Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Speler van de Maand: Angelo Zimmerman

Gepost door:Remy // 2009-08-31 00:00:00 // 2188 keer bekeken

In augustus speelde RBC Roosendaal vijf wedstrijden. Drie maal werd de nul gehouden. En dat is (mede) een verdienste van de verdediging. Daarom zocht RBCfans.nl haar speler van de maand in de achterste linie. De keuze viel op Angelo Zimmerman, die afgelopen zomer na een oefenstage een njarig contract (met optie voor nog een jaar) ondertekende.

Angelo Zimmerman werd op 19 maart 1984 geboren in Willemstad (Curaao). Vanaf het seizoen 2002/2003 stond hij twee jaar onder contract bij eredivisionist FC Groningen. Een optreden in de hoofdmacht zat er echter niet in. Daarna speelde hij twee jaar voor Cambuur Leeuwarden. In 53 wedstrijden kwam hij tot 5 doelpunten. Na een uitstapje naar FC Emmen (37 duels en geen treffers) kwam hij twee jaar uit voor BV Veendam. Daar speelde hij 66 wedstrijden en vond 8 maal het doel.

Vanaf het seizoen 2004/2005 (eerste seizoen bij Cambuur) was hij bijna onafgebroken basisspeler bij de ploeg waarvoor hij uitkwam. Voordat hij werd gecontracteerd door RBC Roosendaal speelde hij 156 wedstrijden in het betaalde voetbal. Opvallend detail is dat hij daarin slechts twee gele kaarten pakte! Heel opmerkelijk voor een verdediger

Bij RBC begon Zimmerman elke wedstrijd in de basis en werd niet gewisseld. Bij de openingswedstrijd van het seizoen, uit tegen FC Emmen, maakte hij het eerste doelpunt. Zijn treffer was zelfs het eerste doelpunt van de Jupiler League in het seizoen 2009/2010.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd