Ben jij er komend jaar weer bij?

Absoluut!

47%
Zo af en toe

28%
Nee

25%

Stemmen: 137

Speler van de week

Naam:
Marouane Hamdoune
Leeftijd
31
Positie:
Basisspeler

Interviews
Meest recente interviews

Aan het woord... Sven Delanoy

Gepost door:Remy // 2009-09-21 00:00:00 // 3064 keer bekeken

Enkele seizoenen was hij haast niet weg te denken uit de basiself van RBC Roosendaal, afgelopen zomer verruilde hij echter het Roosendaalse oranje voor het groen van FC Dordrecht. RBC was er veel aan gelegen om de gretige Belgische middenvelder te behouden; toch koos hij uiteindelijk voor een nieuw avontuur: Sven Delanoy. Weggehaald door Robert Maaskant bij Willem II ontpopte Delanoy zich door zijn enorme vechtlust al snel als bijzonder geliefde speler bij het Roosendaalse publiek. In dit interview vertelt hij over zijn nieuwe club, zijn carrière op zich en uiteraard blikt hij terug op zijn periode bij RBC.

*Sven, wat een competitiestart met FC Dordrecht. Had je dit zelf verwacht en denk je dat deze ploeg dit vol kan houden?

Ja inderdaad, wat een mooie start! Als je aan de competitie begint dan wil je vanaf wedstrijd één elke wedstrijd winnen. Niet zo vanzelfsprekend natuurlijk, maar tot op heden zijn we bezig met een goede reeks. Slechts één nederlaag tegen AGOVV en een gelijkspel tegen Helmond Sport. De overige wedstrijden wisten we met winst af te sluiten en dat resulteert in een tweede plaats op dit moment. (Het interview is afgenomen voor de nederlaag van FC Dordrecht tegen sc Cambuur, red.) Of we dit kunnen volhouden is natuurlijk de vraag. Ook ik kan niet in de toekomst kijken, maar als de ploeg zo blijft trainen en werken zoals we dat nu doen dan denk ik dat we een heel eind kunnen komen dit seizoen.

*Delanoy staat in de voetbalwereld nou niet echt bekend als een doelpuntenmaker. Dat gaat lekker de laatste tijd, zelfs tegen je oude club. Heb je zelf
 een verklaring voor het makkelijke scoren en deed het scoren tegen je oude club je nog iets speciaals?

Een verklaring heb ik er eigenlijk niet echt voor. Leuk is het natuurlijk wel en ik ga uiteraard proberen het scoren zo lang mogelijk vol te houden. Natuurlijk draagt mijn vrije rol aan de rechterkant wel bij tot het iets vaker in scoringspositie komen en het positiespel dat we met de hele ploeg spelen natuurlijk ook. Of het me iets extra's deed tegen mijn oude ploeg? Het is natuurlijk altijd leuk om een doelpunt te maken tegen je oude teamgenoten, maar het belangrijkste vind ik toch altijd dat je die wedstrijd winnend kan afsluiten. Pas dan heb je ook echt plezier van je eigen goal.

*Je bent nu 25, heb je voor jouw gevoel tot nu toe het maximale uit je carrière gehaald? Wat zie je nu voor jezelf eigenlijk als je eindstation, je doel?


Als ik heel eerlijk ben dan moet ik toegeven dat ik naar mijn mening er nog meer uit had kunnen halen. Dit wil absoluut niet zeggen dat ik ontevreden ben over wat ik tot nu toe heb bereikt natuurlijk. Ik hoop wel dat de Jupiler League niet mijn eindstation is en dat ik nog een stap naar de Eredivisie of eventueel het buitenland kan afdwingen. Pas dan zal ik tevreden zijn over wat ik heb bereikt in mijn voetbalcarrière.

*Onlangs gaf je een interview aan BN/De Stem. Menig RBC-supporter reageerde daar negatief op doordat men vond dat je voor het hoogst haalbare
 zou moeten gaan en je daarin aangaf  'bij Dordrecht is het moeten presteren een stuk minder'. Hoe kijk je hier zelf tegen aan? 

Dat mag natuurlijk de mening van bepaalde mensen zijn; ieder geeft toch zijn eigen invulling aan bepaalde woorden. Wat ik ermee wilde aangeven is dat ik het lekkerder vind om te werken in een ontspannen sfeer dan in een bedrukte of stressvolle sfeer. Daar ga ik persoonlijk namelijk veel beter door voetballen en daar heb ik ook een beter gevoel bij. Binnen ons elftal en binnen de club is de sfeer ontspannen en wordt er weinig druk gelegd, maar toch wordt er op alle vlakken professioneel gewerkt. Volgens mij is dat dé sleutel voor goede prestaties!

*Robert Maaskant haalde je naar RBC en je werkte met hem samen bij Willem II. Hoe belangrijk is hij voor jou als speler geweest en heb je
 nog contact met hem?

Voor mij is Robert Maaskant een bijzonder belangrijke trainer geweest. Hij heeft mij de kans gegeven om ervaring op te doen in de Jupiler League. Ik heb daar heel veel dingen geleerd en leer nog steeds veel dingen bij. Elke training moet je aangrijpen om dingen bij te leren net zoals alle wedstrijden die je speelt. Onder Maaskant heb ik mijn beste seizoen gespeeld bij RBC en bijna alle wedstrijden in de basis gestaan. Sinds zijn vertrek bij RBC heb ik nog maar weinig contact met hem, maar ik wil hem wel enorm bedanken voor de kans die hij me heeft gegeven.

*Zijn er vergelijkingspunten tussen Maaskant en je huidige trainer Gert Kruys of is zijn werkwijze totaal anders?
 

Ik vind het altijd heel erg moeilijk om trainers met elkaar te vergelijken, omdat ze allemaal een eigen denkwijze, een eigen manier van handelen, een eigen manier van omgaan met de spelersgroep en een eigen speelwijze hebben. In de omgang met de spelers zijn er zeker wel een aantal vergelijkingen te maken. Zo zijn Maaskant en Kruys beiden trainers die graag tussen de spelers staan, maar als het moet zich wel boven de groep kunnen plaatsen en ingrijpen op de manier die nodig is.

*Hoe kijk je zelf terug op je periode bij RBC en met name ook op het laatste zeer teleurstellende seizoen? Dat moet een nachtmerrie zijn geweest
 voor een speler als Sven Delanoy?

Bij RBC heb ik zowel hele leuke en uiteraard ook minder leuke dingen meegemaakt, maar ik denk wel dat dat overal een beetje is en bij elke speler. Het eerste seizoen was natuurlijk voor mij het beste jaar bij RBC, nadien ging het steeds een stuk minder met inderdaad het teleurstellende laatste seizoen als dieptepunt. Op de één of andere manier kwam het er gewoon niet uit. Om een verklaring moet je mij niet vragen, want als je zag hoe er werd getraind door de groep dan zou je denken: 'Hoe is het mogelijk?'. Helaas hebben we het in de wedstrijden ook zelden waar kunnen maken.

*Je wordt vooral gezien als een onopvallende teamspeler die er altijd voor de volle 100% voor gaat. Kan jij jezelf vinden in die uitspraak?

Ja, ik kan me wel vinden in die uitspraak, al ben ik het er niet helemaal mee eens. Ik ben een harde werker en zal me altijd voor de volle 100% inzetten om belangrijk te zijn voor het team. Verder denk ik wel dat ik het in me heb om nog bepalender te zijn voor een team als er goed gevoetbald wordt. Ik hoop dat in de toekomst ook te laten blijken door nog meer doelpunten te maken en nog meer assists te geven dan de drie die ik er van beide tot op heden heb.

*Als je iets in je carrière tot dusverre zou moeten noemen wat je achteraf beter of anders had kunnen doen… wat zou je dan noemen?

Ja, dat is een heel goede vraag. Ik weet wel iets wat ik zeker anders had moeten doen: ik had namelijk veel harder moeten zijn in de voetbalwereld, maar ik ben altijd veel te lief geweest. Soms moet je van je afbijten, zowel als je jong bent in de jeugd als wanneer je je eerste contract ondertekent. 'Altijd van je afbijten' is de boodschap en dat heb ik in het verleden te weinig gedaan.

*Sven aan jou het laatste woord… je boodschap voor de supporters van RBC die je toch weer toezongen tijdens het duel FC Dordrecht - RBC van kort geleden?

Mijn laatste woorden zijn niet zo moeilijk te bedenken hoor: een bijzonder woord van dank richting alle supporters die me tijdens mijn verblijf bij RBC hebben gesteund. Het deed me heel goed dat ze nog steeds voor me zongen. Daaruit blijkt toch een stuk waardering voor wat je voor de club hebt gedaan en dat geeft je een goed gevoel. Verder wil ik ze uiteraard nog een goed sportief jaar toewensen en nog vele overwinningen voor het jonge team. Kleine opmerking: uitgezonderd de wedstrijd tegen FC Dordrecht natuurlijk... haha!

Sven, enorm bedankt voor je medewerking aan dit interview. Uiteraard heel veel succes toegewenst in de rest van je hopelijk nog mooie voetbalcarrière!


Geschreven door MVB

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd