Speler van de Maand: Arjan Christianen

Gepost door:Remy // 2010-09-27 00:00:00 // 2246 keer bekeken

Ondanks de uitschakeling voor de KNVB-beker tegen Topklasser SV Spakenburg beleefde RBC Roosendaal een mooie septembermaand. In vier competitiewedstrijden werden zeven punten verzameld. Uit werd gelijkgespeeld tegen MVV (1-1) en gewonnen van Telstar (1-3). In het MariFlex Stadion lukte het FC Zwolle, met behulp van de scheidsrechter, pas in de 6e minuut van de blessuretijd om de zege veilig te stellen (0-1). En week later was RBC in eigen huis te sterk voor titelkandidaat Go Ahead Eagles (1-0).

En dan moet er een Speler van de Maand gekozen worden. Geen gemakkelijke klus! Joey Brock speler van de maand augustus bleef belangrijk voor RBC. De centrale verdedigers Cees Toet en Mels van Driel waren keer op keer een plaag voor de vijandelijke aanvallers. Waarbij Onze Ster zelfs tweemaal trefzeker was, tegen MVV en Telstar. Op het middenveld is Jordy Zuidam heer en meester en in de voorhoede zet de ontwikkeling van Ralf Seuntjens gestaag door.

Toch kozen we uiteindelijk voor Arjan Christianen. Tegenover het foutje, diep in blessuretijd, in de wedstrijd tegen FC Zwolle staan vele reddingen waarmee hij zijn ploeg op de been hield. De 27-jarige doelman begon zijn carrire in eigen woonplaats bij SC Gastel. Vanaf 2002 stond hij vier jaar onder contract bij NAC Breda. Tot een optreden in de hoofdmacht kwam het echter niet. Daarna kwam hij twee jaar uit voor Fortuna Sittard, waar hij een vaste waarde was en praktisch alle wedstrijden speelde.

In 2008 tekende hij een driejarig contract bij RBC Roosendaal en kreeg rugnummer 12 toebedeeld. Erwin Friebel was toen immers onze nummer 1. Christianen kwam dat seizoen in zestien wedstrijden in actie. Een jaar later, Friebel werd verhuurd aan FC Omniworld, was het rugnummer 1 voor Christianen. Mede vanwege blessureleed stond hij slechts twaalf duels in de basis. Zijn plaats werd ingenomen door Melvin Koetsier die met verve het doel van de Roosendalers verdedigde.

Veel supporters waren aan het begin van dit seizoen verbaasd dat het interim-trainersduo de voorkeur gaf aan Christianen boven Koetsier. Al snel maakte hij deze keuze waar. De afgelopen maand leidde dit zelfs tot uitverkiezing tot onze Speler van de Maand.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd