Speler van de Maand: Jordy Zuidam

Gepost door:Remy // 2010-12-07 00:00:00 // 2241 keer bekeken

De vier wedstrijden in november leverden vier punten op. Alle punten werden in het eigen MariFlex Stadion behaald. De maand begon goed met een gelijkspel tegen het hoger geplaatste FC Den Bosch. Door doelpunten van Lucius (e.d.) en De Leeuw kwam RBC tweemaal op voorsprong maar in de 81e minuut bracht Verhoek de ploegen op gelijke hoogte.

In Veendam leek RBC af te stevenen op een gelijkspel toen De Graaff in de 80e minuut de 1-1 op het bord zette. In blessuretijd velde Lambooij een hard vonnis en bleven de punten in het hoge Noorden. Thuis tegen Helmond Sport lachte het geluk RBC toe. In de 20e minuut kreeg Esajas rood (werd later geseponeerd) en stonden de Roosendalers de rest van de wedstrijd tegen tien man. De Leeuw en Seuntjens schoten RBC naar een 2-0 voorsprong. De tegentreffer van Haemhouts in de 88e minuut is slechts goed voor de statistieken. In Leeuwarden was het uitgerekend oud-RBCer Kevin Diaz die de oranje-witten met een 0-2 nederlaag de das om deed.

Melvin de Leeuw, speler van de maand oktober, was in november wederom een blikvanger. Met twee doelpunten was hij tevens de meest productieve RBCer. Wellicht had Niek Ripson kunnen uitgroeien tot speler van de maand november. Op het eind van de maand koos hij er echter voor zijn carrire voort te zetten in de Topklasse bij het FC Lienden van Hans Kraaij jr.

Daarom kozen we voor een andere sterkhouder op het middenveld. Eind juni kwam het onverwachte nieuws dat Jordy Zuidam dit seizoen op huurbasis zou uitkomen voor RBC Roosendaal. De 30-jarige Utrechter is duidelijk een meerwaarde op ons middenveld. Onze aanvoerder wordt gehuurd van Go Ahead Eagles, waar hij vorig jaar vanwege blessures slechts negen keer in actie kwam.

Zuidam begon zijn carrire in 1998 bij FC Utrecht. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Go Ahead Eagles, FC Utrecht, FC Zwolle en Go Ahead Eagles. In de uitwedstrijd tegen sc Cambuur speelde hij zijn 250e wedstrijd in het betaalde voetbal. Daarvoor kreeg hij uit handen van algemeen directeur Jeffrey Kooistra een jubileumshirt overhandigd. En van ons krijgt hij de titel Speler van de Maand november!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd