Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Speler van de Maand: Jordan Remacle

Gepost door:Remy // 2010-02-04 00:00:00 // 2207 keer bekeken

RBC begon het nieuwe jaar voortvarend met klinkende overwinningen tegen FC Dordrecht (4-1) en FC Den Bosch (0-2). De volgende wedstrijd was Excelsior echter een maatje te groot (0-2). De keuze voor onze Speler van de Maand was geen gemakkelijke.

Sjoerd Ars zorgde voor een unieke prestatie door in de wedstrijd tegen de Dordtenaren viermaal binnen tien minuten te scoren. Melvin Koetsier, die vorige maand zijn plaatsje in de Hall of Fame 2009/2010 veilig stelde, bleek wederom een betrouwbare sluitpost. En Umut Gndogan, die na vermeende hartproblemen weer aan spelen toe kwam, liet bij tijd en wijle heel aardige dingen zien!

Onze keuze viel uiteindelijk op Jordan Remacle. De Belgische vleugelspits begon zijn profcarrire bij KRC Genk. In drie seizoenen, tussen 2003 en 2006, maakte hij daar achtmaal deel uit van de hoofdmacht. In het seizoen 2006/2007 verkaste hij naar RKC Waalwijk. In 19 optredens kwam hij tot slechts n doelpunt. Het seizoen daarop was hij, als huurling bij Helmond Sport, trefzekerder met 9 treffers in 34 wedstrijden. Helmond wilde de Belg graag overnemen, maar raakte er (financieel) niet uit met RKC. In de winterstop van vorig jaar volgde de overstap naar Roosendaal.

Remacle raakte wegens blessureleed in oktober buiten beeld. In november en december kwam hij niet aan spelen toe. Deze maand liet hij wederom flitsen van zijn klasse zien. Regelmatig was hij een plaag voor de vijandelijke verdediging. RBC scoorde in januari zes doelpunten en driemaal was de assist van de 22-jarige Waal. Tegen FC Den Bosch stond hij aan de basis van beide treffers. Toet en Ars kopten raak uit een afgemeten voorzet van onze Speler van de Maand




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd