De toekomst van RBC


Ivo
Lid

berichten: 167
19-11-2017 om 20:45:18

Nou, laten we dit nieuwe forum maar eens gebruiken voor een serieus onderwerp. 

Na de doorstart in 2012 zijn we iets meer dan 5 jaar verder. We spelen weer in het stadion, met een volwaardigde jeugdopleiding, in de 3e klasse. Er waren ups en downs. 2 kampioenschappen maar ook teleurstellingen. De publieke belangstelling loopt terug. Momenteel nog gemiddeld zo'n 200-250 toeschouwers. Niet echt bijzonder.

Qua selecties was het een behoorlijke duiventil. Van de elftallen van 4/5 jaar geleden is er niemand meer. 

RBC wil omhoog, liefst zo hoog mogelijk. Maar kan dat wel?

Hoe zie jij de toekomst van RBC?

Nieuwkomer
Lid

berichten: 77
20-11-2017 om 12:36:49

Om de toekomst van RBC te bepalen moeten we eerst kijken waar de club nu voor staat na 5 jaar (6e seizoen is nog lopend).

Dit is het 3e jaar dat we een u19 hebben maar wat de 1e jaren na de doorstart al geroepen werd is afgelopen weekend weer heel pijnlijk duidelijk geworden. Binnen RBC heb je 2 aparte bv'tjes, 1 de jeugdopleiding en 2 het 1e elftal. De jeugd is bedoeld voor doorstroming na het 1e elftal en juist nu het 1e elftal krap zit in spelers zou de trainer een vrije keuze moeten hebben wie hij mee wilt nemen op zondagen. (zo zou het moeten gaan in een gezonde situatie) 

Bij RBC ligt het helaas net ietsje anders. Dictator Rob heeft bepaald dat pas vanaf 1 Januari jeugdspelers mogen mee doen met het 1e elftal (Aaron Dekkers was een uitzondering op de regel, mede door de druk die via FANS en de supporters is opgelegt). Ik vind dit persoonlijk een hele rare situatie! Het 1e verkeerd momenteel in de degradatiezone en heeft dringend behoefte aan extra spelers. Dat Alan (polski) onze 3e doelman als veldspeler moet opdraven kun je volledig op het conto van het bestuur schrijven (Sergeant Hellendoorn met name). Ik herinner me nog goed dat we vaak de discussie hadden dat RBC is heropgericht zodat onze hobbiesten hun werk konden voortzetten want kom niet aan hun paradepaardje! Daarnaast draaien de B1 en A1 heel slecht en geeft de jeugdopleiding daarom wel geen spelers vrij want die zien liever het 1e degraderen dan één van hun jeugdteams.

Er word altijd gekokketeerd met onze ''goede'' Regionale jeugdopleiding maar wanneer we spelers nodig hebben krijg je als antwoord ze zijn niet goed genoeg voor het 1e elftal. Niet goed genoeg??? We zijn maar een 3e klasser'tje.. niet een bijster hoog niveau en zelfs dat is te hoog voor onze aanstormende jeugd?? We zijn toch een regionale voetbalopleiding?? Waarom blazen we zo hoog van de toren als we zelfs geen jeugdspelers in huis hebben die dit lage niveau aankunnen..

Zolang RBC blijft functioneren in ze huidige vorm zie ik ons als club nooit echt hogerop komen. De afgelopen 6 seizoenen is er al tonnen in de jeugd gestopt maar wat heeft het ons nu netto opgeleverd aan spelers? De jeugd die tot dusver is doorgestroomd is degelijk en oké maar ik zou geen één van hen noemen bij de 3 beste spelers van het elftal. Ik had dat geld zoveel liever gepompt zien worden in echte toppers ipv alles te verkwanselen aan jeugd (waar je toch maar sporadisch gebruik van mag maken).

Volgende week is de ALV vergadering. Dan mag het bestuur zich gaan verantwoorden voor deze beslissingen die geen supporter kan begrijpen. Pipaay
Lid

berichten: 3
20-11-2017 om 14:47:08

Wat ik niet helemaal begrijp is dat iemand die NIET in het bestuur van de vereniging zit en alleen gevraagd en ongevraagd advies geeft,zoals in de laatste ALV door het bestuur als slotzin is gebruikt,zoveel dwingende macht binnen de club heeft. Ik vermoed zelfs dat RBC dik voor deze' 'adviezen' moet betalen.  Ik hoop dit in het financiële overzicht van de ALV  terug te kunnen vinden.

Verder plukken we nu de vruchten van het wegsturen  van het 2e. Elftal, wat volgens dezelfde persoon niet prestatie gericht genoeg bezig was.. nu een 2e. Elftal terugkrijgen wordt een zware opgave.

Volgens mij is er de afgelopen 5 jaren gebouwd aan een club en niet aan een vereniging! 

Waar kunnen geblesseerde 1e. Elftal spelers nu nieuw wedstrijdritme opdoen? Tijdens de trainingen?

Ben hem eens met Nieuwkomer dat het bestuur hier volgende week verantwoording voor aflegt.Dennis
Beheerder

berichten: 38
20-11-2017 om 17:38:38

Zo iemand kan je ook niet wegstemmen, maar loopt wel de lakens uit te delen. Dit is echt ongekend. Als ik hoofdtrainer was had ik me contract ingeleverd en gezegd: zoek het lekker uit. De hele club gaat naar de vernieling. Altijd hoog opgeven over die jeugdopleiding. En wat hoor en zie je nu: men staat onderaan in de 4de Divisie bij de U19 en U17. We kunnen denken dat dat een fantastisch niveau is, maar er zitten nog 3 divisies boven en een eredivisie. Er zijn inderdaad tonnen ingestopt de afgelopen jaren, voor wat? We zijn nog steeds niet (veel) beter als MOC en Roosendaal. De hele boel is bedonderd vanaf de eerste oprichtingsavond in cafe De Tuin. We gingen dit en dat met het eerste elftal doen, het moest weer een club worden van supporters; het volk. Terug naar de roots, Kalsdonk: een volksclub. Mooie woorden van Robert Maaskant die avond, helaas heeft de jeugdopleiding de macht gepakt, het eerste is een noodzakelijk kwaad. Iedereen die toen de club financieel heeft ondersteund bij de heroprichting is keihard belazerd. 90% heeft inmiddels de brui eraan gegeven. Jammer. Want met een goed presterend eerste elftal komen er veel mensen kijken, en dat levert geld op, goede kritieken en publiciteit. 

Dat er nu blessures zijn en zieken kan de hoofdtrainer niets aan doen, dat hij geen spelers van de U19 of U17 mag pakken is een grote schande. Als we niet uitkijken pakken we een ticket vierde klasse aan het eind van het jaar. Is dat de doodsteek? Adje
Lid

berichten: 87
20-11-2017 om 21:28:01

Het zaaltje in Cafe de Tuin puilde uit met enthousiaste RBC supporters. Alles zou anders worden, niet meer dat achterkamertjes gedoe, een open vereniging naar de supporters toe. Wat hadden ze ons toen nodig, of we allemaal lid wilde worden van het "NIEUWE RBC". Wij als supporter zijn gewoon belazerd. Het ging niet om ons, het ging niet om transparatie, nee het ging puur om de centen. RBC had 'n begin kapitaaltje nodig en wij waren een welkome aanvulling daarin, zo voelt het nu omdat de supporters nu als 'n noodzakelijk kwaad worden gezien waarvan RBC liever vandaag dan morgen afscheid van zou willen nemen.

We zagen de herstart als een mogelijke nieuwe toekomst, maar vanaf het begin is het fout gegaan. De focus kwam te liggen bij de jeugdopleiding, die zou en moest weer op het niveau komen als in de BVO tijd. Niks ten nadele van de mensen die de herstart mogelijk hebben gemaakt, maar het had wel wat minder gemogen. Wij kwamen terug van helemaal niks en we deden ons meteen weer voor als "de club". De arrogantie droop er vanaf voor andere verenigingen, waardoor RBC zich meteen in een onmogelijke positie plaatste binnen het West Brabantse. Er was dus niks geleerd van het verleden. Met wat meer bescheidenheid had het allemaal anders kunnen lopen, niet zo hoog van de toren blazen met de jeugdopleiding maar gestaag aan een nieuwe vereniging werken, het was aan dovenmansoren gericht.

Ondanks dat v/d Woerdt niet mijn trainer was, heb ik toch respect voor hem omdat hij het aandurfde om een elftal op te gaan bouwen zonder de garantie te hebben of dat er wel zou komen. De start kennen we, we werden kampioen in de 5e klasse, dus konden we de weg inslaan die we voor ogen hadden, langzaam doorgroeien naar hogere klasse in het amateurvoetbal. Met horten en stoten kwam RBC beetje bij beetje verder, hield het bestuur te lang vast aan v/d Woerd, maar kregen we in Martijn van Galen een prima trainer terug.

Dat het bij RBC nooit lang rustig kan blijven bleek vorig jaar weer. Ineens kwamen ze met ene Rob Hellendoorn op de proppen. Een adviseur werd er gezegd tijdens de ALV, maar wel 1 die meteen v. Galen buiten werkte, het 2e elftal afdankte en nu hoofd technische voetbalzaken is !!!! Toch knap voor 'n adviseur om binnen no-time alles op zijn kop te kunnen zetten.

We zitten nu in een moeilijke fase, hebben blessures etc en onze trainer wordt als 'n roeier zonder peddels midden op de oceaan gezet, en zie er maar wat van te maken.Ondanks dat ik weleens mijn twijfels heb bij zijn opstellingen, heb ik enorm veel respect voor Danny, hij moet er toch wat van zien te maken ondanks alle tegenwerkingen. Blijkbaar maakt 1 man de dienst uit bij RBC, die bepaald of de trainer met 'n volwaardig elftal kan aantreden op zondag of niet, die bepaald of de trainer 'n beroep kan doen op jeugdspelers. We zijn weer helemaal terug bij af, en wat nog veel erger is: we zijn als supporter wederom bedonderd door onze eigen mensen binnen de club.

Dit is 'n cruciaal jaar, handhaven we ons in de 3e klasse, dan kunnen we doorgroeien mits er het een en ander veranderd binnen de club. Degraderen we, is het over en uit, en dan mogen ze RBC nog zo trots zijn op hun jeugdopleiding, op deze manier heeft het totaal geen rendement. Ik hou mijn hart vast voor de toekomst.Ivo
Lid

berichten: 167
20-11-2017 om 22:51:00

Ik zie zelf de 3e of hooguit de 2e klasse als het plafond. Er moet nog zo veel gebeuren om dat mogelijk te maken. Een selectie bouwen waarmee je in 2/3 seizoenen weer een stap kan zetten. Zonder ieder jaar heel je team om te gooien. Iedere speler die komt moet 2 klassen beter zijn dan de speler die je had op die positie. Dat is dit seizoen niet gelukt. Met uitzondering van Randy Elst vind ik de nieuwen geen jongens die de 2e klasse aankunnen. 

Laten we eerlijk zijn, het Roosendaalse bedrijfsleven ziet het ook niet zitten om in RBC te investeren. De toeschouwersaantallen lopen ieder seizoen terug, van de 500+ toeschouwers uit de eerste seizoenen zijn er nog max. 150-200 over. Het is de moeite nog steeds niet waard om daar geld in te steken.

Het stadion ligt afgelegen en is ongezellig. De charme en warmte van een amateurclub vind je bij RBC niet. Het is lastig om er te komen, je moet parkeergeld en entree betalen en dan zit je in een leeg stadion. Het ademt vooral vergane glorie. Ook in de 2e of 1e klasse ga je niet ineens honderden toeschouwers extra trekken. Bij RKVV Roosendaal was het in de 1e klasse ook niet druk. En die voetballen dan nog dichtbij een woonwijk. 

De toekomst van RBC ligt misschien wel niet in het stadion. Wil je daar nog 10 jaar spelen met incidenteel een keer 500-750 toeschouwers? Ik vind dat een troosteloos vooruitzicht. 

Ik vrees wel eens dat het als een nachtkaars uitgaat. Het motto is #rbcleeft, maar het momentum is ondanks de promotie een beetje weg. Intern gekonkel - zoals hierboven - vermeldt - maakt het niet beter. Na iedere stap vooruit zet je weer een stap terug. Het schiet niet op zo.

Tenzij er een paar sponsoren opstaan die zorgen voor een begroting waarmee je stappen kan zetten, is dit wel zo'n beetje het eindstation. Maar in Wouw (Cluzona), Dongen en Willebrord kan het ook. Dus waarom dan in Roosendaal niet. Adje
Lid

berichten: 87
30-11-2017 om 13:09:43

Na de ALV van 29 nov is mijn vertrouwen in de toekomst er niet groter op geworden. Wat 'n aanfluiting was deze bijeenkomst. Het moge nu wel duidelijk zijn dat het bestuur monddood is gemaakt, 'n stel welwillende mensen die vanaf de herstart zich ingezet hebben zijn in feite op 'n zijspoor gezet door de Big Boss. Alle antwoorden die we kregen leken voorgekauwd te zijn, we hebben de hele avond "beleid van het bestuur" aan moeten horen, terwijl er voldoende twijfels zijn of het wel vanuit het bestuur komt, dat zogenaamde beleid waar bijna niemand van de aanwezige leden achterstaat.

Regelmatig is er tijdens deze avond terug gekomen op het afschaffen van het 2e elftal dit seizoen. Zeker gezien de situatie op dit moment bij het 1e elftal was dit te verwachten geweest. Het antwoord dat dit de beslissing van het bestuur was, raakte kant noch wal. Denkt RBC nu echt dat ze met 'n stel idioten te maken heeft die alles klakkeloos aannemen.

Vorig jaar stond Helledoorn 'n heel pleidooi te houden over wat RBC moest gaan worden. Nu 'n jaar later schitterd deze meneer door afwezigheid.Laat hij 'n A4 tje voorlezen door de voorzitter, hoe zwak en zielig kun je zijn om op zo'n manier je verantwoordelijkheid te ontlopen. Nu had hij uit kunnen leggen wat hij voor ogen had en hoe het er nu bijstaat, maar omdat het blijkbaar nogal heet onder zijn voeten werd, mocht 'n ander (lees het bestuur) de kolen uit het vuur halen. Als je niet tegen kritiek kunt, moet je geen functie willen vervullen binnen 'n club en je niet verschuilen achter goedwillende mensen die nu de volle laag kregen.

Een van de aanwezigen verwoorde het goed: RBC ziet liever dat U15 of U19 kampioen zouden worden dan dat het 1e elfftal resultaat zou hebben want eerst genoemd doet goed voor de status, want daar draait het om bij RBC. Hij sloeg de spijker keihard op de kop want zo voelt het ook voor de achterban. Waar het 1e elftal zich moet zien te behelpen, bijna moet smeken om spelers te krijgen gaat de uitbouw bij de jeugd maar door en door. We hebben nu 12 jeugdelftallen, welke leeftijdsklasse wil RBC er dan nog bij hebben. Beter 'n goed 2e elftal waarop de selektie kan terugvallen indien nodig, jeugd hebben we genoeg, maar ja waar leg je als club je prioriteit.

Mocht RBC dit jaar zich handhaven in de 3e klasse dan is dat de verdienste van Danny en zijn staf en verder van niemand anders binnen de club, en daarna zou ik als ik in zijn schoenen stond eens flink na gaan denken wat te doen na dit seizoen. Ik zou het wel weten, hier krijg je niet de waardering die je verdient, althans niet van de beleidsbepaler(s) dat is gisteren meer dan duidelijk geworden. En wat het hoofd voetbal technische zaken betreft: ben verstandig en hou de eer aan jezelf en geef de club terug aan de mensen die er wel iets van willen maken.

Ikzelf verleng volgend seizoen mijn lidmaatschap niet meer, want deze club vervreemd steeds meer van hun eigen achterban en ik verwacht niet de enigste te zijn die dit besluit neemt.Pietjepuk
Lid

berichten: 21
06-12-2017 om 18:08:58

Ik loop nu een jaartje of 5 mee in de rbc organisatie . Ik heb ook de alv met kromme tenen gevolgd en een half uur volkunnen houden. Ik vond het niet kunnen dat de voorzitter er niet was en ook hoofd vop niet. De technische staf was er wel maar die vervulde een negatieve rol in mijn ogen en waren hun straatje aan het leeg vegen en dat is gelukt. Dat gelul over de jeugd doorschuiven en een tweede elftal komt van mensen zonder voetbalverstand maar dat neem ik hen niet kwalijk want dat heb je of dat heb je niet maar ik waardeer ze wel. Want welke andere amateurvereniging bij ons in de regio heeft een goed tweede??? Daar komt nog bij dat onze vedettes van O19 zich daar te goed voor voelen en er dus niet in gaan voetballen. RBC is een koude club waar geen sfeer is en dat is ook bij het eerste het probleem maar daar hoor ik ze niet over. We hebben 5 tot 6 jeugdspelers in het eerste staan dus dat gezeik over de jeugd begrijp ik niet. Ik moet helaas ook bekennen dat ik ook de conclusie heb getrokken dat het niks meer wordt met RBC. Geen draagkracht bij sponsoren een slecht bestuur dat verstoppertje speelt, geen waardering voor de juiste mensen enz. Jammer en ik had goede hoop maar na 5 jaar stop ik er ook mee met heel veel pijn in mijn hart. Hier zou echt iets moois kunnen groeien maar het gaat er nooit van komen dat is voor mij wel duidelijk. De conclusie is het was niks , het is niks en het wordt nooit wat. Welterusten 
Navigatie
« Vorige | 1 | Volgende »