Moeilijk, maar niet onmogelijk

Gepost door:Remy // 2006-08-09 00:00:00 // 3047 keer bekeken

Binnen twee jaar terugkeren op het hoogste niveau. Zo luidt de officile doelstelling van RBC. Toch stelt de club alles in het werk om direct weer te promoveren naar de Eredivisie en ook de supporters maken zich op voor een feestje op de Markt. Want: Het kan zomaar gebeuren.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep uitstekend. Acht overwinningen en n gelijkspel leverden bovendien twee toernooizeges op. RBC ging naar huis met de Waasland Cup na winstpartijen tegen de Belgische clubs KVW Hamme en KSK Beveren en won in Breda het Spanjaardsgattoernooi. Daar werd tevens het absolute hoogtepunt bereikt van deze oefencampagne. Na de zege op Sankt Pauli trof RBC buurman NAC, een wedstrijd die leeft, vooral onder de supporters. De ploeg van Robert Maaskant boog een achterstand om in een prachtige 3-1 overwinning. Het laatste halfuur werd de opponent zelfs volledig overklast en de Bredanaars mochten van geluk spreken dat RBC wat slordig omging met de geboden kansen. De vreugde tijdens de wedstrijd en na afloop was er echter niet minder om!

Al vanaf de eerste training is de sfeer in de selectie fantastisch. Een jonge en grote groep die op het eerste zicht voldoende kwaliteit bezit om te gaan voor het kampioenschap. Keeper Erwin Friebel verlengde zijn contract en ligt vast tot 2011. In de verdediging is Kees Kwakman een echte versterking. Hij houdt achterin alles tegen en zorgt daarnaast voor de nodige aanvallende impulsen. In het seizoen 2004/2005 scoorde de 23-jarige Kwakman zelfs acht keer voor zijn toenmalige club FC Volendam, een uitzonderlijk aantal voor een verdediger. Verder heeft RBC nog de routiniers Robert Molenaar en Arjan Ebbinge, die toewerkt naar zijn oude niveau, en jongelingen als Schrier en Kerstens. Ook de backposities zijn met Gerry Koning en Melvin Fleur goed bezet. Op het middenveld is dit seizoen wederom Paul de Lange te bewonderen. Naast hem heeft Robert Maaskant de keuze uit onder andere Peter Jungschlger, Sven Delanoy en Danny Guijt. Frits Paap, die vorig seizoen met een zogeheten opleidingsplaats bij de selectie kwam, is er ook weer bij. In de voorste linie heeft RBC zich versterkt met Laurens ten Heuvel. Kopsterk, balvast, een echt aanspeelpunt. Tegen Willem II heeft hij bovendien aangetoond de aanval ook zelf koelbloedig te kunnen afronden. Op de vleugels vinden we de enige twee niet-Nederlandssprekende spelers in de selectie. De Fransen Duplan en Diaz kunnen zich echter goed verstaanbaar maken in het Engels en leren zelfs redelijk snel de Nederlandse taal. Vooral Edouard Duplan heeft indruk gemaakt in de voorbereiding. Door zijn goede spel moet Hans Denissen zich richten op de linksbuitenpositie, waarvoor ook Kevin Diaz en Benjamin Martha in aanmerking komen.

Een veelbelovende voorbereiding en een uitgebalanceerde selectie die al vroeg compleet was zorgen voor nogal wat positieve verwachtingen. Meteen na n seizoen opnieuw de stap naar de Eredivisie maken is moeilijk, maar niet onmogelijk. In de laatste tien jaar is het vijf clubs gelukt hun tussentijdse verblijf in de eerste divisie te beperken tot slechts n jaar: AZ, NAC, FC Den Bosch, De Graafschap en natuurlijk RBC, dat in het seizoen 2001/2002 via de nacompetitie promotie afdwong, ondanks een matige start. Vrijdagbegint de Jupiler League met een thuiswedstrijd tegen TOP Oss, meteen een pittige tegenstander dus. Als RBC kampioen wil worden mag een wedstrijd tegen de Ossenaren geen problemen opleveren, maar men moet waken voor onderschatting. Want dat zou nog wel eens n van grootste tegenstanders kunnen worden




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd