelijk: "RBC is het vanuit haar historie verplicht om ook volgend jaar voor het kampioenschap te gaan in de Vierde Klasse. We zijn daarom al druk bezig met versterkingen." Lankers zelf hoopt in juli weer fit te zijn. "Als de artsen zeggen dat het mag kan ik in juli weeraansluiten bij de voorbereiding op komend seizoen. Ik zou weer heel graag willen spelen, maar het moet medisch ook verantwoord zijn."

Dennis Willigers

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd