Speler van de Maand: Ralf Seuntjens

Gepost door:Remy // 2011-02-02 00:00:00 // 2517 keer bekeken

In januari trok RBC Roosendaal, met dank aan een aantal sponsors, voor een trainingskamp naar Turkije. De drie oefenwedstrijden tegen clubs uit de Turkse eerste divisie werden verloren. Desondanks keek Eric Hellemons met een tevreden gevoel terug op deze oefenstage.

RBC hervatte de competitie na de winterstop met een overwinning op het laag geplaatste Almere City FC. Na rust bogen de Roosendalers een 0-2 achterstand met vier doelpunten om tot winst. De overige drie wedstrijden, thuis tegen FC Volendam en uit tegen FC Eindhoven en Sparta Rotterdam, leverden helaas geen punten op. Met name in de wedstrijd tegen FC Volendam kreeg RBC te weinig. Ook Gert Kruys, trainer van de Wijdbroeken, erkende dat de gelukkigste ploeg had gewonnen.

In deze vier januariwedstrijden vond RBC vijfmaal het net. Felino Jardim en Melvin de Leeuw scoorden ieder n keer. De meest opmerkelijke prestatie kwam echter op naam van Ralf Seuntjens. In het laatste kwartier tegen Almere City FC vond de spits liefst driemaal het doel. Drie doelpunten in n helft, en dat zonder tegendoelpunt, betekent een loepzuivere hattrick!

Mede daarom kozen wij Ralf Seuntjens als onze Speler van de Maand. De Bredanaar begon zijn carrire bij de amateurs van Boeimeer. Daarna genoot hij zijn opleiding in de jeugd van RBC Roosendaal. Zijn debuut in het betaalde voetbal maakte hij, als speler van Jong RBC, op 19 december 2008 tegen Fortuna Sittard (0-1 nederlaag). Sinds 1 juli 2009 maakte hij, op amateurbasis, deel uit van de hoofdmacht van oranje-wit. In februari 2010 ondertekende Seuntjens een profcontract met een looptijd van 2 jaar (met een door de club te lichten optie voor nog n jaar).

Seuntjens scoorde dus driemaal in de eerste wedstrijd na de winterstop. Kenners herinneren zich dat ex-collega Sjoerd Ars vorig jaar viermaal doel trof in het eerste duel na de winterstop. Met deze verkiezing tot Speler van de Maand belonen we Ralf voor de grote progressie die hij dit seizoen maakt. Hij is een prima aanspeelpunt, balvast en hij werkt hard. Nog even werken aan de doeltreffendheid en er ligt nog een mooie toekomst voor de 21-jarige spits.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd