Speler van de Maand: Joey Brock

Gepost door:Remy // 2010-09-02 00:00:00 // 2244 keer bekeken

RBC speelde in augustus drie competitiewedstrijden. De laatste ervan werd glorieus met 3-0 gewonnen van Sparta. Onze Speler van de Maand was toen n van de uitblinkers, maar ook in de andere (verloren) duels kwam hij goed voor de dag. Een plek in de spotlights voor: Joey Brock.

De 21-jarige Brock, geboren in Arnhem, speelde in de D-jeugd van NEC, vervolgde zijn jeugdopleiding bij Vitesse, maar keerde in 2007 terug naar Nijmegen om voor het belofteteam uit te komen. Een jaar later werd hij bij de eerste selectie gehaald. Brock was wisselspeler, maar zijn debuut in het betaalde voetbal bleef uit. In november 2008 scheurde de linksback de voorste kruisband in zijn rechterknie af. Een lange revalidatie volgde. Vorig seizoen speelde hij zijn wedstrijden weer in Jong NEC, waarna zijn contract niet werd verlengd.

RBC zag het talent van de jonge verdediger en legde hem voor twee seizoenen vast. Vanaf het begin van de oefencampagne was duidelijk dat Brock de nieuwe linksback van RBC zou worden. Hij startte tot nu toe alle duels in de Jupiler League in de basis en maakte een goede indruk. Zo had de wendbare Brock tegen Sparta zijn directe tegenstander Lerin Duarte in zijn zak. Ondanks zijn geringe lengte wint hij op karakter en met zijn sprongkracht opvallend veel kopduels. Daarnaast zorgt de Arnhemmer als opkomende linksback enkele malen per wedstrijd voor gevaar. Aan Brock de taak deze goede lijn door te trekken. In het programmablad voor de wedstrijd tegen Sparta deed hij gekscherend een opvallende voorspelling op de vraag wie kampioen zou worden in de eerste divisie: RBC. Vanaf nu gaan we alles winnen. Het begin is gemaakt




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd