Gaat RBC ongeslagen het einde van de competitie halen?

Absoluut!

73%
Nee, hier en daar laten ze het lopen

27%

Stemmen: 33

Speler van de week

Naam:
Anass el Gamali
Leeftijd
30
Positie:
Middenvelder

Interviews
Meest recente interviews

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys-RBC

Gepost door:Nieuwkomer // 2008-09-22 00:00:00 // 2855 keer bekeken

Dinsdag 23 september speelt RBC Roosendaal om 17:00 uur op sportpark Middelmors een uitwedstrijd tegen zaterdaghoofdklasser Rijnsburgse Boys. Inzet is een plaats in de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Op 1 januari 2006 fuseerden de dorpen Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg tot de nieuwe gemeente Katwijk. De nieuwe gemeente heeft liefst drie zaterdaghoofdklassers binnen haar grenzen. De rivaliteit tussen Rijnsburgse Boys, Katwijk en Quick Boys zorgt in ieder geval voor een aantal spectaculaire derbys.

Sinds 9 augustus 2005 weet RBC dat men hoofdklassers niet mag onderschatten De plaatselijke vv uit Gemert was toen met 2-1 te sterk en kegelde de Roosendalers uit het bekertoernooi. De mannen uit Rijnsburg behoren de laatste jaren tot de smaakmakers in hun klasse. Ze plaatsten zich overigens voor deze ronde door een klinkende 5-0 zege op DESK uit Kaatsheuvel.

In de seizoenen 2005/2006 en 2006/2007 werd Rijnsburgse Boys kampioen in de Zaterdag Hoofdklasse A. Beide malen moest FC Lisse haar meerdere erkennen in de geel-zwarten. In de strijd om het algemene zaterdagkampioenschap was IJsselmeervogels echter twee maal te sterk. In het afgelopen seizoen nam FC Lisse wraak en verwees de Rijnsburgers naar de tweede stek. De Boys wonnen echter nog een mooie troostprijs door de KNVB beker voor amateurs op te eisen.

Rijnsburgse Boys heeft heel wat jongens in de selectie die voorheen voor een profploeg uitkwamen. Een vluchtige blik op het spelersmateriaal leert dat ADO Den Haag, sc Cambuur en HFC Haarlem zon beetje als hofleverancier mogen worden gezien.

Bekendste naam in de Rijnsburger selectie is Rodney Cairo die afgelopen zomer overkwam van HFC Haarlem. De 33-jarige rechtsbuiten kwam twee competitieduels in actie en tekende voor twee doelpunten. Gevaarlijkste schutter van de hoofdklasser is echter Martijn Gootjes. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij tot resp. 22 en 17 doelpunten in 26 competitiewedstrijden. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, tegen ASWH, raakte hij geblesseerd en is wellicht niet inzetbaar voor het bekerduel tegen RBC Roosendaal.

Inmiddels zijn er dit seizoen drie wedstrijden gespeeld in de Zaterdag Hoofdklasse A. Rijnsburgse Boys won ze alle drie en staat fier aan kop. Vooral de overwinning van afgelopen zaterdag (uit tegen Katwijk) zal bij de mannen van Ted Verdonkschot naar meer smaken

RBC is in ieder geval gewaarschuwd!




Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd