Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

72%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

28%

Stemmen: 29

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Friebel even niet nummer 1

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-09-23 00:00:00 // 2723 keer bekeken

Erwin Friebel, sinds 1 juli 2002 bij RBC Roosendaal, verloor dit seizoen zijn basisplaats aan nieuwkomer Arjan Christianen. Voor RBC is het een luxeprobleem, voor mij effe klote, meldt de 25-jarige doelman aan BN/DeStem.

Friebel maakte zijn debuut in het profvoetbal op 16 oktober 2004 tijdens de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. In de seizoenen 2004/2005 en 2005/2006 moest hij genoegen nemen met een reserverol achter resp. Maikel Aerts en Marc Volders. De voorbije twee jaargangen was hij echter eerste keus.

Meppelink vindt zijn keepers gelijkwaardig: Arjan is wat vaster in het verwerken van terugspeelballen, terwijl Erwin weer iets beter is in n-op-n-situaties. Friebel heeft inmiddels een gesprek gehad met zijn coach. Daarin werd duidelijk dat RBC hem niet wil verhuren. Ik snap dat Erwin wil spelen, maar ik wil hem niet kwijt. Met zijn ervaring is hij van meerwaarde voor de groep en hij houdt Arjan scherp. Voor de club is deze situatie ideaal. Friebel kan alleen weg als een club de afkoopsom op tafel legt, die in zijn contract staat, aldus Meppelink.

Toen Friebel hoorde dat de voorkeur uitging naar Christianen was hij een weekje van slag. Natuurlijk is hij niet gelukkig met de situatie maar zoals een goede prof betaamt, traint hij keihard aan een paar verbeterpuntjes. Zijn minuten pakt hij met Jong RBC en hij zal er staan als Arjan onverhoopt een blessure of een rode kaart oploopt.




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd