Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

77%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

23%

Stemmen: 26

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Wie jaagt wie weg?

Gepost door:Remy // 2008-10-05 00:00:00 // 3125 keer bekeken

Wat een puinhoop! Als zelfs de NAC-watchers van BN/De Stem gretig artikelen over RBC gaan produceren en tv-zender Brabant10 de aandacht naar onze club verlegt Nou, dan weet je het wel. Het is werkelijk ongelooflijk hoe RBC er telkens in slaagt zich in een diepe crisis te storten.

Het begon met het plotselinge afscheid van Manfred Laros, die aangaf dat zijn taak is volbracht. Daarmee vertrok de man die twee (financile) motieven had om Rob Meppelink binnenboord te houden: ontslag zou de club te veel geld kosten en via de schoonfamilie van de trainer heeft RBC weer eens twee jaar achtereen dezelfde hoofdsponsor. Laros liet de kersverse raad van commissarissen minder dan een maand de tijd om een opvolger te zoeken (waar je op zich al vraagtekens bij kunt plaatsen), iets wat niet is gelukt. RBC heeft geen algemeen directeur, geen technisch directeur en wellicht binnenkort ook geen trainer meer.

Die trainer is namelijk erg dom geweest. Zo onvoorstelbaar dom zelfs, dat het misschien wel opzet is geweest. Ook Rob Meppelink heeft een gezin en dus is het begrijpelijk dat hij niet snel zijn contract zal inleveren. Het lijkt echter niet onwaarschijnlijk dat het ook wat hem betreft voorbij mag zijn, zeker nu de steun binnen de club is weggevallen. Dit RBC heeft geen voetbalpubliek, deze stad heeft geen voetbalcultuur. Wat moet je nog meer doen om op een breuk aan te sturen?

In principe zegt Meppelink hetzelfde als ik in mijn open brief een paar weken geleden. Ik ben echter een simpele supporter, hij is onderdeel van een organisatie die zich als professioneel wil voordoen. Bovendien heeft de Westlander een iets groter medium uitgekozen om zijn gal te spuwen. Hoewel vooral de mensen die de laatste jaren zijn weggelopen zich de kritiek moeten aantrekken, is het logisch dat ook de overgebleven supporters dergelijke uitspraken niet pikken van een trainer.

Afgelopen vrijdag lieten zij op een uiterst nette manier hun onvrede blijken. De spandoeken waren zeer duidelijk, maar ludiek en allerminst kwetsend. De verantwoordelijken voor het veiligheidsbeleid bij RBC blijken de eigen supporters echter nog steeds niet te kennen. Het lag in de lijn der verwachtingen dat er wat spandoeken zouden verschijnen en dat aan de trainer gerichte leuzen zouden klinken. Dit was voldoende om treinvervoer van VVV-aanhangers onmogelijk te maken, in verband met onvoldoende veiligheidsgarantie. Ook de kassas in het uitvak bleven gesloten. Overigens was het wel mogelijk om znder ClubCard-verplichting een kaartje voor het thuisvak aan te schaffen... Daarnaast waren de stewards (die bij vorige wedstrijden nog wel eens volstonden met loop maar door) genstrueerd extreem streng te fouilleren en was er meer politie (zichtbaar) aanwezig dan anders. Dit heeft niks te maken met preventieve maatregelen, maar puur met het uitlokken van reactie. Niets, maar dan ook niets wees erop dat personen (en al helemaal de VVVers niet) gevaar zouden lopen. Na afloop stond de politie te fiets al klaar om de wapenstok te hanteren, waardoor de media weer konden berichten over de RBC-supporters als waren het geduchte hooligans.

Dit alles heeft tot de koddige situatie geleid waarbij de fans het vertrek van de trainer eisen, de trainer weggestuurd wil worden en bepaalde mensen binnen de club de eigen achterban wegjagen. De club RBC is opnieuw de dupe.

Deze column is geschreven door Zijlijn




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd