Iedereen is de weg kwijt (3)

Gepost door:Remy // 2011-03-18 00:00:00 // 3460 keer bekeken

Regelmatig ben ik het oneens met mijn medesupporters. Vind ik dat ze onzin uitkramen. Neem nu Ralf Seuntjens. Er zijn inmiddels twee kampen ontstaan: het ene ziet veel potentie in de spits, het andere vindt dat hij op alle fronten tekort komt. Ik behoor tot het eerste kamp. Ik zie ook wel dat Seuntjens geen killer is voor het doel. Of hij ooit een echte goalgetter wordt weet ik niet, maar dat RBC niet zijn eindstation is, daar geloof ik sterk in.

Zie waar hij vandaan komt. En nog altijd maar 21. Een paar jaar geleden speelde hij zijn wedstrijdjes in de vijfde klasse. Zijn debuut bij RBC maakte hij eind 2008. Na zijn eerste paar duels had ik niet gedacht dat Seuntjens nu de eerste spits van RBC zou zijn. Ondanks zijn postuur kon hij niet goed koppen, hij was te traag en hij had geen controle over de bal. Eigenlijk bakte hij er niet veel van. Hoe anders is het nu?! De spits heeft geweldige vooruitgang geboekt. Alle ballen op Seuntjens lijkt het devies. Ballen die blind naar voren worden geschoten, hij heeft ze bijna allemaal. Seuntjens heeft zijn lichaam leren gebruiken, is ijzersterk aan de bal. Zijn aanname is stukken verbeterd en hij blijkt zelfs weldegelijk over techniek te beschikken. Hoewel hij (nog) geen afmaker is, is hij wel koel genoeg om strafschoppen op te eisen en binnen te leggen. Seuntjens is nog niet uitgeleerd, een topper in wording.

Velen zijn het niet met mij eens. Zij lijken zich nog steeds te baseren op die eerste paar wedstrijdjes. Hebben zij Seuntjens ontwikkeling dan niet gezien? Heb ik het fout? We zullen het over een paar jaar wel zien Hoezeer ik het ook oneens ben met deze mensen, ik heb respect voor ze. Respect dat ze er nog zijn. Minder dan 2.000 van ons zijn er nog over. Zelfs een positieve eerste seizoenshelft heeft niet meer supporters de weg naar het stadion doen vinden. Het spel was aantrekkelijk, maar dat liet teletekst niet zien. Pagina 830 bewees het gelijk van de thuisblijvers.

Wat mij betreft zitten er bij de volgende thuiswedstrijd weer wat minder toeschouwers. Na het duel tegen MVV is het respect voor een deel van de supporters namelijk totaal verdwenen. 38e Minuut. MVV komt op 0-1. Blijkbaar had de spits het gedaan, want meteen werd gezongen om aanvallers uit het verleden, die overigens in hun tijd ook werden uitgefloten. Maar dat was niet alles. Het werd nog veel erger. 70e Minuut. Ralf Seuntjens lag kermend van de pijn op de grond. Per brancard moest hij het veld af. Dat het foute boel was, was duidelijk. Ik wist niet wat ik meemaakte. Gelach? Ik zag mensen uitgelaten applaudisseren. Hier en daar hoorde ik zelfs gejuich. Een regelrechte schande! Ik vraag me af: waren hierbij ook mensen die de mislukte Twittergrap veroordeelden? Is het (zwaar) geblesseerd raken van een eigen speler wl om te lachen? Raar gevoel voor humor

Ik zal eindigen met een geruststelling: er komt geen deel 4. De technische staf, het team en de supporters zijn immers allemaal besproken. Ik ben mijn frustratie kwijt. Nog zeven wedstrijden volhouden, dan is het weer voorbij. Ondertussen vraag ik me af wanneer het aanvraagformulier voor een nieuwe seizoenkaart op de mat valt. Binnen een week zal het ingevuld en wel weer op de burelen aan de Borchwerf liggen. Want wat er volgend seizoen ook gebeurt, ik kan het niet missen. Hoe graag ik het soms ook zou willen.

Dave Kerstens




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd