Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

80%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

20%

Stemmen: 25

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Speler van de Maand: John Schot

Gepost door:Remy // 2009-12-03 00:00:00 // 2227 keer bekeken

In november bleef RBC Roosendaal in vijf competitiewedstrijden ongeslagen. Deze wedstrijden leverden driemaal een gelijkspel op, tweemaal werd er gewonnen. De volle buit werd binnengehaald tegen Brabantse tegenstanders: Helmond Sport en FC Eindhoven. Het was van november 2008 geleden dat RBC een maand zonder verliespartij liet optekenen.

Tot Speler van de Maand kozen wij Tholenaar John Schot. Op jonge leeftijd maakte hij de overstap van Tholense Boys naar RBC Roosendaal. Al vrij snel was er interesse van de toenmalige Top 3 van het Nederlandse voetbal. Schot koos voor PSV en speelde daar bij de beloften samen met jongens zoals Affelay, Aissati en Bakkal. Doorstroming naar de hoofdmacht zat er op dat moment niet in en Schot verkaste naar NEC. Ook daar bleek het eerste elftal te hoog gegrepen. De jongen die voorheen maniakaal voor zijn sport leefde, geloofde het nu wel. Het plezier zocht hij elders, niet meer op het voetbalveld. Via de amateurs van Kloetinge en hoofdklasser Hoek keerde hij vorig seizoen terug bij RBC.

In de maand oktober kwam Schot, vanwege een blessure, niet in actie. In de eerste drie novemberwedstrijden maakte hij, als invaller, pas in het laatste kwartier zijn opwachting. In de twee overige partijen had hij een basisplaats.

Schot was trefzeker in de twee thuiswedstrijden. Tegen Helmond Sport schoot hij zijn ploeg in de laatste minuut naar een 2-1 overwinning. Twee weken later was hij degene die RBC in de 80e minuut naast FC Volendam bracht.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd