Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Speler van de Maand: Nicky Hayen

Gepost door:Remy // 2010-04-13 00:00:00 // 2283 keer bekeken

RBC Roosendaal kwam in maart slechts viermaal in actie. De uitwedstrijd tegen het failliete HFC Haarlem werd uiteraard geschrapt. RBC verloor geen wedstrijd maar vergooide toch de kansen op deelname aan de play-offs. Met drie gelijke spelen en een overwinning werden zes punten aan het totaal toegevoegd.

De uitwedstrijden tegen FC Volendam (3-3) en Telstar (2-2) leverden beide een gelijkspel op. Thuis werd het opgeleefde FC Emmen op 1-1 gehouden. In een goed gevuld MariFlex stadion speelde RBC op 19 maart haar beste wedstrijd van dit seizoen tegen de verrassende periodekampioen FC Eindhoven. Na 90 minuten stonden de veelzeggende cijfers 4-0 op het bord.

En speler scoorde in drie van de vier wedstrijden: Jordan Remacle. Hiermee nomineerde hij zich om voor de tweede maal Speler van de Maand te worden. Toch viel onze keuze uiteindelijk op zijn landgenoot Nicky Hayen.

De 29-jarige verdediger speelde negen seizoenen bij zijn jeugdliefde Sint-Truiden. Nadat STVV in het seizoen 2007/2008 degradeerde uit de hoogste klasse koos Hayen voor een buitenlands avontuur. Bij RBC Roosendaal bleek hij een betrouwbare verdediger en een zeer aimabel persoon. De eerste vier wedstrijden van dit seizoen kwam hij, omwille van financile redenen, niet voor in het plaatje van Rini Coolen. Daarna kwam hij weer in beeld en oogde de verdediging een stukje stabieler.

Medio maart kreeg Hayen, als grootverdiener in de selectie, te horen dat zijn contract niet verlengd wordt. De Belgische verdediger bood daarop aan de helft van zijn salaris in te leveren om ook volgend jaar in Roosendaal te mogen voetballen.

In de wedstrijd tegen FC Eindhoven speelde Hayen zijn 300e wedstrijd in het betaalde voetbal. Het werd een mooie avond. Na vele koude winterwedstrijden eindelijk een aangenaam temperatuurtje. Sfeer vanwege de uitgevallen lichtmasten en de goed bezette tribunes. En last but not least een spetterende overwinning op FC Eindhoven. Hayen werd die avond gekozen als man of the match, voor ons is hij Speler van de Maand.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd