Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

75%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

25%

Stemmen: 28

Speler van de week

Naam:
Glaucio Ventura Tiago
Leeftijd
22
Positie:
Centrale verdediger

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Fortuna Sittard-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-09-25 00:00:00 // 2698 keer bekeken

Het beste medicijn om het debacle van afgelopen dinsdag zo snel mogelijk te vergeten is een klinkende overwinning op Fortuna Sittard. Daarmee zouden tevens goede zaken gedaan worden in de strijd om de tweede periodetitel.

Al te optimistisch? Waarschijnlijk wel. Anderzijds is het verschil tussen winst en verlies in de Jupiler League vaak zo klein dat een mirakel van Sittard niet helemaal kan worden uitgesloten. Fortuna behaalde, net zoals RBC trouwens, vier punten uit de laatste twee wedstrijden. Na een gelijkspel in en tegen Den Bosch (1-1) werd vorige week FC Omniworld thuis met 2-0 verslagen.

RBC moet het in ieder geval doen zonder Pascal Heije. De 28-jarige Amsterdammer werd eind augustus aan de selectie toegevoegd en haalde steeds een ruime voldoende. In het bekerduel tegen Rijnsburgse Boys liep hij een zware knieblessure op die hem 3 4 weken aan de kant houdt.

De trainer

Limburger Roger Reijners (1964) speelde van 1984 tot 1992 in dienst van zijn huidige werkgever. Daarna kwam de linkshalf drie jaar uit voor MVV, waar hij na het afsluiten van zijn carrire aan de slag ging als jeugdtrainer. Van 2001/2003 kreeg hij daar de hoofdmacht onder zijn hoede. Tegenvallende resultaten leidden tot ontslag en Reijners keerde terug als hoofd opleidingen bij Fortuna Sittard. Daar verving hij op 15 december 2007 de ontslagen Henk Wisman.

Ex-spelers

Mels van Driel maakte in het seizoen 2005/2006 de overstap van Excelsior naar Fortuna Sittard. Daar moest hij eind vorig jaar vertrekken nadat hij zijn onvrede over het op non actief zetten van trainer Henk Wisman in de media had geuit. Ook doelman Arjan Christianen heeft een historie bij de Limburgers. De voorbije twee jaargangen stond hij daar 69 competitiewedstrijden onder de lat.

Vorige ontmoeting

Begin december 2007 speelden beide ploegen in een akelig koud en leeg stadion met 0-0 gelijk. Fortuna was op dat moment hekkensluiter en bleef vrij gemakkelijk overeind. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Roosendalers, na de thee had Fortuna de overhand.

Al bij al een wedstrijd die 90 minuten te lang duurde

Wagner & Partners Stadion

Fortuna Sittard speelt haar thuiswedstrijden in het Wagner & Partners Stadion dat plaats biedt aan 12.500 supporters. Hetcomplex biedt alle faciliteiten die bij een modern stadion horen.
De tribunes staan dicht op het veld zodat de toeschouwers bovenop de wedstrijd zitten. Elke plaats biedt goed zicht op het speelveld. Geen hekken langs het veld, maar een smalle gracht die de tribunes van het speelveld scheidt. In de gracht zijn ook drank- en eetvoorzieningen.
Onder het speelveld bevindt zich een grote parkeergarage met 800 plaatsen. Daarnaast is er in de directe omgeving van het stadion voldoende parkeergelegenheid.

Fortuna Sittard-RBC Roosendaal

Datum: 26 september 2008

Tijd: 20:00 uur

Plaats: Wagner & Partners Stadion

Scheidsrechter: E. Janssen

Assistent-scheidsrechters: T. Hoekstra en F. Jansen

Vierde official: D. Higler




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd