Coolen geeft hoop

Gepost door:Remy // 2009-08-30 00:00:00 // 3421 keer bekeken

Rini Coolen, op het oog rustig en weloverkomend, op het trainingsveld goed communicerend en analyserend, naar de media altijd keurig en welbespraakt, maar het allerbelangrijkste: binnen de muren van de kleedkamer duidelijk, tactisch goed onderlegd en zorgend voor structuur.

Afgelopen seizoen; natuurlijk kon het niet uitblijven, er was geen andere weg meer dan de zelfingenomen 'Koning Meppelink' de laan uit te sturen. Achteraf nog ongelooflijk dat hij zo lang op de trainersstoel heeft mogen zitten, maar die illusie zal de Hagenees nu toch wel voor eens en altijd in de koelkast hebben gezet. Uiteraard was het seizoen al gespeeld en verloren, maar als het RBC-bestuur deze man tot het eind van het jaar had laten zitten was het leed waarschijnlijk nog veel groter geweest.

Vaak hoorde ik mensen roepen: als trainer schiet Meppelink tekort, maar als technisch directeur heeft hij toch veel goeds gedaan voor de club. Onzin! Ik zal maar niet beginnen aan het lijstje van miskopen dat 'koning Rob' heeft gedaan; verspilde energie. Verder dan het binnenhalen van 'volgevreten vedettes' en Haagse vriendjes kwam Meppelink namelijk niet. Om nog maar te zwijgen over de wanorganisatie die deze man binnen alle geledingen van de club veroorzaakte.

De zoektocht naar opnieuw een nieuwe trainer begint en jawel: eindelijk neemt de leiding van RBC een keer GEEN overhaaste beslissing en neemt de tijd om de juiste man te vinden. Ik durf nu ook met mijn handen in het vuur te zeggen dat RBC voor de juiste trainer gekozen heeft.Afgelopen seizoen was er natuurlijk geen redden meer aan, geen enkele trainer had nog ietsvan het al gezonken schip kunnen redden. Bij het aanbreken van het nieuwe seizoen blijkt al snel dat Coolen zeer bewust te werk gaat bij het met beperkte middelen samenstellen van zijn selectie: niet zoeken naar spelers die overal al mislukt zijn en vedettes die bij RBC nog even hun laatste centen kunnen opstrijken.De RBC-coach kijkt naar de toekomst, jawel: eindelijk een trainer die zich bij het samenstellen van een elftal richt op de toekomst van de club. Het is nog vroeg in het seizoen, maar op n wedstrijd na heeft Coolen zijn gelijk nu al bewezen. Er zit balans in het elftal en jonge talenten die gehaald zijn voor de toekomst kunnen nu al uitblinken.

Maatregelen nemen durft hij ook, eindelijk: klasse!
Mels van Driel: als er een speler is die beter is dan komt Mels op de bank. Maar de zo vol van zichzelf zijnde Van Driel pikt dit natuurlijk niet; dat moet even in de krant! Coolen neemt de enige juiste beslissing: uit de selectie en weg ermee!Wedden dat Van Driel bij Meppelink nu gewoon doodleuk nog als aanvoerder binnen de lijnen had gestaan

Coolen heeft visie: hij haalde talenten binnen en behield de talenten die de selectie al bezat. Met jongens als Pot, Chery, Schot, Martina en Nelson en het zeer slimme binnenhalen van de ALTIJD belangrijke Sjaak Polak is Coolen begonnen met het neerzetten van een stabiele basis voor een goede toekomst van RBC.Mocht hij met deze jongens dit seizoen de play-offs al kunnen halen verdient hij wat mij betreft een staande ovatie: deze groep kan alleen maar nog beter worden.

Ter afsluiting: FC Twente wil dat coach McLaren de Arsne Wenger van Twente wordt; wat mij betreft mag Rini Coolen de Arsne Wenger van RBC Roosendaal worden!

Een trouwe fan




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd