Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 20

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Acht ton voor roze reclame

Gepost door:Remy // 2011-07-15 00:00:00 // 3591 keer bekeken

Het is juni 2007 en RBC kampt met problemen. De club vraagt de gemeente om garant te staan voor een lening, maar de politiek wil niet verder gaan dan een betalingsregeling voor de 401.000 euro die RBC nog schuldig is aan Roosendaal. Ondertussen kan ook de loonbelasting niet op tijd worden afgedragen. Algemeen directeur Manfred Laros schat de overlevingskansen op fifty-fifty.

RBC doet er alles aan uit de problemen te komen. Elke euro is welkom. Zelfs een verhuizing van de club naar een andere stad wordt niet uitgesloten door Laros. Een telefoontje van een in Spanje wonende Amsterdammer lijkt als een geschenk uit de hemel te komen. Stefan Wolvers stelt de club miljoenen in het vooruitzicht.

Wolvers heeft uiterst ambitieuze plannen. Hij wil iT, de extravagante club die bekend werd als homodisco, nieuw leven inblazen. Het huurcontract is al geregeld, voor de opening in december 2007 zouden Diana Ross, George Michael en Shakira zijn gestrikt. Ook de promotie wil hij groots aanpakken. Acht ton voor het logo van iT op de (liefst roze) RBC-shirts. En dat vijf jaar lang. Of wekelijks wisselende roze kreten op de borst. Want dat geeft spanningen, dus naamsbekendheid, aldus Wolvers. Daarnaast is hij van plan RBCs schulden aan de gemeente en de belastingdienst af te lossen. 'Als sponsor krijg ik veel belastingaftrek. Daar ben ik eerlijk in. Het gaat me niet om liefdadigheid of om RBC, het is puur een zakelijke deal.'

'Met zulke bedragen kan je in de eredivisie terecht', reageert een verbaasde Laros, die zeer sceptisch is. De club brengt zelfs een persbericht uit. '
RBC Roosendaal heeft in een telefoongesprek aan de heer Wolvers laten weten open te staan voor een gesprek, indien een en ander concreet en nog aan de orde is, maar dat de club allerminst gebaat is bij de onrust die momenteel ontstaat. RBC Roosendaal verkeert in financieel zwaar weer en is er niet bij gebaat dat nu de illusie wordt gewekt dat de club zou zijn gered.' Wolvers had verwacht sneller zaken te kunnen doen en vraagt zich hardop af of Laros dat geld wel wil hebben.

Een dag later geeft RBC een goednieuwsshow weg. Er is een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Voor n seizoen. Er komt een afbeelding van een vissersboot op de (oranje) RBC-shirts. Een viertal dat onbekend wil blijven betaalt RBCs schuld bij de belastingdienst. Over Wolvers wordt in Roosendaal niet meer gesproken. Ook bij FC Den Bosch en Telstar wil men wel naar hem luisteren, maar worden uiteindelijk geen zaken gedaan. Een maand voor de geplande opening van iT haalt Wolvers een streep door zijn plannen. Naar eigen zeggen is een doorstart financieel niet haalbaar. Volgens een klokkenluiderwebsite omdat Wolvers gigantische rekeningen niet heeft betaald. Daarnaast zou hij mensen hebben opgelicht bij het huren van villa's in het Spaanse Lloret de Mar. RBC speelt dan al een aantal maanden met het logo van een Zeeuws familiebedrijf op het shirt. Mosselen, oesters n garnalen. Met dank aan Manfred Laros, die niet werd verblind door eurotekens.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd